Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Lehet hogy már nem aktuális Suba53 fórumtársnak, és elnézést elfelejtettem megnézni, de most hétvégén megnéztem a kompresszoros párátlanítót. Nekem DHM-10LR típus van, és nincs vele bajom, jó hogy van cső hozzá folyamatos használatra - nem kell tartály.
Jó hogy szóba jött itt, nekem is van egy a garázsban, már elfelejtettem. Kigondolom mire használhatom praktikusan, ha már megvettem. Akkor lakásfestés volt novemberben, és nem száradtak a falak. Arra emlékszem, hogy a megadott napi "vízhozamnak" kb. a 60%-át termelte.
A leírása alapján 6/4 - 1" mérethez jó. Nem csak konvertálnod kell, mert 1"-os csőhöz simán lenne roppantós, vagy press idom is. Azonban érdemes olyan idomot venni, ami egyben tartalmaz egy kis csavarral lezárható szelepet is. Ezek a szivattyú felé hollandisok, a másik oldalukon mondjuk 1"-os menet, amibe mehet az 1" belsőmenetes press idom. Ha prés kell, lehet 1 napra is kölcsönözni. Én úgy döntöttem, hogy bár fakír a kézi prés (alaposan be kell reggelizni hozzá), de beruházok egybe. Ha 20-as csőre akarsz lejjebb menni, akkor kell közé szűkítő is 1"-ról 3/4"(DN20)-ra. Azaz többe lesznek az idomok, mint maga a szivattyúd. De ahogy írták páran, a legegyszerűbb, ha bemész egy gépész boltba és ott összeválogatod. Najdben elfelejtettem, hogy be kell iktatnod egy visszacsapó szelepet is, ahhoz meg közcsavar is kell...
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2024
Sok száz ezrembe fog kerülni a helyreállítás. Most folyamatban van a jogsi, a házat is szigetelni akarom plusz itt van a kerítés is. Még egy saját tulajdon esetében is elhúzódó kiadásokról beszélünk. Majdnem elfelejtettem: a jobbik szomszédom másfél millióért szeretné eladni nekünk a Toyotáját.
Nem. 10kg. Felénk ilyen árak nincsenek, max a keleti régióban. Azt elfelejtettem mondani, hogy csak hivatalosan tudom megvenni, számlával.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2023
Ha ebbe az irányban indulunk el, akkor rá kellene keresni az adott user, ebben az esetben "Fats Domino" hozzászólásaira (szerencsére "elfelejtettem hogyan kell") és elemezni a szövegkörnyezetet minden esetben.
Majd ez alapján, mint mindenek felett álló lény, igazságot tenni. Nekem van jobb dolgom/más bajom is ilyesmivel szórakozni. Meg rettentően nem érdekel, és nem is dolgom, mi több közöm sincsen hozzá...
Azt még hozzátenném: bizonyos okok miatt megváltotattam a Facebook jelszót. Csakhát elfelejtettem, mert ritkán lépek be. Riadtan kérzem újat -természetesen a megadott citromail-re küldték. Az az egy szerencsém volt, hogy a Messenger-ől (amit soha nem kapcsoltam még ki) meg tudtam adni a telefonszámom, így mégis fenn tudtam tartaniba Facebook-omat is (nem finnyázni. Ha néha használom, jó).
De ez a bloghu-n (mostmár leírtam) nem tud működni -nincs bloghumessenger
De benne van nekik a szabályzatukban, hogy ha szállíts közben a csomag a saját hibájukból sérül meg, azért felelősséget vállalnak. Ezért vannak be biztosítva. Amúgy meg elég nehéz megmagyarázni egy olyan sérülést, amelynél ha acél dobozba lett volna a termék téve és még körbefújva purhabbal és ennek ellenére is szét törve érkezik meg, hogy még is ki a felelős érte.
Pl. nem rég olyan csomagot kaptam a postától (megjegyzem sok 100eFt-os csomag) amelynél volt egy külső védő doboz amely 5rétegű erős karton, majd ebben benne sarok merevítőkkel egy 3 rétegű nyomtatott színes díszdoboz, majd abban egy 3cm vastag hab és abban benne a termék. A csomagoláson okol nagyságú lyukak voltak, egyes lyukak mélysége beért a termékig és az meg is sérült. Ilyen esetben ki a felelős? Ha nem payplap-al rendeltem volna, akkor keresztet is vethettem volna a csomagra. Szó szerint egy több 100e-es csomag kapcsán mindenki, de szó szerint mindenki hárította a felelősséget. És tudod mi a gond? Ha senki nem felelős, akkor én vagyok a felelős, mert megrendeltem és leszállították a csomagom, de össze vissza sérülve. Termesztésen nem vettem át a csomagot, az MPL futártól mert jegyzőkönyveztetni akartam, mert durva volt a látvány is. Az MPL futár nem volt hajlandó felvenni, minden kifogás jött majd mivel látta, hogy nem tud meggyőzni bedobta, hogy munka után fáradjak be a kerületemhez tartozó postafiókba és ott személyesen vetessem fel a jegyzőkönyvet. Nem akartam elengedni mert akkor se csomag se semmi. Ja azt elfelejtettem, megemlíteni, hogy a csomagot vagy két honnappal korábban vettem meg Németországból és gyakorlatilag eltűnt. Heteken keresztül nyomoztam utána mire kiderült, hogy még Németországban a postán pihent a csomag, (itt jegyzem meg szerintem ott történt a sérülés és nem akarták már tovább küldeni) és a keresésem hatásárára még is útnak indították. Végül a futárral együtt bementünk a postára és jegyzőkönyvezték és ott ki lett bontva és dokumentálva a sérülés mértéke. Az eljárás vége, hogy kaptam egy levelet elsőnek a magyar postától, hogy nem vállalják a felelősséget, majd a német postától, hogy nem vállalják a felelősséget, és hogy értesítették a feladót a sérülésről. Majd a kereskedéssel levelezem további 2 hónapig mert nem vállalta ő sem a felelősséget. Aztán ott voltam, hogy fizettem egy rakás pénzt egy limitált kiadású cuccra, majd majdnem egy roncsot kaptam meg, de a vételárat én kifizettem egy maximálisan jó termékért. Ki a felelős? Végül bepörögtem mivel nem volt senki vállalni a felelősséget és egyetlen esélyként a paypal-on indítottam egy eljárást. Nem volt szándékom senkit átverni, de nem voltam hajlandó benyelni az így elszenvedett kárt. Az összeg 1/3-át kértem vissza, mint kárérték. Ilyen esetekben ha vita van, a paypal megvizsgálja az adatokat és egyeztet az eladóval, majd ennek követően megítél egy összeget, ha igazak az állítások. A cég nem volt hajlandó megvitatni a dolgot, vagy is továbbra is hárított az eljárásban pedig nem volt hajlandó részt venni, így a paypal nekem ítélt igazat és megtérítette a kért összeget. Ügy lezárva. Vissza lehet élni a rendszerrel? Igen, vissza élnék vele? Meg sem fordult soha a fejembe. Ki tud vissza élni vele? Mind a 2 fél, tehát csak a kölcsönös bizalom, ami számít semmi más. Ha van bizalom, akkor nincs is értelme kijátszani a rendszert, mert megcsinálod 1szer vagy kétszer, aztán elbúcsúzol végleg a rendszertől. De azért itt számít, hogy bizonyítottad e az igazad, mert pofára nem jár vissza semmi senkinek. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2023
Lassan 15 éve én szervizelem feleségem kerékpárját. "Munkaeszköz" szóval annak mennie kell. Igazából elektromos bármi és kerékpár ami szóba jöhet. Múlt héten mondja hogy hát nincs fék, úgy egyik pillanatról a másikra....
Tegnap megnéztem, mert elfelejtettem- pontosabban hagyd már este ne nézd meg, aztán továbbiakban sem néztem. Nos valaki ezzel szórakozhatott. A 15 év alatt nem lazult ki a téli-nyári időjárástól a fékbovden csavarja. Most mindkettő, egyszerre. Nincs ellenségünk, nem tudunk róla. Hogy mi játszódik le egy ilyen ember fejébe .. Nem tudom.
Ez előbb elfelejtettem kiemelni, hogy nekem a kommunikáció, az KÉTIRÁNYÚ adatáramlást jelent!
Nem pedig parancs kihirdetést.
Bocsánat ezt lefelejtettem: a neten olvasgattam a témában, sületlenség az van bőven, értelmes dolog semmi.
Csak egy példa: ha rozsdás a belseje ne használja mert a mikrohullám hatására az alumínium egészségre káros anyagokat bocsáthat ki. (Ha alu akkor nincs rozsda, szerintem, legalábbis nem barnás-vöröses, ha jól tudom az alumínium-oxid is ezüstös színü). Azzal is tisztában vagyok hogy a "közönséges zománc" nem erre való. Kérdés hogy a gyári, talán műanyag bevonat javítható házilag vagy sem? Ha nincs erre garantált , egészségre nem káros házi megoldás akkor inkább megmondom hogy bocs kidobtam, csak elfelejtettem.
Sziasztok.
Ausztriából mentem Győrbe, de valami oknál fogva a határ után mentem le az autópályáról (a magyar oldalon), azonnal, az első lehetőségnél. Vagy elfelejtettem a határ előtt lehajtani, vagy azt gondoltam, a határ utáni pár méter ingyenes, mindegy. 2 hónapra rá (ma), kaptam a levelet, miszerint 42euró bírság, plusz 76 euró ügyintézés, összesen kb. 120euro, pár méterért... Na szuper. Arra gondoltam, akkor megveszem inkább az éves magyar autópálya matricát, ne legyen ilyen gond máskor. Az osztrák matrica kb. 100euró, egész Ausztriában érvényes. Megnéztem, hogy mennyibe kerül Magyarországon, hát meglepődtem. 170euró, vagy mennyi... Nagyon mérges vagyok, a büntetés miatt, és az aránytalanul drága árak miatt is. Amúgy a benzinkúton Magyarban 795Ft volt a diesel (1.95Euro), addig Bécsben 2.1€. Elég pici a különbség. Mivel én nem kapok olcsó dieselt, ezért ha már választhattam (irónia), akkor inkább a premium üzemanyagot választottam (805Ft/liter). 10Ft/liter különbség is elég érdekes számomra... Ilyen sem volt még szerintem.
A Cserenkov sugárzás.
Gyönyörű! elfelejtettem említeni azt a két és fél méter vastag, bóracéllal dúsított betonfalat, ami elválaszt bennünket a hasadástól.... ![]()
Én hanyatt fekvő helyzetbe postázok, mármint a motor fekszik hanyatt, csak elfelejtettem mondani a küldőnek, hogy ugyanígy tegyen.
Előtte én küldtem neki cseredarabot, és még el is mondtam, hogy hogyan fogom küldeni és miért. Aztán elfelejtettem mondani neki, így járjon el a visszárunál, mert a "kumulatív" posta túljár az eszünkön, ha nem vigyázunk.
Azt még elfelejtettem mondani:
NEM megkülönböztető jelzés a sárga. Figyelmeztető jelzés a sárga villogó. A megkülönböztető az kék, és a sziréna dukál hozzá.
Ööö.. azt elfelejtettem mondani, hogy utána alaposan kifújtam féktisztítóval! Az nem hagy benne semmit!
![]()
Sziasztok, bocsi, de elfelejtettem hogyan kell felhasználó nevére rákeresni.
Segítenétek? Köszi. ![]()
Társasház, téglából készült, ezt elfelejtettem hozzáírni. A falak egyébként szerencsére nem repedtek sehol sem.
Holnap egy furán beállított falat kell szegőlécezni de a fal szöget csak tippelni tudom. Milyen szögmérőt használnátok? Az illesztésnek pontosnak kell lennie.
Majdnem elfelejtettem: gyakorlaton egy 360 fokosat készítettem szerkesztéssel 15 fokos felosztással. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2021
Most jól elvetted a kedvemet...
![]() Ez valami kénes termék, gombák ellen van. Mindenesetre idén a 30-50 napos várakozási idővel ajánlott permetszereket mellőzni fogom. Visszatérek a régi kékköves megoldáshoz a szőlőnél. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2021
Este eszembe jutott, hogy elfelejtettem a fiamnak SMS-t küldeni.
Felpattantam a fotelból, hogy kiszaladjak a telefonomért. Nem jutottam el odáig, ugyanis akkora startfejest ugrottam az előszoba járólapjára, hogy a Hosszú Katinkát elfogta a sárga irigység. Arccal tompítottam a járólapon, a homlokom azonnal 2-3 cm hosszan felrepedt, az előszoba pedig mint egy jó sikerült falusi disznóvágás... Mindezt olyan ügyesen csináltam, hogy a szemüvegemnek semmi baja nem lett! Nejem nekiállt gyógykezelni a ragasztás után egy fél kiló fagyott zöldborsóval. - Irány a balaseti! Majd ott összevarrnak. - Megőrültél? Én még élni akarok! Most már egész jó. Majd azt mondom, hogy csak egy kis kocsmai verekedés.... De hogy én holnap mit fogok kapni bent a kollégáktól, hogy a kivilágítatlan sodrófa, meg ilyesmik... ![]()
Sziasztok! Segítene nekem valaki 10 osztályos Fizika feladatok megoldásában? Gázok energiaállapot változásai feladatok. Sajnos be kell látnom én már elfelejtettem a negyven egynéhány éve tanultakat. Ha valaki segítene, azt kérem privátban jelezze.
Amit még elfelejtettem irni hogy a kémény teljes magassága 16 méter a kazán kilépő szintjétől a kéménykápáig.. talán a huzatot igy nem fogja befolyásolni!
Idézet: Nálunk is csak ilyet lehetett kapni, és lágy anyagból, ami kiverődött. „Ezek lapolása nem elegendő.” A monoblokknál elfelejtettem, hogy pedálok sem passzolnak hozzá. Nekünk fél-egy éven belül 3 bicónál kiverődött a pedáltengely golyófészke, itt csak a monoblokknak volt értelme. A négyszögletes pedálvéggel viszont még semmi gond nem volt. Hozzáteszem, az én bicóm erős strapának van kitéve. Ezek szerint a 35 éves bicónál nem tud elkopni a golyópálya, ma ez ennyivel gagyibb.
Fagyasztva van csak elfelejtettem mondani.
Például így : Bővebben: Link Az idén csak két oldal összesen hét végig görgeted és meg is van. Valahogy lehetett dátum szerint is keresni,de már elfelejtettem és leírás meg nincs. Anno köbzolitól kérdeztem meg ilyesmit, de sajnos Ő már az égi csapatot erősíti.
![]()
A tv választás fő szempontja mekkora a távolság közted és a tv közt amikor nézed. A túl pici szoba hatalmas tv nem jó mert a képernyő felét sem látod. Sajnos az ideális méreteket rég elfelejtettem. Több mint 10 éve nincs tévém
![]()
A második félévet tavaly én is elfelejtettem és október közepén jutott eszembe
![]() Csak az a szomorú, hogy az esélyt se adják meg, hogy időben fizessek ![]() Cserébe most beállítottam időzítésre a következőt, nincs kedvem a naptárba beírni, hogy erre is figyeljek...
Igen, a jogszabály szövegében pár sorral fentebb odamásoltam ezt a 12 km-t, de a kis magyarázatomban elfelejtettem leírni
![]() Szabályoz, igen. Nem tilt (és nem törvény, mint állítják, csak kormányrendelet).
Így akkor 1 másodperc alatti fordulatot kapok, ami 0,3. Ha jól számoltam. Viszont, ha nem 1 km/h-val megyek, hanem 10-el akkor hogyan számolok? (Szégyen, de teljesen elfelejtettem a matematikát)
És a nyelvtant. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2018
Moderátor által szerkesztve
|
Bejelentkezés
Hirdetés |