Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   84 / 207
(#) kisslacki hozzászólása Jún 11, 2012 /
 
Sziasztok! Van egy Blaupunkt autórádióm, és az a gond hogy zárlatot csináltam vele (összeért a plusz és a minusz). A biztosítékot kicseréltem de nem működik, valami elolvadt benne. Az a kérdésem, hogy kuka az egész vagy érdemes elvinni szerelőhöz megjavíttatni?
(#) Inhouse válasza kisslacki hozzászólására (») Jún 11, 2012 /
 
Ha összeér a + és a -, akkor az a rádión kívül van, kimegy a bizti, de a rádiót nem érinti...nem lehet, hogy fordított tápot kapott, nyitott a védődióda a rádióban és az verte ki a biztit? Ha a zárlat rögzült, akkor cserélni kell a diódát.

Elektro Boy nem ismerősöd?
hasonló probléma épp most

Üdv
Inhouse
(#) kisslacki válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 11, 2012 /
 
A biztosíték helye mögött valami megolvadt, lehet hogy az a dióda? Ha kicseréltetem, akkor működni fog a rádió? Elötte működött, csak amikor a végleges helyére akartam betenni, véletlenül összeért a + és a -. Köszönöm a válaszodat! Sajnos nem ismerősöm Elektro boy.
(#) mezei dávid hozzászólása Jún 12, 2012 /
 
Sziasztok!Ki tudna segíteni ? grundig wkc 5100 autórádiót
kaptam de nem tudom be indítani mert kiírja SAFE aztán eltünik és lehet számokat irni de nem hallani semmit.Bár beírom az 104 mghz és csend.Ha valaki tudna kódot ,kérem írjon.
üdv: dava
(#) SzervízMacska válasza mezei dávid hozzászólására (») Jún 12, 2012 /
 
Kérd el a kódot az előző tulajtól.
(#) mezei dávid válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 12, 2012 /
 
Sajnos éppen ez a probléma,hogy ő sem tudja.azért kérdeztem van- valami lehetőség kikódolni.
üdv:dava
(#) kopaszs hozzászólása Jún 16, 2012 /
 
Sziasztok van egy JVC KD-G341 autórádióm nem tudom mi lelte az van vele hogy áram alá kötöm világít a bekapcsoló gomb de hiába kapcsolom nem történik semmi szóval nem kapcsol be a gombbal nincs gond ez biztos.Elöre is köszönöm a segítséget.
(#) ifjuhorgasz hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
Tudna valaki segíteni egy rádió szerelésnél? San Remo RD 168 (mazda autóban van), Blaupunkt.Kellene egy rajz,hogy hogyan szerelhetném szét illetve össze!

A probléma az,hogy nem adja ki a lemezt.

Előre is köszi!
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 5, 2012 /
 
Sziasztok!

A napokban jutottam hozzá egy CarTechnic CD-s autórádióhoz.
A CD lejátszó része tökéletes, beveszi, kiadja, lejátssza, ahogy kell. A kijelző és minden gomb is működik, de a rádió csak sistereg. Szétszedtem esetleges forrasztási problémák, kábel törések után kutatva, de én nem láttam semmi rendelleneset.
A mostani régi 20 éves rádióm akkor viselkedik így ha nincs bedugva az antenna. Ebből kifolyólag én esetleg az antenna foglalatra tippelek, de igazándiból nem tudom.
Valakinek valami ötlete lenne-e?
Köszi
(#) bancsi15 válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /
 
Kipróbáltam, a régi 20 éves rádió kihúzott antennával is szól, csak a korábbi próbálkozásnál, lehet a garázs leárnyékolt.
Viszont ez a CD-s CarTechnic egyszerűen csak sistereg rádió üzemmódban.
Valahogy nem lehet ezt megcsinálni?
(#) dokibácsi123456 válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /
 
Hajítsd el
Cd-t már senki nem hallgat a réginek meg jó a rádiója.
A régihet keress rajzot és csinálj neki aux csatlakozót és bármit ráköthetsz amit ma használnak( többnyire)
Én is ezt tettem és telefonról megy minden szépen.
Nem vagyok műszerész segítséget kértem én is, egy cimbivel oldottuk meg a problémát
Nem bántam meg
(#) zoozoo hozzászólása Júl 7, 2012 /
 
Sziasztok. Nekem egy M.N.C autoradioval lett gondom. Idaig tokeletesen mukodott, de egy nehany napja a CD funkcio nem mukodik rendesen, ugyanis leolvassa a cd-t, es a zene is hallatszik de annyira halkan, hogy max hangeron is alig hallhato. A radio viszont tokeletesen, hallhatoan mukodik. Mi lehet a gond? Tobb cd-vel is ugyanezt csinalja.
(#) Butyoook hozzászólása Júl 8, 2012 /
 
üdv
egy olyan problémám lenne hogy a sony fejegységem működik 1-1,5 óráig majd felmelegszik és nincs tovább antenna jel.... mi a terv ilyenkor ?
(#) hankoo hozzászólása Júl 16, 2012 /
 
Sziasztok
Lenne egy VW Alpha CC Rádió a Polo-ban.
De akksi csere következne,és nem tudom a kódját.
Valaki tudna segíteni?
Ezek vannak az oldalán:
815 7648238360
VW Z1Z1Y9159714
Alpha CC EU BVX

Köszi előre is
(#) S.Roland válasza hankoo hozzászólására (») Júl 18, 2012 /
 
Hello,
VV márkaszervízben nagyon szívesen segítenek.
Itt ne is várj kikódolási tippeket illetve kódot. Volt ilyen de az etika azt digtálta , hogy töröljék.
(#) dokibácsi123456 válasza S.Roland hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Azért aki tud segíteni privátban segíthet
(#) Inhouse válasza hankoo hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Az elektrotanya-n vannak fenn segítő programok, ha ki lehet találni, akkor azokkal megy.

Üdv
Inhouse
(#) tib12 hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Hello
Van egy M'N'C InnoCD autórádióm, de nem teljesen működik. A kijelzője nem jelez ki A háttérvilágítás működik, és a rádiója is meg minden más, csak nem látom mit csinálok. Azt szeretném kérdezni hogy mi baja lehet és hogy lehetne megcsinálni? Vagyha a kijelző teljesen használhatatlan(IC-je mondjuk kiégett) akkor mikénet lehetne megoldani hogy jelet küldjek bele, de a hangerőszabályzó elé? Esetleg arra gondoltam hogy a rádió modult kiforrasztom és a kimenetet váltókapcsolóval kötöm be, a másik végére a kapcsolónak pedig egy RCA csatit a bemenő jelnek. Valakinek van valami ötlete írjon bátran. Köszönöm előre is.
(#) Rober_4 hozzászólása Júl 23, 2012 /
 
Sziasztok!
Egyszerű a kérdésem:
Egy barátomnak van egy autósrádiója, melynek szimmetrikus a kimenete, azaz külön + és - van a hangszórónak, és a negatívot nem lehet lekötni a testre.
Szeretné összekötni a kimenetét, egy másik erősítő bemenetével. De erre nem kötheti rá a negativ szálat mert nem érintkezhet a testtel. Ő mindenféle illesztőtrafókkal kísérletezett, én viszont azt mondtam, hogy egyszerűen ne törődjön a negativ szállal, vegye le egyszerűen a jelet a hangszóró pozitiv száláról, illetve a testről, mert úgy is szólnia kell! Az erősítő bemeneti inpedanciája nem fog bezavarni...
Mi a véleményetek?
(#) kadarist válasza Rober_4 hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Szia!
De ezzel a logikával az erősítő negatív kimenetérő és a testről is leveheti a jelet. Nem volt rossz ötlet az a trafó, mert igazából az lenne a korrekt megoldás.
(#) Rober_4 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Természetesen.
A trafóval az volt a gond, hogy betorzított a vasmag a jeltől, mert ismerősöm nem sok menetet tett rá, és gondolom telítésbe vágta a vasmagot, csoda hogy el nem szállt az erősítő, csak 1Ohmos ellenállást mutatott Ohm mérővel.
Viszont ha nem szükséges akkor én személy szerint kihagynám a transzformátort, mert ha rosszul mméretezzük, illetve rakjuk össze akkor nagyon beleszól a hangképbe. Egyszerűbb egy ellenállásosztó, ha működik úgy ahogy gondolom. Viszont nem szeretnénk csak akkor bontani szét a kocsit, amikor biztosak vagyunk a dolgunkban...
Tehát ha valamivel hallkabban is, de így is lesz jelünk?
Sajnos nem tudom kipróbálni itthon nincs ilyen magnóm...
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Robi, nem érdemes szórakozni. Az erősítő kimenete hidalt. Ilyenkor két azonos erősítőt ellenütemben vezérlünk. A kimenetek földfüggetlenek, és leég, ha valamelyiket testeled. Valóban egy kis elválasztó trafó a megoldás. Akár egy sokol fázisfordító is megteszi.
(#) kadarist válasza Rober_4 hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Ha a teljesítményveszteség nem gond, akkor egy elektrolitkondenzátoros, földfüggetlenítéses leválasztás is megteszi. Az a lényeg, hogy egyenáramúan le legyen választva az erősítő mindkét kimenete a testtől.
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Én a hidaltat úgy képzelem el, mint két ellenfázisú erősítőt, ebben az esetben egy is elég ahhoz, hogy kimenő jelem legyen...
Ha nem bántjuk a negativ madzagot, és a pozitiv kimenet és a test között mindig hagyunk kb. 1kohmot, akkor nem lehet baj szerintem.
Az adott oldalon nincs bekötve hangszóró, mivel 4 kimenetes erősítő...
(#) Rober_4 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
A negativ kimenetre nem jó a kondenzátoros földfüggetlenítés... Ráadásul a két erősitő egy rackben van a kocsiban, tehát pont hogy nem földfüggetlenek, hanem az kapcsolatban van. Ezért szeretném csak a híderősítő egyik kimenetér egy 1kohmos ellenálláson keresztül bevinni a másik bemenetére.
(#) tib12 válasza tib12 hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Na, ma próbálgattam, és jelet küldtem a rádió modul lábaira(egyesével) de nem volt semmi eredménye... Senkinek nincs ötlete miként tudnám megcsinálni?
(#) jandark válasza tib12 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Szia.
Sajnos nem egy jó széria az mnc,itt az egyik havernak is volt ilyen probléma hogy nem látta a fejegységen hogy mit csinál.Átnéztem a forrasztásokat,de semmi,egy led kiment a kijelzőnél kicseréltem de semmi..
Aztán lecseréltük egy másikra,egy jobbra de használtra,azóta nincs ilyen gondja..
Akár lehet ez típushiba is,(de ha a proci meghal benne hiába küldesz jelet rá)Lehet a kijelző rossz vagy a vezérlő egysége,de ugye ez csak tipp..
(#) tib12 válasza jandark hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Igen, valószínű hogy a kijelző, vagy a kijelző vezérlője, de a rádiója jó meg a gombok is, minden megy. Csak a kijelző nem.
(#) Inhouse válasza Rober_4 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
A féltáp miatt leválasztókondi, ellenállásosztó a pozitív kimenetre, a test a másik pont és jónak kellene lennie. A bekapcsoláskori pukkanás előfordulhat.
Lehet kapni készen ilyen hangszórókimenet->vonalbemenet illesztőt, azt nem tudom, hogy azokban mi van...

Üdv
Inhouse
(#) bancsi15 válasza dokibácsi123456 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Ami most van az egy ősi 25 éves marathon rádió, kizárt, hogy találjak hozzá rajzot, meg mivel az működik nem is "barmolnék" bele szívesen.

Viszont én szeretném megcsinálni ezt a CarTechnic-et, ha hallgat ma még valaki CD-t ha nem. Jobb lenne rádiót hallgatni 4 hangszórón, mint kettőn és könnynebb lenne, ha a tekergetős hangolást elfelejthetném. Forrasztásokat már átnéztem, jónak tűnnek. A CD tökéletes, lejátszik, kiad, bevesz, szól rendesen. Kijelző, gombok működnek, csak a rádió sistereg. Bármit csinálok, csak sistereg, akárhogy hangolom. Egy ismerős azt mondta, ha szól a CD-n akkor nem lehet nagy baj...
Következő: »»   84 / 207
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem