Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   65 / 192
(#) usane válasza laszlokunstar hozzászólására (») Júl 4, 2014 /
 
Eldöntöttem. AT8502D lesz a jelölt, csek el kell hozni Kiskunhalasról.
Köszönöm a segítséget.
(#) SzervízMacska válasza usane hozzászólására (») Júl 4, 2014 /
 
Kár... Pont most tettem fel egyet az apróba. Bővebben: Link
(#) tomipap válasza usane hozzászólására (») Júl 4, 2014 /
 
Nem ajanlom. Sokkal jobban jarsz egy Hakko 850B-vel. A diaphragma pumpatol kezdve a futoszalig es minden mas szempontbol is jobb a japan Hakko. Ebay-en eppen a mult heten vettem ismet kettot. Hasznaltan 140€ korul mozog az ara. Bővebben: Link

Ha komolyabb munkara kell akkor minden szempontbol Hakko a jo befektetes. Az AOYUE nekem ket havonta megzabal 1 futobetetet. Raadasul az AOYUE hangosabb is.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
(#) usane válasza tomipap hozzászólására (») Júl 4, 2014 /
 
Jó tudni. Akkor átgondolom.
Köszönöm az információt.

SzervízMacska : Az a baj, hogy nekem számla kell róla. El kell vele számolnom.
(#) SzervízMacska válasza usane hozzászólására (») Júl 4, 2014 /
 
Ezt nem tudtam - semmi gond.
(#) tomipap válasza usane hozzászólására (») Júl 5, 2014 /
 
Delutan lefotozom oket belulrol mert szet akarom szedni oket kicsit rendbetenni. AOYUE-t plane mert zorog mar mint az isten nyila. Az a golyos legaramlas mero csoda muszer amit a kinaiak raalkottak nem lenne rossz (bar semmi szukseg ra) csak az a golyo is rezeg meg plusszban aztan a pumpa is igazoi zorgos darag es a trafo meg bug.

Az AOYUE amugy egy rendkivul energia takarekos darab Ha bedugom a halozati csatlakozot akkor kikapcsolt allapotban jol tulvezerelt 7 szegmensen LED kijelzon kiirja, hogy OFF. "Praktikus". Es OFF allapotban kellemesen duruzsol a trafo.
(#) tomipap válasza tomipap hozzászólására (») Júl 5, 2014 /
 
Atya világ mit alkottam az előző hozzászólásban. Bocs a rengeteg elütésért meg hibáért. Ez már nekem is sok.
(#) tomipap válasza usane hozzászólására (») Júl 5, 2014 / 3
 
Jól teszed, csak profitálsz vele.

Szóval akkor következik a China vs Japan elődöntő
Csináltam képeket az AOYUE 968-ról és a HAKKO 850B-ről is. A belső magáért beszél. A HAKKO-ban nincs annyi varázslat, cserébe van gyári dokumentáció, kapcsrajz. Az AOYUE masinán azért nem megy a golyós áramlásmérő mert kikötöttem a fenébe. A mikrofont kicsit túlvezérli ezért nagyon hangosnak tűnik. Ennyire azért nem vészes, de kétszer hangosabb mint a HAKKO.

A hőmérséklet vizsgálatok (3db video a linken) elsősorban inkább a működési viselkedést hivatottak bemutatni. Az AOYUE amikor 90-ről 200 fokra feltekertem, akkor csinált egy nagyon hosszú 350 fok körüli overshoot-ot. Azért ez már igen csak rengeteg. Az tény, hogy forró levegős munkavégzésnél illik várni a beállítás és a munkakezdés között egy kicsit de nehogy már 10-20 mp elteltével még 100 fokkal legyen !fölötte! a kívánt hőmérsékletnek. A digit kijelző amúgy pontosan annyit ér mint a simán skálázott "analóg" jelölés. Tudja az ember hova kell tekerni, hogy jó legyen. Aztán, hogy az mennyi valójában majdnem tök mindegy. Mindenki máshogy forraszt. A lényeg, hogy a HAKKO közel nulla overshoot-ot produkált, igaz lassabban éri el a kívánt hőmérsékletet. Lehet ennek köszönhető, hogy évekig is kibírja a fűtőbetét. Az AOYUE "berendezés" pákával együtt érkezett ami megint egy olyan szerszám ami semmire sem való. Ennek ellenére azt mondom, hogy nem használhatatlan az AOYUE de egy használt HAKKO nem drágább és sokkal többet ér. Ha már csak azt nézzük, hogy az ára 10 éve nem változott újonnan és használtan sem.

AOYUE968 VS HAKKO850B
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2014
(#) usane válasza tomipap hozzászólására (») Júl 7, 2014 /
 
Köszönö a kimerítő értékelést. Ilyeneknek kellene lennie az ilyen melyiket miért témákban.
(#) Collider válasza usane hozzászólására (») Júl 7, 2014 /
 
Igen, ehelyett nem rég a termékismertetőm a szkóp témából átkerült a "mi lehet a hiba" témába.
(#) tomipap válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 7, 2014 /
 
Ezt ertem. Ismerem mar mint a rosszpenzt. Engem az zavart, hogy kis levego emeles utan is megugrik megint a homerseklet. De ezzel is egyutt lehet elni csak amikor napi 6-8QFN csere van tarsolyban meg egy halom FET akkor nem akarok nyujtozkodni percekig a hulye AOYUE miatt, hogy szepen lassan allitsam a homersekletet.

Szerintem sokkal celszerubb lenne kidobni a fenebe az egesz szabalyzast belole ugy ahogy van es egyszeruen megoldani a vezerlest egy uC-vel SSR-el vagy akar total analog modon. A diaphragma pumpa szerintem nem tul erzekeny dolog, a masik fontos meg a futobetet. Futobetet viszont olcso. Egy egyszeru vezerles nem hulyeseg.

Igazabol annyit irhatott volna a kinai a programba, hogy ne lehessen 10C/sec -nel nagyobb az emelkedesi gorbe. Ennyi hianyzik szerintem kb.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
(#) dB_Thunder válasza tomipap hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Nekem Aoyue 909 van de én abban nem leltem szabályzást a hőlég résznél, mondjuk nem is merültem benne el nagyon mélyen.
Lehetne kérni hogy feltedd a Hakko rajzát ha már megvan?
(#) tomipap válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
HAKKO 850B Instructions Manual

HAKKO 850 Troubleshooting guide (850 nem 850B)

HAKKO Nozzle Catalog

A kapcsolási rajz igaz, hogy a 120V-os verzióhoz van de érzésem szerint minimális a különbség.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
(#) dB_Thunder válasza tomipap hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Köszönjük!
Ahogy nézem a Hakko sem szabályoz csak vezérel. De javítsatok ki ha tévedek!
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
Bontásra minden átalakítás nélkül is használható.
(#) tomipap válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
Persze. Bar oszinten bevallom abba nem gondoltam bele, hogy szabalyzas es vezerles szavakon fogok elverezni. Igy nezve igazad van bar a helyzeten ez semmit nem valtoztat. Marmint arra gondolok, hogy nincs hatalmas overshoot problema, relativ gyorsan es pontosan reagal a beallitas valtoztatasara az AOYUE-hez kepest.
(#) vzoole válasza tomipap hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
Az AOYUE vissza is megy 200°C-ra?
Mert a videón csak az látszik, hogy felmelegszik 350°C-ra és ott marad.
(#) tomipap válasza vzoole hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
Dehogy megy A kijelzonek semmi koze ahhoz amit az AOYUE cuccok kifujnak magukbol.
Zavarosan fogalmaztam mert osszekevertem ket esetet. Az egyik eset amikor 200-at ir a kijelzo es 350 jon a torkolaton. A masik amikor tegyuk fel, hogy 200-at akarunk es tudjuk hova kell ahhoz allitani a "muszert", hogy 200 legyen. Ebben az esetben is van egy hatalmas overshoot. Es lassan eri el lefele csokkenve a celjat.

Tehat ha en mondjuk 420-ra allitom mert 380 fokos levegore van szuksegem es kb ott pradukalja ezt akkor hihetetlen de egy 100-1000C kozott dolgozo K tipusu Omega gyartmanyu szenzorral merve az overshoot eleri a 600-650 fokot es vorosen izzik minden porcikaja a cuccnak. Hihetetlen mi lehetett ezzel a tervuk. A gond azzal van, hogy peldaul ha feltekerem a levegot munka kozben akkor megint ugy odapakol a futoszalnak, hogy szo szerint vilagitom az alkatreszt vele

En sokat dolgoztam vele 3 evig az itthoni muhelyemben ez volt a "vezergep" megfelelo mennyisegu futoszal a fiokban, hogy ne erjen meglepetes.

Ez a hatalmas overshoot es a diaphragma pumpa zaja amit en utaltam nagyon amikor hasznalnom kellett. Ennek ellenere dolgozott "becsulettel". Hasznalhato allomas de en senkinek nem ajanlom csak abban az esetben ha a penzeert nem talal egy hasznalt igazi szerszamot egy igazi gyartotol. Utolso lehetosegnek megteszi mert ezzel is le lehet cserelni ugyan ugy egy QFN-t, FET-et stb.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) vzoole válasza tomipap hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
Megnéztem egy hasonló AOYUE digitális forró levegős állomást, de ott csak 30°C túllövést mértem 400°C-nál (úgy, hogy 150°C-ról állítottam fel).
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) tomipap válasza vzoole hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
gondolom hatalmas a szoras. Nekunk mindegyikkel ilyen 50-100-150 fok a tapasztalat. 30 fok az semmi 400 fok eseteben. Mivel mered a homersekletet?
(#) vzoole válasza tomipap hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
Egy fluke 289 multiméterrel és K típusú hőelemmel.
Majd még rámérek többre is.
(#) tomipap válasza vzoole hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
Azzal azert javareszt megbizhato adatokat lehet gyujteni. De a celom mielott felre ertenel nem az, hogy szidjam meg leirjam az AOYUE-t hanem az, hogy osszehasonlitsuk azt, hogy mit lehet az AOYUE aran venni
(#) vzoole válasza tomipap hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
A hakko-nál viszont az a gond, hogy a levegő mennyiségével együtt változik a hőmérséklet is.

A hangjára visszatérve az nem normális, hogy neked az a golyó ott rezeg. Annak lebegnie kéne légáramtól függően hangtalanul.

És a hakko pumpája az mindig maximumon megy, ellenben az AOYUE kisebb légáramnál még halkabb is lehet mint a hakko.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) tomipap válasza vzoole hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
Az AOYUE soha a budos eletben nem lesz halkabb. A golyora irtam, hogy ki van kotve a francba az a hulyeseg. Elotte is hangos volt, utana is. De a golyo nelkul is hangosabb. Irtam azt is, hogy nem olyan hangos mint amilyennek tunik a videon, csak a zaj miatt a mikrofon tulerosit. Nyilvan nem fogok hazudozni arrol ami itt van elottem mert a HAKKO egy rohadt petakot nem fizet nekem ezert.

Nezd tovabbra is itt nem az a lenyeg, hogy megvedjuk egyik s masikat hanem megmutassuk, hogy mik a tapasztalataink... A masik meg az, hogy az eletbe nem lehetne meggyozni engem sem es az altalam ismert szervizeseket sem arrol, hogy az AOYUE csoda jobb mint a HAKKO vagy PACE stb... Azert ez pont olyan mint a kinai pakak versus ERSA, Metcal, JBC, Weller. Eg es fold.

A HAKKO pumpaja maximumon is halkabb mint ami az AOYUE cuccokban van. Azert az nem az a sima muanyag akarmi ossze vissza remegos csoda.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) Zsora válasza tomipap hozzászólására (») Júl 11, 2014 /
 
Azért a Hakko sem egy nagy durranás. Kb. az OKI-val van egy szinten. Nálam a JBC az etalon hőlégfúvók terén. (Csendességben, levegőszállításban, kezelhetőségben, stb.)
(Egyébként én most épp egy Hakko FR-801 hőlégfúvót használgatok, de nem nyerte el a tetszésemet.)
(#) tomipap válasza Zsora hozzászólására (») Júl 11, 2014 /
 
Teljesen egyetertek. Az AOYUE volt a kiindulasi pont. Annal a HAKKO fenyevekkel jobb. JBC-t nem emlitettem mert joval dragabb. A JBC nalam is kedvenc. Van toluk par allomasom de forrolevegos nincs. Azert szerintem az OKI/Metcal szinten nem egy leirhato gyarto bar ha csak a forrolevegos szerszamokat nezzuk akkor kitudja. Metcal pakakat szinten szeretem. Es mi a bajod az FR-801-el amugy?
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
(#) Zsora válasza tomipap hozzászólására (») Júl 12, 2014 /
 
Ami nem tetszik (nekem) benne:
- Hangos
- Nincs egyértelmű hőmérsékletskála (ellenben a légszállítás meg számszerűen beállítható, de minek...?)
- A markolat fogása nekem nem ergonómikus
- Csak a dobozán lévő nyomógombbal lehet elindítani/megállítani, a markolaton vagy pedállal nem
- Kissé macerás feltenni/levenni az állványra/-ról
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2014
(#) vzoole válasza tomipap hozzászólására (») Júl 12, 2014 /
 
Idézet:
„Nezd tovabbra is itt nem az a lenyeg, hogy megvedjuk egyik s masikat hanem megmutassuk”
Én is pontosan ezt szeretném.

Megnéztem itthon is a levegős állomásaimat...

CT-850K
Ez hasonlóan mint a hakko nálad nem produkál semmilyen túlfűtést.
A levegő állításra a hőmérséklet is változik, tehát úgy néz ki ebben is csak vezérlés van.
Hangja elég ciripelős.

CT-850D
Ez már jelentősen túlfűt (~100°C-al) bekapcsoláskor és elég lassan esik vissza.
Viszont ennek alig van hangja, nagyon csendes.

OKI
Bekapcsoláskor 50°C-t túlfűt, de viszonylag gyorsan beáll.
Itt is mechanikus a levegőáramlás állítása ahogy a hakko 850-nél, de itt tartja a beállított hőmérsékletet ha tekergetem.
Talán egy kicsit hangosabb mint a 850D, főleg ha sziszeg is amikor nincs maximumon a légáram.
(#) Mewryck hozzászólása Júl 20, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket kérném:forrasztó pákát/állomást keresek.
Amire használva lenne:
-számítógép alaplapon kondi csere
-vga kondicsere
-kábel csatlakozók forrasztása(pl.: jack,rca,ilyesmi).
Milyen típust illetve kiegészítőket kell/érdemes megvenni a fenti feltételek figyelembe vételével?
Ajándékba lesz,kb kezdő szinten mozog aki használná.
Kezdő készlet,ez mennyire használható?
Köszönöm előre is a segítségeteket.

Üdv!
(#) Gabó válasza Mewryck hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
Első körbe, ezt nagyon felejtsd el! Ez a kb semmire se használható. Első kérdés, mennyi lenne a keret rá? Én nézelődnék használtan valami wellert, vagy hasonlót.
Következő: »»   65 / 192
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem