Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » IPod dokkoló javítása
Lapozás: OK   1 / 3
(#) forma1 hozzászólása Nov 27, 2011 /
 
Sziasztok!

Vettem ma a piacon egy Denver IFI-700 Bővebben: Link iPod dokkolót, és az a baja hogy nem szól se jack bemenetről, se ha a tetejére dugom az ipodom. Az erősítő része jó, de nem mindig kapcsol be, erről meggyőződtem leteszteltem, ha bekapcsol akkor se szól se a bemenetről se a dockről, de ha magán az erősítőn taperálom a bemenetet akkor recseg tehát az erősítőrésze biztosan jó, az már más kérdés hogy mért nem kapcsol mindig be, és mért nem jut el a jel hozzá sehonnan. A tetjén nehezen érintkezik, de van amikor tölt, és van amikor azt irja hogy az ipod nem támogatja, de van amikor felismeri és akkor lehet elindítani a dokkolóról az ipodon a zenét stb., gondolom a csatinál lehet valami kontakthiba. De szólni mért nem szól SOHA?? Mért nem kapcsol mindig be az erősítője (sőt csak igen riktán sajnos)?? Mellékelek képeket.:
0318: az egész belseje
0323: a panelje ami nem az erősítő
0321: erősítő levett hűtőbordával

Köszi a segítséget!
(#) titi válasza forma1 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Ez úgy néz ki, mintha beázott volna...
(#) forma1 válasza titi hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Nekem is ez jutott eszembe először, de szinte lehetetlen mert csak a két reflexcsövön ázhatott be, de akkor másnak is baja lenne, meg belül is, nem értem mi történhetett vele.
(#) forma1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Köszi, de biztos nem fogok ezzel ártani neki? Víz+elektronika? :eek2:
(#) forma1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 

Ok, akkor megcsinálom, bár elképzelni nem tudom hogy érhette víz...
(#) S.Roland válasza forma1 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Szerintem víz sehogy hanem ,Cola az lesz száradás után barna vagy kávé.
(#) Saggitarius válasza S.Roland hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Nem biztos hogy csapviz volt, ugyanilyen szinu a szennyviz is, illetve lattam keszulekeket arviz miatt beazott pincekbol amik ugyanilyenek voltak.
(#) Saggitarius válasza forma1 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Lehet a nemitas nem old fel. Az utolso kepen lathato a vegfok tipusa, TDA 8922, ami egy komplett D osztalyu azaz kapcsolouzemu vegfok. A 6. lab az uzemmod valaszto, attol fuggoen, hogy ott 2.5 ill 5V van, lesz keszenleti ill nemitott allapotban. Adatlap: TDA9822 adatlap
(#) Kovidivi válasza forma1 hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Én egy mp3 lejátszót próbáltam Köbzoli módszere alapján megjavítani, de annyira integrált az egész, és annyira közel vannak egymáshoz az IC-k lábai, hogy valamennyi átvezetés biztosan lesz (Mohmos nagyságrend). És ha pont olyan helyen van (pl. oszcillátor), már el sem indul a vezérlő IC, és ki lehet dobni az egészet. Én elraktam emlékbe a lejátszómat...
(#) forma1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Na megcsináltam, de nagyon megbántam, egyáltalán nem jött le róla az a valami, ami lehetetlen hogy annak a nyoma hogy vizet kapott mert papir a reflexcsöve és azon nincs nyom. Szépen elrontottam ezzel azt is ami működött volna. Nem inkább 97% alkohollal kellett volna? Komolyan ezt ha nem te mondod köbzoli hogy vizezzem be, akkor biztos elküldöm melegebb éghajlatra mert meg akar szivatni...
de a lényeg semmi nem jött le, csodálkoznék ha ez után a fürdő után még valaha ennyire is működne.
(#) forma1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Alkohollal megpróbáljam?
Még azt tudom elképzelni hogy a folyamatos páralecsapódásoktól (kint a piacon -fok pl.) meg köd stb. az a barna rozsda, de a fehér "cseppekre" mindig nincs magyarázat. Amúgy annyira olcsó vol hogy a doboza, meg a ganszórók miattmár érdemes volt megvenni (2500Ft), de azért lenne a jó ha működne is .
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Nem is ázott be annyira, csak minimális víz érte. Sajnos az én mp3 lejátszómnak ennyi elég volt... SMD az egész, és minden láb egymáshoz olyan közel van, amennyire lehet. Lehet, hogy keletkezett valahol egy olyan átvezetés, amit életemben nem látnék meg. Sajnos én így jártam, neked meg szerencséd volt.
(#) forma1 hozzászólása Nov 28, 2011 /
 
Sajnos találtam egy aggasztóbb hibát is, a tetején szétszedtem a csatlakozónál, és maga a csata levan válva, azért volt mindig kontakthibás az ipodnál. Megpróbálom valahogy visszaforrasztani, de sajnos a fóliák se valami szépek a NYÁK-on és mikroszkópikus a lábtávolság. Ilyen panelt nem lehet valahonnan rendelni?
(#) neocska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Én már elázott laptopot is mostam ki....ásványvizet öntöttek rá véletlenül. Szétszedtem, szeszbe jolmegáztattam majd hagytam száradni. 2nap száradáás után ment mintha semmi sem tortént volna vele.
Amugy ha nincs feszültség alatt majdnem mindent meglehet mosni. (billenytüzetem rendszeresen mosom szappanosvizzel)
(#) idlob válasza neocska hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
A "mosogatók" táborát erősíteném, nem lesz semmi baja, ha a) mosás előtt minden feszültségforrást eltávolítasz (pl. backup elem) és b) hagyod megszáradni, ami adott esetben több nap.
(#) forma1 hozzászólása Nov 28, 2011 /
 
Összeraktam, az még OK hogy a felső speckó apple csati nem megy mert felváltak a nyákról az érintkezések a csati forrasztásánál. De az erősítő se megy, nem kapcsol be, nem melegszenek az IC-k se. Komplett paneleket hol lehetne bele venni? Magának az erősítő panelnek (nem a vég TDic-nek) a standby vezetékén mennyit kéne kapni? Nekem ott csak 0,052V van, szerintem az a panel nem akarja bekaopcsolni az erősítót, de azon a panelen a külső jack bemenet jele se megy át, mert amikor véletlenül bekapcsolódott az erősítő akkor se szólt. (meg az a sz** panel csinál stereo jelből 2.1-et)
(#) forma1 hozzászólása Nov 28, 2011 /
 
Nem látszik rajt kontakthiba, mi lehet a baja?
(#) forma1 hozzászólása Nov 29, 2011 /
 
Van egy jó ötletem, ugye lehet kapni olyan tollat ami vezető réteget hoz létre, olyannal hoznák létre a nyákon a lábokhoz. Van ilyenből ilyen vékony mint egy rotring?
(#) forma1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
De nem az a bajom hogy a panelen amik mennek vezetékek mentek tönkre, hanem ez a 30 pines apple csati rávolt forrasztva (a természetesen kétoldalas) panelra, és ez felvált, és jópár helyen vitte magával az érintkezést, fóliát. Ráadásul mindkét irányba mennek vezetékek, és csak az egyik erányból lehet hozzáférni pákával, csak egy esély lenne hogy összeérintkezik és attól jó lesz, csak létre kéne hoznom azt amivel érintkezik mert mint mondtam már felváltak.
Ezen a képen látszik hogy mit hova kéne forrasztni, és a másik oldalán meg nem férni hozzá. A bekarikázott részhez kéni hozzáforrasztani az apple csatlakozót (régebbi hsz-em képében látszik)

dokkforr.jpg
    
(#) forma1 hozzászólása Nov 29, 2011 /
 
Hogy csináljam meg? Ez a vezető tinta mért nem jó, nincs olyan amivel szinte "fémet lehet rajzolni"? Egy ilyen panelt nem lehet venni? vagy felejtsem el hogy valaha is jó lesz?
(#) Syn7h37ic válasza forma1 hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Lehet venni. Újonnan az egészet egyben.
Ha nincs SMD-hez való felszerelésed, akkor gondban vagy. Ha van, akkor simán vissza lehet forrasztani a levált csatlakozót.
A vezető tinta ellenállása túl magas, másrészt ilyen vékony nincs, harmadrészt ebben a vékonyságban egy laza kézmozdulattal letörlöd. Negyedszer, nincs ember, aki 0.25mm vékony vonalat tud szabad kézzel húzni.
A felszakadt vezetőket pótolhatod sodrott vezeték egy elemi szálával is.
A javítás után célszerű a pótolt vezetékeket lakkal rögzíteni.

A vizes mosásról pedig annyit, hogy én komplett laptop alaplapot sikáltam meg vízzel, majd száradás után izopropil alkohollal. Azóta is működik. A hiba az volt, hogy álmos volt a laptop, és ivott egy pohár kávét
(#) forma1 hozzászólása Nov 29, 2011 /
 
Ok, most hagyjuk ezt a problémát, majd akkor akarok ezzel szórakozni ha az erősítőrésze jó lesz. Az a baj hogy azon a panelon amin minden van (kivéve magát az erősítőt mert az egy külön panel) a hangváltó is ami a stereo jack bemenetből 2.1-et csinál ami megy az erősítőre. Itt mér két sebből vérzik a dolog, mert 1. nem hajlandó valamiért bekapcsolni az erősítő (a standby lában 0,052V van (de nem az IC-knek hanem magán az erősítő panelon), amit attól a "mindenes" panelról kap. Gondolom ezzel kapcsolja be magát az erősítőt, de nem tudom hány voltot kéne adnia, és azt honnan szedjem le. 2. probléma, volt amikor 2szer összesen, valami csoda folytán bekapcsolt az erősítő, és működött is ha magán az erősítő panelra adtam neki a jelet, de a rendes jack bemenetről nem szólt semmit, ez is a "mindenes" panel hibájára utal. Kontakthibát nem látni, ilyenkor hogy lehet kitalálni hogy mi a baja?? Vagy kuka?
(#) Syn7h37ic válasza forma1 hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
A mode bemeneten,TDA8922TH verzió esetén 6. láb, kb. 5 voltnak kell lennie, ekkor aktív a végfok. De erre az infóra rájöhettél volna, ha elolvasod a korábban már belinkelt végfok IC adatlapját...
Így egyértelmű, hogy a "panel, amin minden van" ad ki a végfoknak egy vezérlőjelet, ami bekapcsolja a végfokot.
Nézd meg, hogy a MUTE, az FWV+ FWG hová van a végfokon bekötve.
(#) forma1 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
A "panel amin minden van" és és az erősítő panel között van a tápfesz, a 2 csatorna + subwoofer vonalszint, és egy standby szál. Az IC adatlapját elolvastam, tudom hogy az IC-nek 5V kell, csak abban nem vagyok biztos hogy az erősítőpanelre ami megy standby annak is 5V kell, de megpróbálok valahol 5V-ot keresni a "minden van" panelen és rákötni a standbyra. (Standby alatt nem azt értem ami az IC-re megy, hanem ami az erősitő panelra)
(#) Syn7h37ic válasza forma1 hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
A standby lesz az, ami vezérli.
(#) forma1 hozzászólása Nov 30, 2011 /
 
Megvan a "probléma", rájötten hogy nem elég a kapcsolóval bekapcsolni, hanem meg kell nyomni a play gombot akkor kapcsol be teljesen. Az erősítő modul hibátlanul működik, a "mindenvanrajt" panelen lesz a hiba. Rájöttem ha bizonyos pontokon elkezdem taperálni az smd alkatrészeket (tudom nem szabad), akkor szó valahogy, attól függ hol piszkálom, gondolom a bőr ellenállása miatt. Forrasztások jónak tűnnek, mi lehet a baja?
(#) Syn7h37ic válasza forma1 hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
Az jájpod csatlakozón keresztül érzékeli, hogy van-e rácsatlakoztatva külső eszköz. Ahogy tapizod, úgy érzékelheti a dokkoló rész, hogy van eszköz rajta, ezért
működik néha.
(#) forma1 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
Nem az iPod csatlakozón akarom most megszólaltatni, henm a hátsó jack bemeneten. A kezem ellenállásán szeribtem po t sikerül átvezetni annyi arámot a szükséges helyekre hogy valahogy valamelyik hangszóró pont szól valamennyire attól függően hogy hol taperárom.
(#) forma1 hozzászólása Nov 30, 2011 /
 
Még azt szeretném megtudni, hogy mért vannak hiányzó smd alkatrészek? Lehet hogy gyárilag? Kép0329 (bekarikázott részeken)
Kép0330: hátha láttok rajt valami hibát.
(#) forma1 hozzászólása Dec 1, 2011 /
 
Megvan a probléma, úgy érzékeli hogy az ipodról kéne szólnia, tehát kis átalakítással már szólna is. Visszatérhetünk a másik problémára, a felvált vezetékre való forrasztásra. A vezetékkel kipótlásra nincs esély, mert arra kéne felfeküdni a cstinak is és ráforrasztani, és mindkét irányba megy, de csak az egyik oldalról lehet hozzáférni. Összességében ez az egy baja van, a csatlakozós panel. Biztos nem lehet ilyet szerezni? Hogy javítsam meg? Ilyen vezető tollból biztos nincs jó fajta?
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem