Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Két telefon összekötése
 
Témaindító: Geriboss, idő: Máj 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 4
(#) Sebi válasza joe1 hozzászólására (») Jan 22, 2007 /
 
Sorosan, és egy laposelemmel (némelyek kettővel) működik 1-2km-re is.
(#) mefi01 válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
ha van annyi kábeled akkor ok csak
(#) oldman válasza Geriboss hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
A telefonokat egy feszültségkorlátos áramgenerátor táplálja. A hurokáram névlegesen 20 mA a gyakorlatban 15-30 mA A max feszültség 60V, alközpontoknál gyakran 30V (A 48 ill 24 V -os ólom akkutelepek max töltési végfeszültségéhez igazodva)
A csengetés kb .110V 20Hz et igényel
A He kapcsolása régi készülékekkel működik, de a táprész átalakításával (áramgenerátorrá) bármelyik jelenleg is elérhető készülékkel működőképes.
Én javaslom régi pulse üzemmódú alközpont használatát, alkalmas készülékkel. Bolhapiacon némi utánjárással található. (300,-Ft !!! áron vettem hibátlan példányt!)
(#) KTobi hozzászólása Ápr 18, 2007 /
 
A telefondrótra jobb nem rákapcsolni semmit, amit nem oda találtak ki. pl: égők, LEDek, készülékek, stb. Képes leüríteni a központi akut, és nincs akkor vonal az egész városban. Remélhetőleg nem lesz újra 7-8 napos áramszünet.
(#) kisedison hozzászólása Szept 8, 2008 /
 
Üdv mindenkinek!

Rá is térnék a lényegre. Van 2db 3-4éves vezetékes telefonom, megvan a doboz is amibe van valami fekete bigyó is. Össze szeretném őket kötni úgy, hogy lehessen rajta beszélni, mondjuk az előszoba meg a műhely között.
A megcsörgetés az lehet bárhogy, akár úgy hogy megnyomok egy számot, hogy mondjuk az egyik telefonnak az 1-es a hívószáma, a másiknak a kettes, de jó úgy is hogyha felveszem az egyik kagylóját akkor rögtön csörög a másik.
Elnézést a hosszú leírásért. Az ötleteket várom.
A segítségeteket előre is köszi!
Üdv, kisedison

Utóirat: Használtam a keresőt és ilyen témát NEM találtam!
(#) Gafly válasza kisedison hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Pedig pont volt is felteve egy ilyen kapcsolas,
eppen amit keresel ha jol emlekszem Medve
kollega altal.
Sajnos szegyenszemre nem talaltam meg a keresovel.

Esetleg irjal neki privatban, vagy remenykedjunk hogy benez...

Arrol a fekete "bigyo"-rol tudnal valami bovebbet mondani? Ennyibol meg nem sok otletem van hogy mi lehet...
(#) Imi65 válasza kisedison hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Gondolom, hogy "klasszikus" készüléked van, amit a vezetékes telefonhálózatra kapcsolsz. Ezek CB készülékek, vagyis központi táplálásúak. Ha ezeket összekötöd, szükség van egy 40-50V-os brumm mentes DC feszültségforrásra. A csengetésük alacsony frekvenciás, 100V nagyságrendű AC feszről üzemel. A számgombok megnyomásával eltérő frekvenciájú hangjeleket gerjeszt a telefon (természetesen csak akkor, ha kap vonali feszültséget), ill. a régebbiek számtól függő hosszúságú impulzussorozatot állítottak elő. Láthatod, hogy a puszta összekötésük nem jelenthet megoldást. Véleményem szerint kár is ezzel vesződni, mikor lehet kapni készen is ún. alközpontokat. Ezek szabványosak, a szolgáltató vonalaihoz illeszkednek, a hívásokat a beprogramozott készülékekkel fogadhatod, lehet átadni hívásokat, egyidejűleg több beszélgetést folytathatsz, stb, stb... Az áruk sem csillagászati.
(#) vgabor válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Üdv! A CB készülék felhasználható "házi telefonnak", ha kicsit átalakítjuk. +egy háromeres vezetékkel, két nyomógombal és két csengővel a csengetés is megvalósítható. Ha érdekel valakit, akkor megkeresem a rajzokat!
(#) kisedison hozzászólása Szept 8, 2008 /
 
Itt ez a kis fekete bigyó. énsem tudok róla sokmindent

névtelen.JPG
    
(#) Imi65 válasza vgabor hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Nem is állítottam, hogy nem, de arról nem volt szó, hogy nem hagyja eredeti állapotába. A csengetést a saját gombjával kérdezte, nem + nyomógombbal. Akkor már úgy is megcsinálhatja, hogy az ellen oldali készüléknek vonaláramot figyeltet, és akkor - ha felemelik, rácsönget a saját - beépített csengőjével. Ha azt is felemelik, akkor megszűnik a csengetés. Mindezt oda-vissza, és a telefont is bármikor visszadughatja a postai vonalba.
(#) dbase hozzászólása Szept 8, 2008 /
 
Bővebben: Link

A megadott témában ott az általam berakott rajz ami segít. Témát szerintem át is lehet pakolni oda.
(#) mlhe_vr válasza kisedison hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Kondenzátor, ezt teszik a lakásban lévő csatlakozó ajzatba, azért, hogy ha az ef. hibát jelent, pl nincs vonal, akkor rámérnek a központban az érpárra és ha ez a kondi megvan akor nincs szakadás. Természetesen ez csak fővonalnál ér valamit, pcm nél nem gsm nél meg főleg.
(#) micimacko válasza kisedison hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Egyszer raktam össze egy ilyen "kis központot" (segélykérő telefon). Az egyik telefon kézibeszélőjének felemelésével a másik addig csöng, amíg fel nem veszik, vagy le nem rakják a kagylót...
Ha érdekel, megpróbálom előásni a rajzokat holnap este.
Minden jót!
Gábor
(független a matávos vonaltól!)
(#) micimacko válasza micimacko hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Gyorsan telik az idő
Megtaláltam a rajzot, de a minősége..., de azért "használható"

telkp.jpg
    
(#) kisedison válasza micimacko hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
Köszi a kapcsolást.

Gábor
(#) madex hozzászólása Júl 3, 2009 /
 
Sziasztok!

Nekem is ezzel kapcsolatba lenne kérdésem, a rajzokat nézve elég jónak tűnik, de azt hogy lehet megoldani, hogy csörgetni is lehessen a másik telefont ?

köszi
(#) casnicasrl hozzászólása Okt 24, 2009 /
 
sziasztok ez engem is erdekelne
(#) Medve válasza casnicasrl hozzászólására (») Okt 24, 2009 /
 
Egy lehetséges megoldást láthatsz eme topik második hozzászólásában.
(#) micimacko válasza madex hozzászólására (») Okt 24, 2009 /
 
Ez is tud csöngetni. Ha felveszed az egyik készülék kézibeszélőjét, addig csörög a másik, amíg 1.) fel nem veszik, 2.) le nem teszed a telefont. ( Ez működött, működik? az Abaligeti barlangban is...) (saját gyártmány ) Jó az újfajta, kis kínai készülékekhez is.

telkp.jpg
    
(#) casnicasrl hozzászólása Okt 25, 2009 /
 
de nekem olyan kene hogy a hazbol a garazsig lehessen beszelnia tavolsag nem sok es ha lehet 9vos elemrol kene
(#) Csépe Zoltán válasza micimacko hozzászólására (») Okt 27, 2009 /
 
És a telefonhoz csatlakozó vezetékeket hova kell kötni a telefonban?
(#) kissbalazs hozzászólása Feb 15, 2011 /
 
lenne egy kérdésem egy régi matávos telefont üszekötöttem egy kijelzős sms-képes telefonnal a vezetékre rákötöttem egy adaptert mind a két telefon leadja a vonalhangot a gomboknak is van hangjuk de nem tudom hogy hogyan hívhatnák egymást. Várom az esetleges megoldásokat. Köszönöm.
(#) nedudgi válasza kissbalazs hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Sehogy.
A csengetéshez 70V körüli váltófszültség kell.
(#) kissbalazs válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
ha megoldom a 70v feszültséget és felvezsem az egyik kagylót a másik kicsöng?
(#) kissbalazs válasza (») Feb 16, 2011 /
 
Mi lenne ha választ kapnék és nem a helyes írásomba kötnél bele!
(#) pucuka válasza kissbalazs hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Nem. Ha az összekötött két telefonkészülékre csengetőfeszültséget kapcsolsz, és felveszed az egyiket, jobb esetben a másik tovább cseng, már ha nem terhel be az a készülék, amit felvettél. Különben honnan is "tudja" a csengetőfeszültség, hogy mikor kell megszűnnie? Persze ha minkét készülék előtted van, akkor tudhatod mikor mit kell csinálni, de gondolom nem magaddal akarsz beszélgetni.
A csengetés az a kéthuzalos áramkör egyik jelzése, amit kezelni kell valamilyen központ pótló áramkörrel, még ha egy viszonylag egyszerűvel is. Amúgy nem árt, ha a többit is pótolod, pl. a vonaláramot. Ennek megléte jelzi a központpótlónak, hogy hívást kezdeményezel a mások készülék felé, és csengessen addíg, míg a másik készülék zárja a vonali hurkot. (vonaláram folyik) De mondhatnám a csengetésvisszhangot is, melynek akkor kell megszűnnie, mikor a hívott készülék beemel.
(#) nedudgi válasza kissbalazs hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Nincs jelentős különbség a 2 illetve 4 eres telefonvezeték ára között.
Ha csak két készülékről van szó, akkor egyszerűbb (és bizonságosabb), ha külön csengetőáramkört alkalmazol.
Például LEDet, vagy zümmögőt használhatsz.
(#) kissbalazs hozzászólása Feb 16, 2011 /
 
Eljutottam oda hogy megtaláltam neten egy rayzot egy kéteres telefonkábel piros vezetékét elvágod és sorbakötöl egy 300 ohm-os resistor-t (narancs,fekete,barna a színjele) meg egy kb-10v-os adaptert és működik lehet telefonálni ha mind a kettőt felveszik mindegy hogy milyen sorrendben. De nem csörög.
(#) szilva válasza kissbalazs hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Nem is fog csörögni, mert a csengetést a központnak kellene intéznie. Ezek a telefonok teljesen "buta" jószágok, csak annyit tudnak, hogy a két vezetéken oda-vissza tudj beszélni. A táplálásukra a 10V-nál több szokott kelleni, de inkább áramgenerátoros jellegű, illetve fojtótekercses táplálás kellene, mivel a hangfrekvencia a két vezetéken megy, és a kis belső ellenállású táplálás megöli azt, nem fogják hallani egymást a beszélők. A csöngetést megpróbálhatod egy 24V-os trafóval, azzal már szokott működni, de valóban 70V vagy még több kellene neki hivatalosan, ráadásul nem 50Hz-en, hanem 16-20Hz frekvencián.

Én kb. 20 éve csináltam egy nagyon primitív "központot" két készülék, pontosabban két telefonos modem közé, mert modemes kapcsolaton történő adatátvitelt kellett fejleszteni/tesztelni. A központi funkciókat egy mikrovezérlő valósította meg, de számos analóg áramkör is volt mellette (mindkét telefon felé vonali leválasztó, relé a csengetőfeszültség kapcsolására, áramérzékelés, ami a készülék felvett állapotát jelezte a mikrovezérlőnek). A cucc annyit tudott, hogy ha valamelyik oldal felemelte a készüléket, akkor a másik oldalon elkezdett csöngetni, majd amikor a másik oldal is felvett, akkor létrejött a kapcsolat. Semmi tárcsahang, csengetési visszhang, tárcsázásfigyelés és hasonló úri huncutságok nem voltak beépítve, mégis elég bonyolultra sikeredett a ketyere.

Szóval nem olyan egyszerű ezt megvalósítani otthoni eszközökkel. Akkor már inkább nézni kell valami túrkálóban vagy vaterán egy házi telefonközpontot, pl. 1/4-eset, az mindent tud, ami két analóg telefon összekötéséhez kell.
(#) szilva válasza szilva hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Tessék, pl. valami ilyet kellene megcélozni:

Bővebben: Link
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem