Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   326 / 570
(#) pözsó válasza Kormo hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
Zárt, vagy nyílt égésterű?
(#) uniman válasza pözsó hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
Hello!
Típusszámából ez egyértelműen kiderül!
(#) JnCon válasza zoszka hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
Köszönöm a gyors választ, sajnos én is ezekre tippeltem (az NTC nem vészes, de a vezérlőpanelnek elég húzós ára van).
Azt esetleg tudja valaki, hogy az NTC-nek mekkora az ellenállása?
(#) Kormo válasza pözsó hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
Azért is adtam meg a kazán típusszámát, mert nem vagyok sajnos szakértője. Azt viszont tudom, hogy csak pontos problémaleírás alapján kaphatok a problémára hasznos infót. Utánaolvasva a zárt és nyílt égésterű "definíciónak", nyílt égésterűnek mondanám.
(#) VIM válasza Kormo hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
Szia! Mikor volt utoljára ellenőrizve a tágulási tartály nyomása? Az az érték ami most látszik a nyomásmérőn, nem biztos, hogy a ballon nyomását mutatja hanem a rendszer nyomását gáztöltés nélkül. Ha rugalmatlan a rendszer, mert nincs benne előnyomást beállító töltet, akkor nem fogja érzékelni a vízáramlást, így nem engedi begyújtani az égőteret vagy bizonytalanná teszi azt. Persze ez csak tipp volna a részemről, mert kb. két hónapja kellet az időseknél ezt a tortúrát megejteni, tele volt vízzel a tágulási tartály, amit már csak a kompresszorral tudtam belőle kinyomatni. Azóta működik rendesen.
(#) Kormo válasza VIM hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
A kazán tágulási tartálya kiiktatódott 4 évvel ezelőtt, mikor kilyukadt, és egy külön kis tartályt kapott egy önálló nyomásmérővel ellátva. (Ennek a torturának kapcsán fordulok most inkább először hozzátok, mert anno a szakszervíz az akkori "tünetek" elmondása után is azt szajkózta, hogyha megmondom a konkrét problémát, akkor tudnak kiküldeni a hibaelhárítársa "szakembert". Ez is "házilag" lett megoldva, és valóban, a nyomáshiány miatt anno a "tünetek" nagyon hasonlóak voltak.) Ma próbáltam légteleníteni a rendszert, kb. 10 l vizet is leengedtem a rendszerből (maga a rendszer fa tüzeléses, szabadesésre épített rendszer, így kb. 150 l víz van benne). Az eljárás során a nyomásmérő visszaesett 1-re, ezt visszatöltöttem újra 1,5-re. Sajnos a helyzet nem javult. Tudok még tenni valamit ezügyben?
(#) VIM válasza Kormo hozzászólására (») Nov 28, 2016 / 1
 
Nem nagyon értem, hogy hogyan van összeapplikálva a két rendszer és mekkora tágulásit kapott utólag de valószínű, hogy a szivattyú most nem tudja megindítani a rendszer vízáramlását. A tágulási tartályban feltehetően nincs előnyomás beállítására alkalmas gáz illetve levegő. Amit most mutat a nyomásmérő az előfeszítés nélküli feltöltési érték amit a hálózati vízből betöltöttél.
(#) zoszka válasza VIM hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
Kopp ide is
(#) Kormo válasza VIM hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
Köszönöm a tippet, holnap utánanézek, és jelzem a végeredményt. Köszi szépen!!!!
(#) zoszka válasza Kormo hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
Gázszelep, vagy vezérlés hiba, ha a szikra jónak tűnik.
(#) zoszka válasza zoszka hozzászólására (») Nov 28, 2016 /
 
A ZW 23-ban (Euroline) nincs vízhiány biztosító, sem vízáramlás kapcsoló a fűtési oldalon. Akár víz nélkül, vagy akármég szivattyú nélkül is simán begyújtja a főégőt. Úgyhogy a vízoldalnak nem sok köze van, még közvetetten se a hibához, amit leírtál.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
(#) Titti74 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 29, 2016 /
 
Köszi a választ. A szerelő azt mondta hogy elvékonyodhat a cső és ha kilyukad 80e ft.
(#) bbalazs_ válasza Titti74 hozzászólására (») Nov 29, 2016 /
 
Ez egy szornyu lehetoseg, de nem tudom, mire irtad valaszul.

Elsokent a hoerzekelo hokontaktjat ellenoriznem.
Ha a cso vizkovesedne be, akkor a hiba lassan, fokozatosan jelentkezik, mig ha pl. levalik onnan az erzekelo, akkor sokkal hirtelenebb a dolog.
Ha a vizkotisztitasra irtad a vekonyodast: foszforsav nem eszi a rezet pl. Szoval NEM vekonyodik el a cso, de egyebekben a sosav sem eszi annyira a rezet, mint inkabb a vizkovet.
A cso fala elegge vastag ehhez, nem kell parazni. persze nem kell fel evig sosavban aznia sem...
(#) kgyuri01 hozzászólása Nov 30, 2016 /
 
Segítség kérés: Baxi Prime HT 1.24 E133 hibakóddal kapcsolatosan

"Eddig tökéletesen működött, de most csak a vizet melegíti a HMV irányába probléma nélkül, de a fűtési oldal nem indul be."
A hibám hasonló (8 éves a kazán), csak éppen a melegvíz kör bekapcsolása után kapom random módon az E133 hibát.
Dr. Gas szakszerviz cserélte ezt benne 1 hónapja:

Gyújtóelektróda

Azt mondták, ha újra előjön a hiba, akkor gázszelep csere, vagy végső esetben alaplap a vége, mondom faja.

Tegnap ezt vettem észre, hogy amikor a melegvíz felfűtésnél jön az E133 hiba, akkor reset, melegvíz hőmérséklet kapcsoló leteker a kazánon, fűtéskör bekapcsolás, akkor a fűtés megy, majd a melegvízkör hőmérséklet visszaállít, és a fűtés befejezése után van melegvíz felfűtés újra hiba nélkül megy.

De a fenti eset random bármikor előjöhet. Tudna rá valaki tanácsot adni, hogy a Dr. Gas szakszerviz helyett/mellett, ki tudná orvosolni a hibát?

Amit még kiderítettem, hogy a gázszelep típusa: JJJ005671930 VALVOLA GAS SIT SIGMA 848054 BAXI A CONDENSAZIONE PRIME LUNA HT ECC.

Innen lehetne rendelni gázszelepet/tekercset, ha megoldaná a problémát: SIT SIGMA 848 gázszelep

Köszi
(#) zoszka válasza kgyuri01 hozzászólására (») Nov 30, 2016 /
 
Legtöbbször tűztér dugulás, vagy égőtömítés hiba...
(#) sanaxx hozzászólása Nov 30, 2016 /
 
Sziasztok egy westen quasar d 24f-el kapcsolatban lenne pár kérdésem.
A fűtőkörből úgy 1,5 havonta el megy a nyomás, ereszteni nem ereszt, nyoma nincs sehol. Néha mikor a keringetés megáll, hangos bugyborékolás is hallható." Kiderítettem", hogy a tágulási nyomása lehet a ludas.
Azt tudom hogy a tartály nyomásnak 0,5 bárnak kell lennie, azt nem tudom, milyen feltételekkel. Gondolom fűtőkör nyomását meg kell szüntetni 0-ra, felpumpálni a tartályt az előírt nyomásra és beállítani a feltöltő csappal az előírt víznyomást. Ha nem így, akkor megköszönném ha valaki leírna a módját.
Köszönöm.
(#) elektroli válasza briki hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Köszönöm szépen a segítséget! Nem bírtam tovább várni a kazán szerelőre és a hétvégén széthúztam az összes érzékelő csatlakozóját, majd kontakt spay, levegővel kifújat, és újból összedug... kopogjam le azóta működik!!! A kalibrációról írnál még pár sort? Hogyan lehet kalibrálni a szenzorokat?
Köszönöm szépen!
(#) Kormo válasza zoszka hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
A tegnap sikerült megoldani a problémát. Végigjártunk minden kapott ötletet, ellenőriztük a tágulási tartályt, rendszer nyomást, végül utolsó lehetőségként újra szétszedtük az égésteret, és kompresszorral a gázszelep és cső átfújása után életre kelt a kazán. Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, a hasznos ötleteket - szuperek vagytok!!!!
(#) Tylla1 hozzászólása Dec 1, 2016 /
 
Sziasztok!

A tanácsotokat kérném a következő kérdésekben. Ha van, mi az optimális/általános hőfok a fűtővíznél (most 50 fokra van állítva), illetve a keringető szivattyúmnak van négy "sebességi" fokozata. Hova célszerű állítani (most a legnagyobb fokozaton van)?
Előre is köszönöm a válaszokat
(#) JZoli válasza Tylla1 hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Milyen kazán ez, kondenzációs, vagy csak sima, vagy egyáltalán gázkazánról beszélünk? Milyen füstelvezető rendszer van? Milyen hőleadók vannak? Ez mind lényeges kérdés ahhoz, hogy érdemben meg tudjuk válaszolni a kérdésedet!
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
(#) Tylla1 válasza JZoli hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Elnézést a hiányos kérdésért, mondom, igaz nem biztos, hogy tudok minden kérdésre válaszolni.
Szóval ez egy Vaillant VKS 17 E típusú gázkazán. A füstelvezető rendszere egy sima bélelt (110 mm) tégla kémény. Hőleadók: 2 db 220X60 cm és 1 db 180X60 cm öntöttvas radiátor, bekötve 42 mm átmérőjű csővel, illetve 1 db 112x52 cm, 1 db 130x68 cm és 2 db 47x93 cm-es romantik alu radiátor, bekötve 22 mm-es csővel.
Keringető szivattyú: Wilo, egytől négyig fokozat 1300/1600/1800/2000 ford/min.
(#) Ariston33 hozzászólása Dec 2, 2016 /
 
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, mert már egyre tanácstalanabbak vagyunk. Hátha valaki találkozott már ilyen hibával. Van egy Ariston Clas Evo 24 cf kombi kazánunk. Jelenleg három éves. Kb. 3 hete produkálja azt a hibát, hogy melegvizet ugyan ad, viszont fűteni nem fűt megfelelőn. Amikor a termo leadja a jelet, elkezd fűteni, majd gondol egyet és kb. 1 perc múlva leáll. És így megy ez folyamtosan. Közben a benti hőmérséklet egyre inkább csökken és nem nő. Volt kint szerelő, kisavazták a hőcserélőt, ami kb. 2 napra megoldotta a gondot, majd újra jelentkezett. Megint kijöttek, azt mondták panelhiba, kicserélték kiírta az új panel a 108- as hibakódot, amit addig nyomkodott a szerelő míg eltűnt, de ez sem oldotta meg a gondot. Kicserélte a hőérzékelőt, de attól se javult meg. Konkrétan a radiátor teteje melegszik csak be úgy ahogy , és kész. Találkozott valaki már hasonló jellegű hibával? Az automatikus légtelenítés már jó párszor megcsináltuk, hátha az a gond, de az sem segített...nagyon köszönöm előre is a választ
(#) zoszka válasza Ariston33 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Dugulás, vagy szivattyú moduláció.
(#) Tylla1 hozzászólása Dec 2, 2016 /
 
Sziasztok!

Adott egy Ferroli Domitop C24E típusú kombi kazán. A probléma az, hogy a felfűtés során a vízoldali nyomás megemelkedik 3 bárig, amikor a biztonsági szelep kinyit. Korábban nekem is volt hasonló gondom, de a fórum segítségével sikerült megoldani. Az akkori tapasztalatok alapján a Ferrolinál a tágulási tartály levegő oldali nyomásának a hiánya, vagy a tartály membránjának a szakadása eredményezheti a nyomás emelkedését ismereteim szerint. Ezen hibák ellenőrzését ismerem, de messze vagyok a készüléktől, így nem tudom megoldani.
Viszont ami a fontosabb kérdésem, hogy a tágulási tartállyal kapcsolatos hibákon kívül más okozhatja a fűtőkör nyomásának az emelkedését a felfűtés során?
Köszönöm a válaszokat!
(#) dsteve hozzászólása Dec 2, 2016 /
 
Üdv!

Saunier Duval combitek cirkóm van. (Sajnos)
Az a problémám, hogy a termosztát kéri a fűtést, a cirkó begyújt egy pillanatra, elég erős lánggal, majd vmi rögtön le is tilt.
Kis idő múlva újra megpróbálja, be is gyújt kb 2 mp.-re majd újra kialszik és ez megy a végtelenségig, hibakód nelkül.
Úgy tudom munkára bírni, hogy a fűtés potit letekerem, kvázi kikapcsolom, kérek melegvizet, majd miközben gyártja a meleg vizet, feltekerem a fűtés potit, a csapot elzárom és így hajlandó fűteni. Esetleg vkinek vmi ötlet? Nem tudom nem e olyasmi hogy a fűtési gáznyomás túl nagy? Vagy ez hülyeség? Köszönöm előre is a segítséget!
(#) DodiT1 válasza Ariston33 hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
Szia! Szerintem váltószelep.
(#) zoszka válasza dsteve hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
Karbantartás mikor volt? Mi a pontos típus?
(#) Sebastiano1458 hozzászólása Dec 4, 2016 /
 
Tisztelt Szakértők!

Van egy 5-6 éve működő Immergas Victrix 24kW X típusú kazánunk. Az utóbbi napokban egy probléma jelentkezett, de nem hibakód formájában. Bekapcsolás után elkezdi melegíteni a fűtéshez a vizet, majd a beállított értéket (58 fok) túllépve pár fokkal (kb. 63 fok) kikapcsol a rendszer. A kijelzőn a hőfok lemegy kb. 20 fokig, majd ismét bekapcsol, és ez így megy egész nap, amíg ki nem kapcsolom. Mi lehet a gond, eddig ezt nem tette velünk a készülék. Annyit tettem közvetlenül előtte, hogy észrevettem a légtelenítő szelep nyitott állapotát és elzártam. Amikor nyitva volt, akkor csöpögött belőle a víz. Valamikor 10-es kóddal jelzi, hogy nem indul el magától a keringető szivattyú, akkor leengedem az iszapszűrőn keresztül a vizet, újra feltöltöm és ismét jó minden.

Köszönöm előre is, ha valaki megosztaná velem értékes tapasztalatait!

Üdvözlettel
Nagy Szabolcs
(#) zoszka válasza Sebastiano1458 hozzászólására (») Dec 5, 2016 /
 
Dugulás, levegő, vagy szivattyú. Vízáramlási hiba.
(#) Tylla1 hozzászólása Dec 5, 2016 /
 
Tisztelt Szakértők!

Nagy segítség volna, ha a korábbi kérdésemre valaki tudna megnyugtató választ adni, mert a szakértést végző szerelő a készülékre gazdaságtalan javítást mondott. Ezzel csak az a baj, hogy csak egy tágulási tartályra 100.000 Ft költséget irányozott elő (neten 20.000 Ft). Említett más problémát is húgomnak (mely tovább emelné a költségeket) melyet sajnos nem tudott visszaidézni, de az előbb leírtak miatt picit kételkedem a valódiságában, ezért próbálok minél több infót begyűjteni. Aki tud segíteni, kérem írja le az esetlegesen más hibával kapcsolatban érintett alkatrészt is! Tehát a kérdés:
" a tágulási tartállyal kapcsolatos hibákon kívül más okozhatja a fűtőkör nyomásának az emelkedését a felfűtés során?" (Ferroli Domitop C24E)

Előre is köszönöm a segítő szándékú tanácsokat!
Következő: »»   326 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem