Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   105 / 276
(#) nyekk válasza mpisti hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Szerintem ez olyan ,mint a jó házi pálinka.Ha az ember magának csinálja ,tudja mit tesz bele,később mivel kell számolnia,kisebb fejfájást okoz ..Persze egy drágább gyári gépnek,biztos nincs párja,már aki megengedheti magának.Találkoztam már olyan gépel is, ahol hiába akartuk volna leválasztani az előtolást a fő trafóról,egyszerűen nem volt hova tenni a dobozban a segéd trafót,nem beszélve a többiről.
(#) yuhas válasza Phile80 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Nézd el nekem hogy kiborultam, nem neked szántam, ez
volt egérközelben!
(#) yuhas válasza mpisti hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Nem akartam Philét mesérteni.Átolvasva mind a105 fórum oldalt kb 85 az ijenojan gagyigép újraélesztésével foglalkozik....A gépem átépitése pedig pont Tevégetted zajlik ,a fórum elején talán találkoztam a 3.3 ohm 100w párhuz-fojtó.Telitalálat!Kígyó hang azóta! Eddig fele guriga a levegöben landolt. Az elötolás most a téma!
(#) szotika válasza mpisti hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Köszönöm szépen nem nagyon értek hozzá inkább autóvillamoságban vagyok egy kicsit jártas. Szerinted én tudnám a felsorolt hibák közül pontosítani a hibát? Hogyan kezdjek neki? Előre is köszi.
(#) mpisti válasza szotika hozzászólására (») Dec 31, 2012 /
 
Szerintem inkább bonts egy üveg pezsgőt, és koccints azzal az emberrel, aki hozzád legközelebb áll. Most ez a legjobb megoldás. A hegesztőgép ráér jövőre.
(#) banoo hozzászólása Jan 3, 2013 /
 
Szerintetek okoz problémát egy utolagosan beépitett lágyindito egy mezei trafos co-hegesztönél?Föleg a füzöhegesztés miatt kérdezem,mivel szinte állando ki-bekapcsolással jár.Változna a varrat ettöl?
(#) szotika válasza mpisti hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Hali. Boldog Új évet. Visszatérhetünk a traconic 160 problémámhoz?
(#) mpisti válasza banoo hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Ha a lágyindító elég gyors, akkor észre sem veszed a különbséget. Én egy 500(!)A-es Co gépbe csináltam lágyindítót,mert ahol használták, csak 32A-es automaták álltak rendelkezésre a hálózati oldalon. A lágyindító 10A-ban limitálta a bekapcsolási áramot, így a gép munkaáramot kapcsoló mágneskapcsolójának a bekapcsolása már nem oldotta le az automatát. Természetesen nem használták 180-200A felett egyáltalán, így a nagyobb teljesítményszükséglet fel sem merült. Egyébként a gép üresjárási áramfelvétele hűtéssel, segédáramforrással együtt is csak 2,3A volt fázisonként. Az elég gyors átkapcsolás azt jelenti,hogy a trafó felmágnesezéséhez szükséges idő leteltével át lehet kapcsolni a normál üzemmódba. Ez az idő általában a hálózat periódusidejének 5-6-szorosa, tehát kb 0,12-0,15s, de a legrosszabb esetben sem több 0,2s-nál. Más kérdés ha a szekunder oldali egyenáram pufferkondit táplál. Ebben az esetben a kondik feltöltődési ideje a mérvadó. Ebben az esetben kísérletileg kell megállapítani az átkapcsolási időt. Ez lehet akár 1s is, attól függően hogy mekkora előgerjesztő áramot engednek meg a trafónak. Ha gyakori a fűzőhegesztős alkalmazás (pl.karosszériás munka) akkor a korlátozó ellenállást feltétlenül hűteni kell.
(#) mpisti válasza szotika hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Boldog új évet neked is. Mi a probléma a Traconic-kal?
Már elfelejtettem.
(#) ferke74 hozzászólása Jan 4, 2013 /
 
Sziasztok.
segítségeteket szeretném kérni, nekem is egy Güde MIG 190 Kombi/A gépem van . hegesztettem vele majd olyan hiba jelentkezett, hogy a huzalt 2mp késéssel tolja mi lehet az oka mert nem találjuk.a panelon vagy hol keressük? felteszek egy képet a panelról. válaszotokat előre is köszönöm.
Boldog Új Évet mindenkinek

panel1.JPG
    
(#) mpisti válasza ferke74 hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
A tolómotor is annyival később indul, vagy csak a huzal ér ki annyival később?
(#) banoo válasza mpisti hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Köszi szépen a részletes választ,ez csak egyfázisu gép amiröl szo lenne,tehát kondenzátoros a szekunder fele(66000mikroF)Az itt levö cikkek közt találhato lágyindito toroidhoz-ez megfelelö lenne,vagy modositani kellene valamit rajta?Most látom,hogy a meghuzási idö 1-1,5 s,tehát sok,ha csökkentem C2,C3 értékét akkor gyorsabb lesz
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
(#) szotika válasza mpisti hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
a huzal a z anyaghoz ragad ha hegesztés után hozzáérintem.Azt mondják a panelben van a gond . Szerinted?
(#) mpisti válasza szotika hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
A szombati 23óra 23 perckor írt hozzászólásomban leírtam hogy mi a gond. A panelnak csak annyi köze lehetne hozzá, hogy az előtolás fékezését nem végzi elég intenzíven. Ezen az utánégés potival lehet segíteni. Hosszabb utánégési időt kell beállítani, azaz a mágneskapcsoló kikapcsolási időkésleltetését kell meghosszabbítani a pisztolygomb felengedéséhez képest. Erre van egy trimmer a szabályzókártyán. De ha a huzal a hegesztés befejezésekor nem ragad bele a hegfürdőbe, akkor nem ez a probléma, hanem az,amit az említett hsz.-ben leírtam.
(#) Phile80 válasza szotika hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
mpisti leírta világosan mit kell tenni. Nézd meg, hogy a mágneskapcsolón van-e egyáltalán ellenállás. De ha képeket tennél fel a mágneskapcsoló környezetéről talán tudnánk segíteni.
(#) mpisti válasza banoo hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Az általad emlegetett rajzot belinkelnéd?
(#) banoo válasza mpisti hozzászólására (») Jan 5, 2013 /
 
Persze,itt találtam cikkek közt:

kapcs.jpg
    
(#) FeZ_ hozzászólása Jan 5, 2013 /
 
Sziasztok !

Sajnos a korábban megcélozott 380-as hegesztőtrafót elvitték előlem.
A kérdésem az lenne, hogy a kombinált gépek (220v/380V) mennyire jók ? Szabad olyat venni ? Mert olyat találtam és még nem adták el.
For-Mig 181K (ez szerintem magyar), de van egy német is: Wessels kombi MIG 200



(#) Phile80 válasza FeZ_ hozzászólására (») Jan 5, 2013 /
 
A FORMIG gépek jók. (Forgács-MIG). A Hetra főmérnöke volt a tervezője.
(#) FeZ_ válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 5, 2013 /
 
Köszönöm az info't !
Esetleg a 220/380 kombinált gépekről nincsen tapasztalatod ? Pro és kontra ?
Mert nagyon örülnék ha menne 220V-ról is, de nem a minőség vagy bonyolultság kárára, akkor inkább maradok a 3 fázisú gépnél.
(#) ferke74 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
nem a motor indul kb 2mp később akkor húz be a relé. minden ok amennyire próbálni tudtuk.
tehát a pisztoly lenyomásával a gáz azonnal ( a gombot nyomva tartva) a huzal 2mp később indul. várom válaszod tisztelettel.
(#) Phile80 válasza ferke74 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
A gépen lehet állítani a gáz előfolyást? Mindíg ezt csinálta, vagy csak mostanában kezdte produkálni ezt a tünetet?
(#) Phile80 válasza FeZ_ hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
A 230/400V-os gépben 1db trafó van és úgy is működik mint egy 1fázisú gép csak van olyan kivezetése a trafónak amit lehet 400V ill. 230V-ról is üzemeltetni. A 230V-os részt fázis-nullára kell kötni, a 400V-os részt pedig két fázisra.
(#) ferke74 válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
kaput hegesztettem, majd bementem ebédelni, majd mire visszaértem ezt produkálta nem tudom mire vélni. ja és a gépet kikapcsoltam tehát nem maradt egyedül a műhelybe. az előfolyást nem, mert akkor indul a gáz amikor a pisztolyt be nyomon. ezért nem értem az egészet,mert nagy becsbe vannak nálam a gépek. havonta tisztítom át fulyatom stb. . ...
(#) FeZ_ válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 7, 2013 /
 
Értem, köszönöm !
Akkor egy ipari (380-as) trafó mégis csak jobb.
(#) Phile80 válasza FeZ_ hozzászólására (») Jan 7, 2013 /
 
A 3 fázisíú trafó minden szempontból jobb.
(#) vera hozzászólása Jan 12, 2013 /
 
sziasztok volna egy kérdéssem valaki nem tudna segiteni aba hogy ew 22 n v2,1 panel bekötési rajzba 24v os ujaban szeresztem eszt és motor elötoloval megvan üdv attila képet melékelek.hozá.
(#) vera hozzászólása Jan 12, 2013 /
 
sziasztok it a képek rola

HPIM2286.JPG
    
(#) kissadam válasza vera hozzászólására (») Jan 12, 2013 /
 
Szia!
Légyszives fogalmazz érthetőbben, szívesen segítenek neked, csak így nehezebb.....
(#) vera hozzászólása Jan 12, 2013 /
 
szia ezt a vezérlö panelt szeretném mükötetni de nem tudom a bekötését nézegete a forumba de egysem talál hozá 24v szeret ném meg épiteni a hegesztöt mire rég ványom nem volt hozá cucom de talán most ha segit valaki akor ösze jöhet . van tirisztorom ketö két dioda egy mágnesgáz szelep de elöször elötolást szeretném meg épiteni jo régeben nem sikerült mert aszhitem egyszerü de nem még talán most ha valaki segit eben köszönöm elöreis.
Következő: »»   105 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem