Fórum témák
» Több friss téma |
Fogpaszta = fogkrém.
Ha már..ilyen is van!
Sziasztok!
Megint kérem szépen a segítségetek! Tegnap másik barátom beállított agy CANNON Pixma MP510-es tintás nyomtatóval. Hogy naponta egyszer benyomva a power gombot felvillan a kezdő képernyő, aztán semmi. Belenéztem a tápba, ott minden feszültség megvan, de a nyomtató-skenner nem kel életre, csak bevillan a kezdő képernyő, miután a fő puffer kondi kisült. Ha szépen kisül, egyszer hajlandó kivillantani a kezdő képernyőt. Hátha nem én vagyok az első, aki belefutott ebbe a problémába. Köszönöm az ötleteket. Boy
Terhelve még nem, csak terheletlenül néztem.
De mindjárt kitalálok valami izzós műterhelést. Épp az elekrto tanyáról töltöm a service manualt, a tartalom jegyzék semmi jót nem ígér erre. Másoló gépből infraIsmerős valakinek?Mi ez? Mire való? Hogy működik? Adatlap van e hozzá?
Szia!
Miből termelted ki?És melyik részén volt? Az sok kérdésre ad választ. Ha infra távvezérléssel szeretnél foglalkozni, olyan 3 lábú oldalt ablakos füst színű alkatrészt keress. Van vagy három féle szabvány.Ha kell ilyen,két félét tudok küldeni.Ajándékba... Boy Sziasztok! Alkatrész típusa, funkciójaSziasztok! Valaki meg tudná mondani milyen alkatrész lehet ? Köszönöm!
Ha a széttaposott lábúra vagy kífáncsi, talán elárulhatnád mi van ráírva...
esetleg írd be a gugliba: "smd code xxx" ahol xxx a rajta lévő nagyobb betűs felirat
Az "SMD marking" is egy jó kifejezés. Inkább csak az első három karakter az. Mellesleg a kép fejjel lefelé mutatja. : -)
Ez lehet esetleg? RYV LN1170C272PR Shanghai Natlinear Electronics SOT-89-5 Linear voltage regulator IC LDO, 2.7V±1%, 800mA, -CE, PDR https://smd.yooneed.one/code5259.html Nincs túl sok időm keresgélni, bocsánat, ha tévedek. A hozzászólás módosítva: Hé, 17:39
Egy Konika Minolta másoló gépből való, fe a fiókból vettem elő.
![]() Az ajánlatod köszönöm szépen. Később visszatérek rá. Sziasztok mivel tudom helyettesíteni ?SziasztokTvr 10511 Sck 1R58 Ezeket itthon nem tudom beszerezni mivel tudom helyettesíteni őket Ezekre az alkatrészekre tippelek a party hangfalam sajna egyszer csak nem kapcsolt be amatőr vagyok ez ügyben de.szeretném megcsinálni Anno mikor működött 220 ra dugva demo modban kijelzett világított stb amig plusz benyomtam a bekapcsoló gombot most pedig áramra dugva mint ha be se dugtam.volna se.kep.se.hang Válaszokat előre is köszönöm
Szia!
Az első egy túlfeszültség védelemre használt alkatrész (varisztor), enélkül is működnie kell a készüléknek, kivéve, ha zárlatos lett. A másodikat pedig a bekapcsolási áramlökés ellen szokták alkalmazni (1,5 Ω-os NTC). Műszerrel mérve hasonló ellenállásértéket kell rajta mérned a készülék kikapcsolt állapotában. A hozzászólás módosítva: Hé, 19:50
Ez egy Sharp 2Y2E101F típusú optikai távolságérzékelő modul.
A felépítéséből és a burkolaton lévő optikai nyílásokból látszik, hogy infravörös LED-et és fotodiódát/fototranzisztort tartalmaz, valamint a belső panelen van a jelfeldolgozó elektronika is. Ez a típus jellemzően közepes távolságú (néhány cm–több tíz cm) távolságmérésre használható, és a kimenetén analóg feszültséget ad, ami a tárgy távolságával arányosan változik. A SHARP több hasonló családot gyártott (pl. GP2Y0A21, GP2Y0A02), de a 2Y2E101F ipari kivitelű változat. Leggyakrabban: robotok akadályérzékeléséhez ipari pozícióérzékeléshez automata adagoló vagy szintmérő rendszerekhez használják.
Még nincs adatlap, nem tudom a bekötését, hogy kipróbáljam.
Az rendben van, hogy a bekötéshez adatlap kell,
DE! te mire akarod használni? Van-é kokrét elképzelés, hogy mit szeretnél belőle csinálni? Pl Egy infrás zseb távolság mérőt, üzemanyagtankba jeladót, vagy egy macskarisztót, esetleg akármit...
Nincs elképzelés. Ismerkedés szintje van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |