Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   88 / 88
(#) PBebo válasza VIM hozzászólására (») Nov 2, 2025 /

Köszönöm. Nekem
is hőcserélő volt a tippem, mert fortyogó hangokat is hallat HMV készítésnél. Ha elzárom a HMV-t pedig tűzforró a fűtés előremenő. Elmondásuk alapján az előző szerelő háztartási sósavval tisztította.
(#) dzsimer hozzászólása Nov 29, 2025 /

240fi visszatérő melegszik

Sziasztok!
Westen energy 240fi. Kb 3 hete felső hőcserélő lett cserélve jó húzós volt. A régi kilyukadt.
Hmv üzemben jól működik. Viszont fűtés üzemmódban a visszatérő ágat kezdi el melegíteni ahol az iszapleválasztó is van, fordítva működik, láttatok már ilyent? Mi lehet a hiba?
(#) dzsimer válasza dzsimer hozzászólására (») Nov 29, 2025 /

Na megoldódott, levettem a flexi csöveket kegyetlenül el volt rakódva. Ilyen fekete szén darabok jöttek ki belőle. Jön majd a szerelő, géppel átmossa a rendszert.
(#) mir hozzászólása Dec 1, 2025 /

Westen Star Master 240 Fi - ismétlődő újraindulás

Sziasztok!
Következőben kérem a segítségeteket:
A falikazán tipusa Westen Star Master 240 Fi .
A kijelző E03 hibakódot jelzett és a készülék mint fűtésnél és melegvíz vételezésnél is ki - be kapcsolgatott. Kitisztításra került a koaxális 60/100mm 1m-es csővezeték, a másodlagos hőcserélő, a ventillátor /aminek a mért ellenállása 27 ohm/, a venturi cső, a levegő nyomáskapcsoló / enyhe vákumra jól vezeti az áramot szinte nulla ellenállással/.
A hibakód jelenleg elment de a fűtésnél 30s, a melegvíz folyatásakor 10s után leáll a láng majd újra bekapcsol és ezek a periodusok ismétlődnek.

Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm a válaszokat
(#) VIM válasza mir hozzászólására (») Dec 1, 2025 /

Szia! Van a készülék oldalában (talán jobb oldalon alul) egy kondenzvíz tartályocska amiben vannak elektródák. Azt sajnos nem találom a hozzászólásokban, hogy ezeknek az elektródáknak bele kell e érni a kondenzvízbe vagy nem de az ionáram meglétéhez van valami köze. Nézd meg a tartályt, hogy abban van e víz és az elektródák bele érnek e vagy sem. Nem fog megrázni!
(#) VIM válasza mir hozzászólására (») Dec 2, 2025 /

Innen olvasd végig a hozzászólásokat. A konkrét megfejtés az hiányzik vagy nem egyértelmű de a kazánod hibájával összefüggésben lehet.
(#) mir válasza VIM hozzászólására (») Dec 2, 2025 /

Mivel ki lett mosva a szifontartály is és most üresen van ezért kipróbálom a feltöltését ahogy ajánlják a hozzászólásban.

Sajnos nincs összefüggésben a szifontartállyal mert feltöltöttem vízzel de az állandó újraindulás megmaradt. A leállások előtti időben a láng mérete megnövekszik, mint ezen a videón is látható. Ha erről valakinek van tudása köszönettel elfogadom.
(#) VIM válasza mir hozzászólására (») Dec 2, 2025 /

A videó az kicsit "beszédesebb" a leírtaknál. A kazán bal oldalán van az előremenő NTC-t (ezen a rajzon az 528-as számmal) kellene megmérni, hogy milyen ellenállást lehet rajta mérni, mert a felvételen úgy tűnik, hogy túl hamar felmelegszik az előremenő hőmérséklete. Ez lehet az NTC hibája vagy a szivattyú nem szállít eleget a kondenzátorának értékvesztése miatt vagy a kazánon belül keresztmetszet szűkülés van. A kazán alatti fűtési csapok ki lettek "rendesen" nyitva?
(#) sakrafi válasza mir hozzászólására (») Dec 2, 2025 /

Szia! igaza van VIM-nek néz meg az ntc-t,ha az nem ellenőrizni kellene az ionizációs elektródát,de lehet gázszelep hiba is.Próbáld ki ,ha lehúzod a modulátor tekercs vezetékét úgy marad -e a hiba jelenség vagy megszűnik.

Igen ki vannak nyitva rendesen, onnan is lehet tudni, hogy a melegvíz vételezésnél ez az újraindulási periodus 10s-re csökken.
(#) Sanyo1 hozzászólása Dec 7, 2025 /

Bekapcsol -kikapcsol

Sziasztok.
Van egy problémám Baxi eco 240 Fi készülékemmel: fűtés kapcsoláskor vagy melegvíz kinyitásakor ki-be kapcsol, többször is.Gáz van be is jobban,majd leáll és újra.Mindkét mikrokapcsoló működik tengelyek kint vannak, fűtés víz nyomása megfelelő(1.4bár) kb.1 hónapja a membránt kiszedték nem láttam szakadást bár már megérett a cserére (23 éves a készülék)van némi szivárgás.
Membránt cseréljek, vagy mi más lehet a problém?
(#) VIM válasza Sanyo1 hozzászólására (») Hé, 7:25 /

Szia! A LED-ek nem villognak valami hibakódot?
Idézet:
„Mindkét mikrókapcsoló működik tengelyek kint vannak”
A vízhiány kapcsoló az rendben van, hogy kinn van de az üzemállapot mikró "tengelye" az csak HMV vételezés alkalmával kell, hogy kijöjjön. A másik dolog pedig, hogy a mikrókapcsoló az elvégzi e a kapcsolást azon kívül, hogy esetleg kattanás is hallatszik. Lehet, hogy kattan de a kontaktus az nem jön létre.
(#) Sanyo1 válasza VIM hozzászólására (») Hé, 8:50 /

Szia.
Köszönöm válaszod
Még nem mértem ki a micro kapcsolókat.
Ma éjjel kiállt hibára is a készülék,de párom resetelte mielőtt meg tudtam volna nézni
(#) sakrafi válasza Sanyo1 hozzászólására (») Hé, 12:54 /

Szia! ha gyújtás hibára állt ki akkor lehet gázszelep hiba is.Ha a VK 4105G.1179 szelep van benne az szokott ilyenek produkálni.
(#) Sanyo1 válasza sakrafi hozzászólására (») Hé, 19:38 /

Szia.A középső led világitott(gyújtás hiba)
Hogyan tudom biztosan megállapítani, hogy gáz szelep hiba?
Amikor ismétlődően újra indul akkor nem volt hiba jelzés, addig próbalkozott míg beindult,de van, hogy egész nap elsőre bekapcsol és gond nélkül működik
(#) Sanyo1 válasza VIM hozzászólására (») Hé, 19:42 /

Helytelenül írtam, az üzemállpot kapcsoló tengely csak HMV vételezésekor van kint
(#) VIM válasza Sanyo1 hozzászólására (») Hé, 20:38 /

Ezt a párbeszédet talán érdemes elolvasnod. Az igaz, hogy ez nem Echo de nagyon hasonló a felépítés.
(#) sakrafi válasza Sanyo1 hozzászólására (») Hé, 20:40 /

Van egy -Min- feliratú besüllyesztett csavar a szelep bal alsó részén azon próbálj meg kifelé hajtani, lehet segít az is.
(#) Sanyo1 válasza VIM hozzászólására (») Hé, 21:38 /

Köszönöm,elolvasom.
Reléket 2 éve cseréltünk a panelen, hogy fázis érzékeny a készülék azt tudom.
A HMV micro kapcsolót is cseréltem 2éve
Egy új membránt biztos veszek hozzá
Ma vettem egy 240 i-t alkatrésznek,igaz nem turbós de minden más megegyezik, talán még a panel is
(#) Sanyo1 válasza sakrafi hozzászólására (») Hé, 21:43 /

Köszönöm. Nehezen lehetett kifelé csavarni,90 fokot nyitottam de gáz szagot érzek működéskor ezért vissza tekertem
(#) neo76 hozzászólása Szo, 7:18 /

240FI nyomás ingadozás

Sziasztok,ha jól olvastam a hozzászólásokat,a majd 1 bar-os nyomás változás a hideg állapot és a fűtési melegvíz között a tágulási tartály hibája lenne.
Levettem az első panelt,de nem látom.Csak nem felül az égéstér mögött van? Mert akkor sajna gázszerelőt kell kihívnom.
Köszi a válaszokat.
(#) VIM válasza neo76 hozzászólására (») Szo, 13:22 /

Szia! Ha a tágulási tartályt keresed akkor ahhoz létra kell, hogy ráláss a szelepére, mert az a kazán hátulján van. A deflektor mögött van a szelep és a primer hőcserélő magasságában találod a kupakját.
Következő: »»   88 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem