Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   415 / 415
(#) Alkotó válasza boris92 hozzászólására (») Pé, 18:34 / 1

Próbáld egy kicsit nyitottabban értelmezni a hozzád szólót (mondom ezt Én, aki szintén kezdő vagyok). Jó eséllyel arra gondolt, hogy ha egészen alapvető dolgokban nem vagy tájékozott, akkor az építés során olyan problémákkal találkozhatsz, amiket majd képtelen leszel megoldani.
Egy sok wattos erősítő építése már igényel némi rálátást, de az is igaz, valahol el kell indulni. Szerintem elsőre ez nagy falat lesz. Ne tévesszen meg a panel mérete, és a kapcsolás látszólagos egyszerűsége, mert ide is kell majd egy komoly tápegység, és minden egyéb építési buktatón is át kell majd lendülnöd.
(#) boris92 válasza Alkotó hozzászólására (») Szo, 0:22 1 /

Attól hogy egy ilyen alkatrészt nem tuttam , nem azt jelenti hogy bele se kezdjek , amúgy már csak a 1000 µF kondik kellenek.
(#) dolargaan válasza Alkotó hozzászólására (») Szo, 0:56 /

Azért Te nem éppen ma kezdted, ne szerénykedj. Sokat köszönhetünk Neked.
(#) feccus válasza Kovidivi hozzászólására (») Szo, 21:17 /

Sikerült beazonosítani a problémákat.
Az egyik ic-vel alapban volt valami kis gond mert feltűnően nagyon forrósodott és semmiféle gerjedés és egyéb rendellenesség nem volt,valószínű gyári hibás volt. A kapcsolásban van 2 db 80mH-tekercs ami a biztosítékok előtt van,tehát rajtuk folyik át először az áram. Ők amik füstöltek,nagyobb hangerőnél(nagyobb áram)elkezdett füstölni majd pukkant egyet,megmértem és teljesen halott volt. A kérdés csak az hogy ez a kis tekercs a bizti előtt van,és akkor mekkora értékű kell ebből ami elbírja a rajta áthaladó x-amperes áramot?
(#) reloop válasza feccus hozzászólására (») Szo, 22:04 /

Szia! Legalább 3A-t kell (kellett volna ) bírni a zavarszűrőnek. Ne fáradj a beszerzésével, a helyén köss át egy huzaldarabbal!
(#) feccus válasza reloop hozzászólására (») Szo, 22:57 /

Kiforrasztom a kis tekercseket és a helyükre beforrasztok majd huzalokat. Tanulság lett még belőle hogy többet nem veszek ic ott ahol ezeket vettem,mert valami nem stimmel ezekkel.(630Ft/db volt)
(#) feccus válasza feccus hozzászólására (») Vas, 21:44 /

Beforrasztottam a kis tekercsek helyére egy-egy ellenállás levágott lábát,de azokkal nem működött. Nem tudom miért.
(#) lukacsp válasza feccus hozzászólására (») Vas, 22:24 /

Feccus, elmondod mekkora DC feszről megy a végfok, és hány Ω-al terheled? Hátha itt van a dög elásva...
(#) feccus válasza lukacsp hozzászólására (») Vas, 23:23 /

32v-ról megy és 4-ohm-al volt terhelve.
(#) lukacsp válasza feccus hozzászólására (») Vas, 23:47 /

Az elvileg nem extrém túllépése a specifikációnak, ami szerint 4 Ω terhelésre a tápfesz max. 30V. Ha kivezérlés nélkül a tápod +-32V, akkor max. kivezérlésnél legfeljebb 30V körül lehet, így ez a hibaok kilőve.TDA7294 speckó
(#) feccus válasza lukacsp hozzászólására (») Hé, 11:14 /

Úgy terveztem a tápot hogy 32v legyen üresjáratban és terhelésnél ha visszaesik valamennyit,akkor bírja szusszal.
(#) reloop válasza feccus hozzászólására (») Hé, 11:28 /

Ellenőrizd, hogy a tápfeszültség eljut-e az IC 13. és 15. lábára.
Következő: »»   415 / 415
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2013. Máj, 23. Csü
9:46:37
Jelenleg 347 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu