|
|
|
| Építsünk mi is elektromos autót |
|
|
|
Mindjárt 300Ft a benzin literje, és a biodízel csak a jövő zenéje/legalábbis Mo-on.
A totalcar.hu-oldalon bemutattak Winklerék egy elektromos Trabit, ránézésre targoncamotor, én is tudok egy pont ugyanojat, 60V-os és 12kw-os.Az emberünk 10db 180Ah-s 6v-os akksikkal dolgoztatja, és 70-et megy a gép 100km-en át egy töltéssel... Csak a fránya nagyáramú motorsebesség/feszültség/ szabályzójáról nem lehet tudni semmit. Na és itt a t-ma. Ki tud megbízható 200A-es min 60v-ig használható jó hatásfokú, kapcsolóüzemű /akár PWM/ szabályzást ehez? |
|
|
Lehet, hogy hülyeség, de a búcsúkban a körhintát egy valamilyen oldatba fel le mozgó lemezekkel szabályozták. (szerintem ez elág nagy áramerőség)
(Autóban érdekesen nézne ki... ) |
|
|
Az 3 fázisú motor /380,azaz400v-os , csillagba kötve, és az az oldat sósvíz, az egy bazinagy potméter... NNNeeeemmmm JJJóóóó |
|
|
| Szerintem meg lehetne csinálni, modjuk úgy, hogy a motorral sorba kötsz két lemezt, és a két lemez merül a sósvizbe. |
|
|
Az valahogy úgy van hogy van egy háromfázisú motor aminek az álló és a forgó része is tekercselve van és az állórész folyamatosan fesz alatt van a forgórészben levő három tekercs egyik fele összevan kötve a maradék három kivezetést meg sósvízben kapcsolják össze, ahogy nyomja bele az ember úgy csökken az ellenállása és a végén meg összeköti teljesen valami fém érintkező.
Ez a módszer sztem nem lenne jó ehhez a motorhoz. |
|
|
| Ki kéne próbálni valami kisebb motorral. |
|
|
Kisebb motor nem jó, mert ez a 12kw is csak 16 lóerő, még ez is csak éppen-éppen elég elvinni a kasznit Ezt a vurstli körhintaszabályzást meg felejtsétek már el , nem ez volt a t-ma |
|
|
Nem tudom, szerintem a PWM-hez kéne valamilyen nagy teljesitményü tranzisztor v. tilisztor (200A biztos nagyon drága ) |
|
|
| Nem drága! én is a tirisztorra szavazok, a tranyót felejtsd el, a FET-eket meg nem díjazom, mert hamar bemondják már egy kis feszimpulzustól az unalmast |
|
|
| Csak úgy kb mennyi eggy 200A-es? |
|
|
Hello!
Figyu hasonló megoldásra lenne szükséged mint ami a trolikban van megpróbálok neked körbenézni ez ügyben... Egyenlőre csak villamosról vannak infóim ott egy soros/parhuzamos ellenállás hálózattal van megoldva a dolog de ez nem lenne valami akkumulátor takarékos megoldás... de sztem nem kellene újjat kitalálni mivel itt a jó öreg BKV rengeteg villamos járművel és sok hasznos infoval... új villamosoknál tirisztorral van megoldva a szabályozás... egyébként ha PWM akkor tervezd meg mosfettel és mivel a mosfet egy szabályozható ellenállás így LEHET ŐKET PÁRHUZAMBA KÖTNI!!! nah kinek indítottam be a fantáziáját...
Nah utána nézek a troli vezérlésnek és hozok valami infot addig is jó fejtörést
Üdv Creative |
|
|
Engem inkább az zavarna, hogy mennyire bírják azok az akkuk az 1C ráta körüli értékkel való folyamatos üzemeltetést? 
Ha idő előtt cserélni kell az egész garnitúrát akkor fen tudja megéri-e... |
|
|
Szerintem meg lehetne kérdezni tőlük, hátha elárulják.  |
|
|
| Én is ilyesmi tirisztoros megoldásra gondoltam, mert kb 4000-ért tudok két ruszki 100A-es tirisztort. FET-eket /40A/-eseket már párhuzamosan kötve is nyírtam ki mert nem bírta a szaggatáskor fellépő impulzusokat |
|
|
csinálj ilyet. 380km/h a végsebessége.
Bővebben: Link
"Boasting a four-second 0-60mph sprint and seven-second 0-100mph time, the Eliica is faster than a Porsche 911 Turbo"
Bővebben: Link |
|
|
|