Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 17. Csü
23:09:32
  Jelenleg 467 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Fénycső gyújtó - nem a szabványos »
Fénycső gyújtó - nem a szabványos  
Témaindító: Szoki, idő: Nov 14, 2005
Témakörök
Speciális » Csövek
Lapozás Méret: 1 / 1
(#2107) Szoki Válasz • Nov 14, 2005
heloka!
egy haverom megkért, hogy csináljak neki a 120 centis nemtudom hány wattos (40?!) UV csövéhez olyan gyújtókapcsolást, ami vélgülis villogtatja a fénycsövet, ahogy egy szabvány gyújtó, csak éppen annyira, hogy lehessen látni a villogást (mint pl egy stroboszkóp). Ehhez kéne help
ha vmi nem tiszta, elmagyarázom jobban az elképzelést...
előre is köszi

(#2108) dB_Thunder válasza Szoki hozzászólására (#2107) Válasz • Nov 15, 2005
ki kellene próbálni strobóként..
A gyújtóelektróda lehetne a csőre tekercselt vékony rézhuzal.

(#2109) Szoki válasza dB_Thunder hozzászólására (#2108) Válasz • Nov 15, 2005
ezt hogyérted?

(#2110) Nagymoli válasza dB_Thunder hozzászólására (#2108) Válasz • Nov 22, 2005
strobiként be is lehet gyújtani a fénycsövet, játszadoztam vele... csak ha a "strobi" pufferkondiját elegendő áram tölti, akkor égve marad a cső. Csőre tekercselt rézhuzalt meg szó szerint kell érteni. Fogod a csövet, és szép ízlésesen tekersz rá a cső hosszában vékony drótocskát.Lehetőleg minél vékonyabbat, ne legyen csúnya. Arra adhatsz gyújtóimpulzust. És nem kell szorosan tekerni, mehet a "gyújtóelektróda" szerintem a cső nem látszó oldalán hosszában, nem tekercselve is, csak egyszerűbb tekercselni, mint valami más rögzítést kitalálni az elektródának. ;o)

(#2111) Szoki válasza Nagymoli hozzászólására (#2110) Válasz • Nov 22, 2005
mint a villanocsőnél ugyanugy kössem a röbbi kivezetést?
a fénycső két oldalán lévő 2-2 pöcköt (egy oldalon lévőket páronként) összekötöm, és mint a villanőcsőnél egyiket a vezérlő negativjára másikat a pozitivra? magyarul full ugyanugy mint egy szimpla villanőcsőnél? aztán jáccadozzak az RC tagokkal?

(#2112) Nagymoli válasza Szoki hozzászólására (#2111) Válasz • Nov 28, 2005
Egyszerű válasz: IGEN

(#693125) tunya1717 Válasz • Ápr 21, 2010
sziasztok...abban kérnék segítséget hogy hol tudnék beszerezni ztr200.as gyujtotrafot.és hozzávaló.csövet...ezen a téren még tudtalan vagy
ok
légyszi aki tud segítsen

(#934712) Cross100 Válasz • Feb 28, 2011
hali
ez a maszek stroboszkóp engem is érdekelne
konkrétan a gyujtó helyére nem kell semmi hanem egy vékony vezeték mint pl a hangszóró tekercse és csak körbe kell tekerni a csövet vele és a két végét a gyújtó hejére???

(#945721) hangszoros Válasz • Márc 13, 2011
Kérdeznék ha hagyjátok:
160Wattos soli csöhöz a GS 1-es gyújtó lehet jó ?
Melyik kell hozzá ?
Köszi

Következő 1 / 1
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu