Fórum témák
» Több friss téma |
HDMI t próbáltam egyelőre csak, azon nem. HDD led sem villan, mondjuk lehet megakad a biosnál. Én is úgy tudom hogy kéne lenni 3.3V nak de nem találom sípolóval hova megy. Post kártyán van egy kondi a 3.3V tápon, onnan próbáltam visszakövetni. Arra tudok gondolni esetleg, hogy a belevaló wifi kártya nem használja a 3.3 voltot és így oda sincs vezetve.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2026
Sima BIOS-t írtál bele, vagy kitakarított Intel ME-set? Az utóbbit lenne célszerű.
Ahonnan linkeltem ott az ábra, hogy hol kell lennie a 3.3V-nak: az alapján kimérheted. A tekercsek és LDO-k kimeneteinek RTG-jét megmérted? Csinálj egy fotót és írd rá, hogy hol, milyen RTG-t és feszültségeket mérsz a VRM-ek / LDO-k kimenetein! Neked is segít átlátni. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2026
Leszedtem az asus oldaláról a bios frissítés cap fájlt és egy asus bios cap to bin nevű programmal kinyertem belőle a bin fájlt. A pcie foglalatból tuti hogy hiányzik a 3.3V. Az oké hogy hol kell lennie de mi állítja elő, esetleg melyik mosfet kapcsolja azt kéne megtalálni. Majd nekiállok megint és méregetek.
Az egy szabványos BIOS bin, nincs megtisztítva az ME-től.
A mini PCIE port lábazása alapján vissza lehet mérni, hogy honnan kerül oda a delej. A SIO vezérlőjénél és a bekapcsológombjánál sincs 3.3V? Mert ezeknél biztosan kell lennie. A tekercsek és LDO-k kimeneteinek RTG-jét mérd meg: csinálj egy fotót és írd rá, hogy hol, milyen RTG-t és feszültségeket mérsz a VRM-ek / LDO-k kimenetein! Neked is segít átlátni. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2026
Találtam 3.3V ot, azt kötöttem rá a post kártyára próbából. Úgy írt nullát, amúgy sötét. Meg a bekapcsológombnál is ott van mivelhogy a gép ki be kapcsolható. Attól még hogy szabványos bios, be kéne kapcsolnia vele, nem? Most sajnos nincs lehetőségem belefolyni mélyebben, méregetek majd aztán jelentkezem az adatokkal. Ha megvan a feszültség, akkor is van lényege az ellenállásnak?
Sok infó hiányzik a koherens hibakereséshez. Például azért jó labortápról indítani a javítandót mert az áramfelvétele sok mindent elárul: nem csak az, hogy mennyi, hanem, hogy hogyan változik vagy nem változik, fluktuál, stb.
Az ellenállás a zárlatkereséshez szükséges illetve indirekt infót ad arról, ha valami nem 100%. "Akárhová mérek minden kondin van értelmezhető feszültség" Ez semmit nem jelent mert ha valahol mondjuk 2.5V-nak kellene lennie de csak 1.6V van, az hibás. Ezért javasoltam, hogy készíts térképet a mért értékekről, hogy átláthatóbb legyen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |