Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A szelektív újrahasznosítással próbálkozhatsz mert az oprendszer csak az USB bridge-et látja, a HDD maga nem kommunikál, nem olvas a tányérokról. A tokban valószínűleg egy MQ04 szériás drive van, ami az egyik legtrükkösebb mert amellett, hogy SMR technológiát használ nincsen klasszikus fordítója mert a translator-t a RAM-ban építi fel minden egyes bekapcsoláskor újra és újra (a P & G listák alapján, amiket szintén nem tölt fel a RAM-ba). Magyarán jelenleg tudtommal senki sem tudja regenerálni a fordítót ezeknél a modelleknél abban az esetben ha a P / G listák vagy az eredeti translator megsérülnek. Az egyetlen dolog amit ezekkel a drive-okkal meg lehet csinálni az a fejblokk csere, aztán sűrűn kell imádkozni, hogy más baja ne legyen. A te esetedben azonban ez nem opció, így marad az, hogy elengeded.
A képeken alaplapi SATA-ra van csatlakoztatva.
Most esett le, hogy ez nem 2.5" MQ04 hanem egy 3.5" P300-as.
A lényegen ez és a SATA sem változtat mert nem olvas a tányérokról. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2025
Hát ez egy érdekes hiba volt.
Nem tudom van-e összefüggés, de feltelepült a mostani Windows 10 összesítő frissítés és újraindítás után mind a 6 eszközt láttam a fájlkezelőben. A hiba hétfő reggel óta jelentkezett, azóta volt pár gép újraindítás. Nem nyúltam a gépben semmihez, vezetékek meg sem lettek mozdítva, a rendszerben meg csak azt néztem amiről csináltam képet. Sentinel nem ír hibát 100/100 404nap 17óra, 525 újraindítás van eddig benne. Adatokat olvassa és rá is lehet írni. Valami tesztet lefuttassak rajta? A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2025
Ez tényleg érdekes hiba volt: jó példa arra, hogy a Windows mi mindenbe tud belerondítani.
![]() A S.M.A.R.T.-ját megnézheted, egyébként felesleges agyontesztelni (hacsak nincs rá explicit indok). A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2025
Nekem volt olyan, hogy időnként egyszercsak a működő gép nem látta a második winchit. Kikapcsolás és újra bekapcsolás után megint jó volt pár hónapig... ("csak" adatok voltak rajta, és a hiba jelentkezése után sokkal gyakrabban csináltam róla mentést...)
Azután sikerült szereznem a gépbe egy másik winchit. De amikor azzal is megcsinálta ugyanezt, rájöttem, hogy a gép a hibás (egy kb. 12-13 éves asztali DELL)...
Lefuttattam HD Sentinelben Rövid és Részletes öntesztet, de nem talált hibát.
Én a S.M.A.R.T. adatait kér(dez)tem.
![]()
Azt följebb mellékeltem az érintett merevlemezről.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2025
Valami nem kerek mert a 240-es attribútum értéke 0 (ami egy használt lemeznél lehetetlen), tehát vagy a HDD közöl hibás adatot, vagy a HDD Sentinel értelmezi azt hibásan. Ahogyan azt sem hiszem, hogy a 194. attrib. szerinti 150324707353 (hex 23000D0019) Celsius fokos lenne a meghajtó, mert akkor már az egész háztömb elolvadt volna vele együtt.
A 3-as attrib. 4134 ms-os (hex 0x1026) felpörgési idő is túl gyors, szerintem az az adat sem valós. 793 működési óra 525 elindítással, 142244 fejparkolással - ezek lehetségesek.
Külön fotóztam HD Sentinelben a 240, 194 és 3-as értékeket ezen 2023.11.30-tól látszódnak az értékek.
Csináltam másik két programban is az értékekről képet (DiskCheckup, Crystal Disk Info).
Úgy tűnik, hogy a programok fejlesztői még nem implementálták megfelelően ennek a firmware verziónak a S.M.A.R.T. értékeit.
A 0x1052 is csak 4178 ms, a duplája a normális. Vagy rosszul emlékszem és a leállási ideje annyi. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |