Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bemenetválasztó

Témaindító: Cs.Janika, idő: Nov 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 30
(#) morgo válasza reloop hozzászólására (») Pé, 9:06 /

Napokig túrtam a netet, de nem találtam kapcsolási rajzot. Egyébként a pontos típus Monacor SA-250/SW. Hidd el, a nyomógomb 12 V-ja és a műveleti erősítő tápja közötti anomália nekem is feltűnt, éppen úgy mint a három párhuzamos ellenállás.. Érdekes megoldások vannak ebben a cuccban.
(#) morgo válasza proba hozzászólására (») Pé, 9:12 /

Kondit már cserélgettem, volt benne 100n kerámiától kezdve 1µF-22µF-ig, mindegyikkel ugyanazt a hibát produkálta. Fóliaszakadást, hibás forrasztást nem találok. Tudom, ez nem jelenti, hogy nincs is.
(#) morgo válasza user1914 hozzászólására (») Pé, 9:18 /

Visszaraktam a kondit, plusz a diódát. Közel egy órája megy, eddig hiba nélkül. Viszont nem az a probléma, hogy melyik bemenettel indul, hanem működés közben véletlenszerűen átkapcsol. Ilyenkor 2-3 bemenet visszajelző ledje is világít.
(#) user1914 válasza morgo hozzászólására (») Pé, 10:09 /

A párhuzamos ellenállásokból 1 db-ot hagyjál bent.
A + bemeneteket egy max 1 nF kondival testeld le.
A hozzászólás módosítva: Pé, 10:09
(#) morgo válasza user1914 hozzászólására (») Pé, 10:35 /

Lehet, hogy elég lesz a dióda, 2 órája nem dobott hibát. Lehet, hogy az előlapi panelen lévő nyomógomb vezetékei a trafó szekunder vezetékeinek brummját összeszedve töltögették a kondit, és ez okozta a random átkapcsolásokat? A dióda megakadályozza a kondi töltődését, ezért javult meg? A trafó szekunder vezetékei és a nyomógomb vezetékei össze voltak kötegelve.
Ha újra megvadul, kipróbálom a fenti javaslatodat.
A hozzászólás módosítva: Pé, 10:38
Következő: »»   30 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem