Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Sajnos az nincs ! Más különben vissza alakítanám!
Ez egy visszatérő kérdés. Ha nincs, de szükség van rá, akkor ezt el lehet intézni. És ilyenkor jönnek a mindenféle rémtörténetek az árakról és a végtelenül bonyolult folyamatról, amiknek talán még az árnyéka sem igaz, mégis ezek riasztanak meg sokakat.
Nekem korábban kellett, megrendeltem, kifizettem amit kértek, bekötötték, és azóta van. Ez ennyi, nem több, nem kevesebb.
Számtalan oka lehet annak, miért nincs ott három fázis. Gondolj végig tíz olyan lehetőséget, ahol a "megrendeltem, kifizettem amit kértek, bekötötték" nem működik. Pl. bérelt helység, csak ez az egy gép három fázisú...
Kár suggallni azt hogy mindenki hülye, aki nem kötteti be adott helyre a három fázist. Egyszerűen arról van szó, hogy nem gondolsz végig minden lehetséges akadályt, amelyikben a pénz csak az egyik. Attól, mert az óráig elviszik, onnan még tovább is kell menni a vezetékekkel. Egy apróság az árról: nem mindenhol úgy megy ám, hogy kijönnek a szolgáltató emberei és vezetékek cseréjével letudják a dolgot. Ha új fogyasztásmérő helyet kell kiépíteni, "kicsit" kövérebb a számla (nem rémtörténet, valóság, nézz utána).
Próbáld meg a 85. ábra szerinti bekötést. Bővebben: Link
Én senkit sem hülyéztem le. Csak azt mondtam, ha kell a 3 fázis, akkor erre van lehetőség. És szintén nem mondtam, hogy olcsó vagy drága, mert ezek a határok emberenként eltérőek.
Nálam nem csak a 3 fázisról volt szó, hanem teljesítmény növelést is kértem, ami szintén egy jól látható összeg. És valóban van egy mérőhely szabványosítási elvárás is, ami szintén nem díjtalan. Nem bántam meg ezt a beruházást, mert addig állandóan gondjaim voltak a gépek indulásával, és a terhelhetőségükkel, amik a bővítés után fel sem merülnek. Engem az bánt egy kicsit, hogy amikor egy ilyen dolog szóba kerül, akkor pár százezer Forint csillagászati összegként jelenik meg, viszont ha 2 évenként venni kell egy új telefont hasonló nagyságrendben (vagy ha "almás", akkor a duplájáért), az teljesen rendben van (?!). A hozzászólás módosítva: Sze, 15:22
Idézet: Ez egy hibás állítás, lásd előző hozzászólásom.„Csak azt mondtam, ha kell a 3 fázis, akkor erre van lehetőség.” Idézet: Nem tudhatod (és jogod sincs tudni), kinek sok ez az összeg.„pár százezer Forint csillagászati összegként jelenik meg” Idézet: Kevered a szezont a fazonnal. Attól, mert valakinek telik drága telefonra, nem biztos, hogy az üzletében meg tudja oldani a három fázist, lásd előző hozzászólásom. Aztán könnyen lehet, sőt, valószínű, hogy akinek nem telik ilyen telefonra, annak a "laza" párszázezer kifizetése is gondot okoz.„2 évenként venni kell egy új telefont hasonló nagyságrendben” Elnézést, nem sértegetni akarlak, de amit itt most előadsz, az nagyfokú tájékozatlanságra utal. Az élet ettől sokkal összetettebb.
Elfogadom az álláspontodat, biztosan vannak akik egyet is értenek veled. De azt javaslom, Te is fogadd el, az én eltérő véleményemet.
Az élet nem attól bonyolult, mert bonyolult. Egyszerűen sokkal jobban szeretjük alaposan megindokolni miért nem lehet valamit megoldani, mint megtalálni a megoldást. A hozzászólás módosítva: Sze, 16:04
Szia!
Ha "ipari" célra használják ezt a robotgépet, akkor egy frekvenciaváltó beépítése lenne a legjobb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |