Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősítők)
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Lapozás: OK   74 / 74
(#) doni82 hozzászólása Nov 20, 2019 /
 
Üdvözlök mindenkit.Épiteni szeretnék,egy top ládát,jtc 40-cm-es hangszoronak 200w.teljsítményü.Nem tudom mekkora láda kell neki ebben kérnék segitséget.Előre is köszönöm!
(#) soos csaba hozzászólása Máj 17, 2021 /
 
Sziasztok!

Szükségem lenne egy mély hangsugárzó tervére, pont egy olyanra ami a csatolt képen szerepel.
A láda márka neve US-BLASTER USB 7436 névre hallgat, és egy 18 colos hangszóró jár bele.
Akinek meg van ez a láda terv vagy fel ismeri egy másik márkáról a ládát az ossza meg velem.
Köszönöm!

USB 7436.jpg
    
(#) soos csaba válasza soos csaba hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
ERRE a ládatervre hasonlít, csak nem látszanak a méretek, és nem biztos hogy ez a láda terv egy 18 colos hangszóróhoz vannak méretezve.
(#) TAttila77 válasza soos csaba hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
Üdv. Hát igen, jól írtad, mert CSAK hasonlít, de nem az.
Ez egy sima reflex doboz, amekkora a nyílás mérete elől, akkorának kell belől is lennie, így méretezzed a lapját. RCF mintájú basszus láda. Azok rajzai közt keresgélj a neten és a régi tipusok közt megtalálod a vele majdnem egyezőt. Viszont egy nagy gond lesz vele! Nem szeret akármilyen 18" hangszórót ez a doboz. Szólni biztosan fog, neked még nagyot is, csak hogyan? 50-60Hz körűli lehet a rezonancia pontja. Nagy löketű hangszórót bele ne tegyél, mert viheted javíttatni. Igazán mély szub hangot ne várj tőle, keményebb hangú ládák ezek, 80-100Hz-en szeretnek szólni. Egyik-másik régebbi Mackye aktív mélyláda is ilyen pofára készűlt. Azok rajzai közt is kutakodhatsz.
Annyit tudni kell még erről a stílusú ládáról, hogy gyenge teljesítményű hangszórót nem szeretik, legalább 600-700W-os hangszórót keress bele, ha megcsinálod és rendesen kűldeni kell bel a delejt a végfokból, hogy legyen hangja, főleg szabadtéren. Jó erős végfokot igényel Zárt helyen viszont kiváló.
Storm /néhai Best-Off/ több ilyen stílusú ládát gyártott, de még nekik is épp, hoy volt egy tipus a majdnem 15 hangszóró fajta közt, amivel tisztességesen produkált.
Ennyit tudok erről neked írni, most nem érek rá tovább, sok sikert. RCF-nek és csak a Beymának találsz egy két hangszóróját, amivel ez nomálisan megszólal és jó hozzá.Így emlékszem, most meg nem mondom hirtelen melyik tipus, valami régi jegyzetemben fel írtam, de végűl én nem ezt a stílusú mélyládát alkalmaztam, mert nekem nagyon kevés, még ebből nyolc darab is.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2021
(#) soos csaba válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
Szia TAttila77!

Nagyon szépen köszönöm az eligazítást, akkor keresgélek az RCF, Mackye mintájú basszus ládák között.
A láda természetesen beltérre készülne.
Következő: »»   74 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem