Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1282 / 1282
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2025 /

Nálam is jó lett a tévé. Amit nem írtam tegnap, de az előzményekhez hozzátartozik hogy úgy került ide a készülék hogy "egy áramszünet után" lépett fel a problémája. Reggel -2 fokban bekapcsolt megint, és vesztenivalóm nem lévén gondoltam gyorsan kipróbáltam (volna) a távirányítós "hard reset" kombinációt.. még a megállás, kifagyás előtt. De kifagyott megint, később sokadszorra nagy nehezen visszakapcsoltam megint, és gyorsan... ez a távirányítón INFO-MENU-MUTE-POWER gyors egymás utánban előhívható menü, ahol option->resetet adtam. Püff! Érdekes mód nem kért kódot, (ami amúgy alapesetben 0000, ha kér) Reset megnyomása után lekapcsolt az egész, és újraindult. Gondoltam megint megmakkant, és nem vitte végig? De valamit csinált, mert azóta már vagy 20x kikapcsoltam, bekapcsoltam, áramtalanítottam (nem villogja le a hibakódot se) bent van már a melegen, akárhányszor bekapcsolom pillanatok alatt Smart Led felirat, háttérfény jön, és megy a tévé.. ahogy kell neki. Már vagy két filmet végig is néztem rajta.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2025
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 28, 2025 /

Csodálatos, nem gondoltam volna, hogy ez segít. Mondjuk Samsung LCD tévénél resettel gyógyítottam már meg kis fényerőt, ami első látásra háttérvilágítás hibának látszott.
(#) sany válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 28, 2025 /

Tedd ki az udvarra. Reggel hozd be, lehet nem fog bekapcsolni.
(#) martin66789 hozzászólása Pé, 13:35 /

Dyras LE-32G10HEU háttérvilágítás

Sziasztok

Dyras LE-32G10HEU LED TV-hez keresek háttérvilágítás LED csíkokat. MW-32D3A-2X6 szöveg olvasható a LED csíkon amit ezen az oldalon megtaláltam ahol helyettesítőt is ír:
JL.D32061330-315DS-M_V01 (AliExpress)
JL.D32061330-315AS-M_V01 (AliExpress)

Ezeket megtaláltam Alin (linkek feljebb), de semmi méret paraméter sincs egyiknél sem, meg a tápfeszültség is egyiknél 12V, a másiknál meg 220V-ot ír. A TV tápegysége 19,6V-ot ad a háttérvilágításnál.
Szerintetek ebből a kettőből valamelyik jó lehet, vagy keressek másikat?
(#) kadarist válasza martin66789 hozzászólására (») Pé, 13:54 /

Szia!
Az nem MW, hanem HW. Ha két darab, 6 LED-es LED-csík van a tévében, akkor az első linken lévő jónak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Pé, 13:58
(#) martin66789 válasza kadarist hozzászólására (») Pé, 15:29 /

Elnézést elírtam, de a linkeknél még HW-val kerestem. Az első alis link jó? A magyar oldalon ott nincsen készleten.
(#) kadarist válasza martin66789 hozzászólására (») Pé, 15:35 /

Ha megfelel a ledszám és a mennyiség, akkor megfelel. Ugyanúgy középtájon van a bekötése.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Szo, 20:48 /

LVDS kábel

Sziasztok! BÚÉK mindenkinek! Egy elég régi LG 32LB2R tévé leledzik nálam, elég régóta, amolyan elakadt projekt. T-con megpatkolva, AS19 kicserélve, életjeleket mutat, de állandóan kifagy.. csíkozik, recseg, ropog. Félre lett téve hogy rápihenjek.. (ilyenkor félreeső sarokban van, míg egyszer csak "friss fejjel" újra rá kerül a sor.) Előkerült ünnepek alatt ez is, méregetések közben észrevettem hogy amikor elmegy a kép, eltűnik a VGH, VGL, VDD is néha, meg ilyenek.. aztán újra bekapcs.. megint van, ha falnak döntöm tovább marad.. ha piszkálom az alaplapot, hol jó, hol nem jó. Gyanúm az LVDS kábelra terelődött. Ami összeköti az alaplapot és a T-Con-t. Talán nem alaptalanul, mert kihúzva látom eléggé össze vannak "borzolódva" a tűk.. ráadásul az egyik oldalon a kis műanyag benyomó, ami bepattintaná le van törve. Mintha még a kábelek is itt ott csupaszok lennének.. ragasztót felszedve alatta megnéztem. Visszadugva most csak csíkozik, és elhalványul. Élek a gyanúperrel, hogy ez is egy ok lehet, ez is szívat, és okozhat anomáliát. Ez egy 51 tűs LVDS kábel aminek bizonyos tűi nincsenek bekötve, s nekem már az is gyanús amúgy hogy az egyik oldalán egy tű nincs is ott (?) Kérdésem lenne, hogy ezek specifikusan típushoz gyártott egyedi átjátszók, vagy egy amolyan szabványos dolog, és teszem azt egy sima 51 tűs LVDS (vw-1) kábelt ha rádugok akkor dolgozni fog vele?
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:51
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szo, 20:57 /

Szia! Szabványosnak tekinthetőek, de sokféle méretben és csatornaszámban léteznek. Én vettem többféle szettet. Bővebben: Link
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Szo, 21:03 /

Köszönöm szépen, én is pont ott nézegetem ezeket, de így akkor már most konkrétan meg is van.
Következő: »»   1282 / 1282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem