Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nextion érintőképernyős HMI, UART kommunikációval
Lapozás: OK   50 / 50
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Nov 29, 2022 /
 
Ez a karakterkódolás lényege. Adott bájt(ok) értékét mire "fordítja" a tábla.
(#) Kovabe hozzászólása Dec 13, 2022 /
 
Sziasztok
Már rég voltam itt a forumon és sokat felejtettem. Akadt egy "kisebb" probléma. A kijelzőm egy területen nem igazán akar érzékelni, feltételezhetően valami megromlott. A nagyobb probléma, hogy eltüntettem az összes elektronikai cuccomat a gépemről, így a kijelző programját is. Vissza lehet valahogy csalogatni a kijelzőből, vagy álljak neki és soros porton fejtsem vissza?
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2022
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 14, 2022 /
 
Nem lehet belőle kicsalni a programot. Ha ki is lehetne, az még nem a forráskód, nem lennél vele előrébb.

Próbálj meg egy kalibrálást, hátha.
  1. touch_j
(#) Kovabe válasza Bakman hozzászólására (») Dec 14, 2022 /
 
Az az igazság, hogy szinte mindent is elfelejtettem, kicsit elsodródtam a gépészet irányába, így látom amit írtál de a megvalósítást már nem tudom hogyan is lehetne. De ha jól sejtem akkor ezt kéne bele tennem és kalibrálnom, viszont akkor megy a program a levesbe és nem tudom mi volt beleírva.
Most amúgy megtaláltam egy régi beszélgetésünket, ott van egy HMI file, igaz nem a jelenlegi de hasonlít, már csak abban bízom, hogy jók is lesznek a parancsok. Tegnap rendeltem egy "aranyárban" lévő kijelzőt, arra ráteszem, és kipróbálom, hogy mit csinál.
Mi lett ezekkel a kijelzőkkel, nem voltak ennyire drágák.
(#) Lamprologus válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 14, 2022 /
 
Idézet:
„Mi lett ezekkel a kijelzőkkel, nem voltak ennyire drágák.”


Kicsit romlott a forint, kicsit gond van a chip gyártással... kicsit beetették a piacot az alacsony árral és most már lehetett árat emelni ...
(#) D Wye válasza Lamprologus hozzászólására (») Dec 14, 2022 /
 
De hogy mennyire: Amikor megjelent a P széria, vettem egy Kapacitív 7 hüvelykes modellt, szállítással együtt volt kb 20k egyenesen a gyártótól.
Most céges melóhoz kellett beújítani egy 5 hüvelykes P szériás modellt, 63+k plusz áfa...
(#) helektro válasza D Wye hozzászólására (») Dec 14, 2022 /
 
Idehaza ezeket mindig 2-3x áron adták nettó. Annak idején mikor én a 10"-os verziót vettem 120$-ért (akkor 290Ft volt a dollár), kb. 35eFt-ért, akkor idehaza 90eFt+áfáért árulták a legolcsóbb helyen. Aztán mi is úgy voltunk vele, hogy hiába céges cucchoz kell, inkább megvesszük az ali-ról harmad áron, mert számlára nem éri megvenni itthon.
Ahogy most gyorsan rákerestem, ugyanez a kijelző 160$ körül van az ali-n, vagyis dollárban olyan 30%-ot drágult, csak hát az az erős forint... Most forintban ez a kijelző majdnem dupla annyi lenne, mint mikor én vettem.
(#) Bakman hozzászólása Dec 25, 2022 /
 
Nextion Editor karácsonykor.
(#) Kovabe hozzászólása Dec 31, 2022 /
 
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni. Van egy HMI kijelzőm ami "megromlott", szeretném kalibrálni csak már elfelejtettem hogy hogyan kell. Tudnátok ebben segíteni?

Előre is köszönöm
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 31, 2022 /
 
  1. touch_j
Parancs.
(#) Kovabe válasza Bakman hozzászólására (») Dec 31, 2022 /
 
Köszönöm.

Sikerült is de egy érdekes problémát véltem felfedezni: a kijelző megfelelően működik de ha berögzítem a helyére, akkor nem érzékel. Próbáltam hogy csak kézben, már úgy sem működött, majd ahogy szenvedtem vele, egyszer csak megint érzékelt, ha az alját (itt nem érzékel) a peremnél össze nyomom akkor működik.
Eddig egy műanyag fülpiszkás dobozban volt berögzítve, a kijelzőnél kivágva de nem feküdt fel (nem szép de eddig működött). Feltételezem, hogy egy egyenletes nyomás kell neki és akkor érzékel, a sok hideg-meleg miatt valami vezetősáv nem érintkezik. Ebből okulva kénytelen leszek készíteni egy dobozt ahol már megfelelően tudom rögzíteni és talán akkor ez a hiba is megszünik.

BUÉK mindenkinek!
(#) kaqkk hozzászólása Aug 16, 2023 /
 
Következő: »»   50 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem