Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nextion érintőképernyős HMI, UART kommunikációval
Lapozás: OK   15 / 15
(#) helektro válasza Lamprologus hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Az új billentyűzetek elég jópofák. És ahogy gyorsan megnéztem, bele lehet nyúlni és szabadon módosítani.
(#) wbt válasza helektro hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Már hogy mik/hol? Milyen új billentyűzetek?
(#) Lamprologus válasza wbt hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Ha szöveg vagy számmezőt helyezel a képernyőre, akkor annak a beállításainál ki lehet választani, hogy milyen billentyűzet legyen hozzá ... sajnos most nincs ezen a gépen editor úgyhogy a pontos nevét nem tudom fejből hogy mit kell keresned, de biztos megtalálod ott!
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Lásd melléklet. Cserébe kapsz egy hiányos billentyűzetet (az "A" verzió hiányos, a többi jónak tűnik). Legalább van hova fejlődni.
(#) Face hozzászólása Jan 6, 2017 /
 
Sajnos úgy mérem hogy a V.42 Nextion Editor-ban a GPIO port vezérlése továbbra sem jó.
Írtam nekik , hátha...
(#) Bakman hozzászólása Jan 6, 2017 / 1
 
Szolgálati közlemény:

7"-os kijelző:
800 x 480 px. 800/480=1,66
154,08 x 85,92 mm. 154,08/85.92=1,79

Ami a számítógép monitorán kör alakú, az a kijelzőn tojásdad. Megoldás: A kör alakját torzítani kell víszintes irányban 93 %-os méretre...
(#) wbt válasza Lamprologus hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Köszi! majd átnézem jobban, mi csodák is változtak, ezt megtaláltam.
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Ilyen esetekben szoktam mondani a fejlesztőcégeknek, hogy kiadás előtt legalább a portásnak vagy egy épp arrajárónak mutassák már meg. Még szerencse, hogy nem Tóttenyéni Attillának hívnak Tatabányáról.
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Bosszantó, de nincs mit tenni. A kedves kuncsaft megalomániás. Az viszont sokkal idegesítőbb, hogy a 2,4" - 3,5" kijelzők mindegyike álló tájolású. Fektetve, jobbról és balról nézve feltűnően eltérő a kép. Állítva persze nem.
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Hát igen; eredetileg milyenre lett gyártva. Nézem az apró grafikát, amin 3, különböző színű kis folt van. A piros balra bentebb látszik...nincs eltolódva, hanem a TFT piros csíkja az első és ilyen "kicsi" felbontásnál már észrevehető. Másik kijelzőnél meg fekete "elválasztó" csík jelenik meg. Az egyiknél függőlegesen, a másiknál vízszintesen álltak az RGB csík-"pixelek". Más orientációra lettek gyártva és nem lehet csak úgy, büntetlenül forgatni. (gondolom a kör torzulása is ilyesmire vezethető vissza) A gyártó meg a legolcsóbbat kiválasztja, azokból pakol fel 1000-számra, nem különbözteti meg olvasási helyzet szerint a típusokat. A most beesett 7"-os alulról nézve (landscape helyzetben) iszonyatosan torzít, a fehér inkább bugyirózsaszín, más irányok aránylag rendben vannak. Ezt állítva beszerelni...hát egy halál, +-30fok max, de már idegesítő az is, hogy a két szem enyhén mást lát. Na, majd ha OLED lesz rajta vagy color-E-paper.
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
A kör turzulását mindössze az okozza, hogy a pixelek nem négyzet alakúak (pontosabban nem négyzet alakú területet foglalnak el). egyébként az árához képest még mindig jónak mondanám, hasonló tudással pl. a 4DSystems kijelzői horror árban vannak.
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Igen, ezt akartam nyögni, bár érdekes, ugyan milyen büntetést helyeztek kilátásba a tervezőknek, hogy nem lehet négyzet alakú pixeleket betenni??? (már egy RGB pixelre értem) Bár biztos meg van az oka, színes OLEDnél még érdekesebb hatások lehetnek a duplázott kék pixel meg a más rácsszerkezet miatt. Valaki hidegben próbálta már ezeket a kijelzőket?
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
- 10 °C-ig tuti működik. Holnap reggel, ha hidegebb lesz, bekapcsolom. Most is az autóban alszik: Bővebben: Link.
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») Jan 7, 2017 /
 
Kérdés, hogy a tapi-fólia mennyire fog elhangolódni -10-+35 fokban. Remélem, nem ezzel fog őrületbe kergetni. A touch-kalibrációs parancs mit csinálhat? Nem mertem még ráengedni, nehogy elcsesszem.
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Jan 7, 2017 /
 
Nem hangolódik el, tesztelve. Nyugodtan add ki a parancsot, nem történik semmi hihetetlen. Négy ponton kell megérinteni a kijelzőt a kalibráláshoz, mindig mutatja, hol érintsd meg. A kalibrálás után újraindul a kijelző.
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Jan 8, 2017 /
 
Most próbáltam ki, -19 °C -ban is tökéletesen működik az érintőfelület. Maga a kijelző természetesen kicsit lassabban reagál a váltásokra, de nem lassabban, mint egy GPS-ben lévő kijelző.
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») Jan 8, 2017 /
 
Köszönöm a megnyugtató információkat!
(#) Elektro.on hozzászólása Jan 10, 2017 /
 
Sziasztok!
Régen írtam ide.
Egy technikai tanácsot kérnék tőletek. A fejembe vettem, hogy készítek egy saját soros terminált, amivel egyszerűbb tesztelni a fizikai Nextion HMI -t. Delphi alá készítettem egy HexEdit komponenst amiben állíthatom a bemeneti adatot string, hexa és bínáris közt.
Amin elgondolkodtam így utólag az, hogy ezt minden áron 8 bites adatokhoz készítettem. A soros porti Delphi komponensben a port beállítás ablakban viszont engedi beállítani 4, 5, 6, 7, 8 bitesre a kommunikációt. Szerintetek zavaró ha így marad, vagy inkább készítsek saját beállítás formot amin csak a 8 bites kommunikációt engedi?
Csatolok két képet.
(#) Bakman válasza Elektro.on hozzászólására (») Jan 10, 2017 /
 
Én is készítettem saját Terminal programot. Én benne hagytam ezeket az opciókat, ki tudja, hátha kell alapon.
(#) Elektro.on válasza Bakman hozzászólására (») Jan 10, 2017 /
 
Nekem is az járt a fejemben. Lehet, hogy ha időm engedi átírom a HexEdit komponensemet. Tudjon a 8 biten kívül mást is. Bár még nem látom hol lenne szükség mondjuk 5 bites soros komunikációra.
(#) tomat5 hozzászólása Jan 11, 2017 /
 
Sziasztok!

NX3224T024_011 -es kijelzőm van. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet globális timert csinálni. Arra lenne szükségem, hogy függetlenül attól, hogy melyik lapon vagyok, bizonyos időközönként lefusson pár utasítás.
Köszönöm.
(#) helektro válasza tomat5 hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Sehogy, ilyet nem lehet.
Minden lapon létre kell hoznod a timert. Legegyszerűbb, ha az egyik lapon létrehozod a timert a szükséges utasításokkal és ezt átmásolod a többi lapra.
(#) tomat5 válasza helektro hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Koszi
Gondoltam hogy igy van csak nehez elhinni. Talan majd a kovetkezo frissitesnel....
(#) helektro válasza tomat5 hozzászólására (») Jan 11, 2017 /
 
Nem gondolnám, hogy bármikor is lesz benne ilyen lehetőség, mert az egész koncepciója nem ilyen.
(#) Lamprologus hozzászólása Szo, 17:30 /
 
Ismét frissült az Editor!

Felkerült a billentyűzetre a hiányzó betű!
(#) wbt válasza Lamprologus hozzászólására (») Szo, 21:19 /
 
Most már biztosan tudhatjuk, hogy a fő tesztelőt nem Tóth Tamásnak hívják
Különben erről a mechanizmusról valaki ki van okosodva? Már hogy ez csak importál egy page-et vagy macro vagy mi? (alapban le van zárva a page, azt meg hogy lehet?.)
Következő: »»   15 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Jan, 18. Sze
15:02:06
Jelenleg 570 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu