Szevasz!
"Az első 2 radiátoros szoba a legmelegebb itt forró a radiátor" na itt kell a radiátor alsó szelepén zárni egy kicsit, míg nem lesz egyforma a többi helyiségben lévővel. Ekkor több melegvíz jut a többi radiátorokra. A szivattyú meg valóban ha 1 fokozaton megy az kevés lehet. Én biztos fel tenném a maxra a fordulatot, főképp az ilyen radiátor szelep állításakor. Ha a szivattyú keveset nyom nem is biztos, hogy megfordítja a legtávolabbi radiátorban a vizet.
Meg az előttem szóló szerint az is igaz, nem biztos, hogy elveszi a kazántól a bevitt hőenergiát. Na ekkor fog felszaladni a kazán vízhőfok rövid időn belül.
Üdv. M.
Szerintem a felsővel az user szabályozza amit ő szeretne, az alsóval meg egyszer be van állítva a radiátor a rendszerhez, és nem kell piszkálni. ( jobb esetben az az osztógyűjtőn kellene állítani, de gondolom az nincs.) A szivattyú max fordulatával csak óvatosan, kérdés milyen rendszerű a fűtés. Nálunk a tágulási tartályból gyorsan radiátort csinál a nagyobb nyomás.
A kazán vezérlő dobozán is van egy termosztát. Azzal illő volna beállítani, hogy a kazán menjen el utókeringetésbe 60-70 fok környékén, ne nyomja fel a vízhőfokot 80-90 fokra.