Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Ezt az érzékelőt könnyebb lenne leellenőrizni, hogy milyen értékeket ad de 2 év alatt nem szokványos a tönkremenetele vagy mégis? Annak idején a csőre sikerült jól felpattintani és egy kis hővezető pasztát is rákenni? „A fűtési ágon csak egy NTC van ami az elsődleges hőcserélőből jön ki. De ezt is kicseréltem már 2 éve. Lehet, hogy ez a rossz?” ![]()
Minden igy igaz ahogy irtad. Maradjunk annyiban, új NTC beszerelése után írok. Köszi.
Most jutottam ide, hogy befejezzem ezt a topikot. Dühös vagyok, mert nem jutottam sehová. Megrendeltem a fütésköri NTC-t valamint a HMV NTC-t. Kicseréltem mind a kettőt, de semmi változás nem történt a melegviz hőfokának beállításával. Felmegy 67 C-ra, kikapcs, stb. Továbbra is az a véleményem, -mivel a mikrokapcsoló müködése független a beállított értékektől- hogy a programpanelon lévő alkatrészekben történhetett valami értékváltozás. Ehhez én már nem értek, a tudásom odáig terjed, hogy ismerem az alkatrészeket és ha valaki megmondja, hogy mit cseréljek ki, azt megtudom csinálni. Szerelőt nem hivok, mert nem akkora a hiba-kiszállási dij 20.000Ft-plusz óradíj. De ez ismert dolog. Ha nincsen más jó ötlet, akkor itt a vége .Köszike.
Honeywell 45.007.351-006 alacsony tápfesz hibaSziasztok,Egy Junkers ZW23-1A-ba való panellel küzdök. Honeywell 45.007.351-006 illetve S4962CM 1004 jelölésekkel fut. Úgy került ide, hogy a trafójából "kijött az alien" illetve a primerrel sorban lévő két 100-100 Ohm szakadt volt. Volt egy panelem bontáson amin igencsak a proci döglott még régről, átműtöttem a trafót meg ellenállásokat. Így már beindult először 45 fok + hibalámpát villogtatva (hőkorlátozó aktiválódott), majd azt letörölve róla 90 + hibalámpa villog ami Túl alacsony tápfeszültség hibát jelent. Elkók cserélve lettek mind. Ami furcsa: 12W-ot vesz fel üresjáratban. Néztem hőkmerával mire mehet ez el, kisfesz oldalon semmi nem világít, a 230-as oldalon vannak valami zeneres tápok azok melegszenek halványan (40 fokosak pár perc után) Amikor kiáll hibára a szivattyú relé meghúz. A trafó 2x9V sorban, ebből keletkezik 30V üresjáratban ami beesik 21V-ra amikor a szivattyú relé meghúz: ez egybeesik azzal az időponttal amikor a hibakód villogása megkezdődik. Mikroszkóp alatt minden jónak néz ki, most a proci ADC lábait követgetem, hogy vajon merre/mivel méri a tápot. Bármilyen ötletet szívesen veszek! A hozzászólás módosítva: Vas, 21:23
Amikor a szivattyú relé meghúz, és leesik a szekunder oldalon a táp, nem változik a primer oldalon a bejövő feszültség?
Idézet: „Amikor a szivattyú relé meghúz, és leesik a szekunder oldalon a táp, nem változik a primer oldalon a bejövő feszültség?” Ez jó ötlet rápróbálok. Ma kaptam egy másik panelt ami - dobpergés - nulla lazulás után állt meg (400V-ot kapott a bemeneten). Itt is el van verve a trafó, itt is szakadtak a 100 Ohmok (pluszba itt a varisztor is beadta a durcát :flame ![]() Végigkövettem az össze 8 db ADC lábat a prociról (ebből 2 ugye poti, 2 digit bemenetnek tűnik, egy bemeneten a bejövő AC félhulláma van bekötve egy inverteren át. Próbáltam szimmetrikus DC tápról beindítani, 20 mA körül vesz fel. Így nem áll ki hibára csak ha az előbb említett bemeneten adok neki 50 Hz-t, akkor viszont csak pár másodpercig áll utána újraindul. A panelen van 3 opto ebből egyetlen van bemenő irányba. Majd megszkópozom, de szerintem az van, hogy a live oldalon is van egy másik MCU és azzal kommunikál, valószínűleg az mér betápfeszt és digitálisan adja le a drótot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |