Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ha törlődik akkor túlment a lélektani határon, ennyi.
Én nem foglalok állást ebben a kérdésben, viszont megkérdeztem több LLM-et, hogy mi erről a politikamentességről a véleménye ezzel a szakmai tematikájú oldallal kapcsolatban. És ezt bárki megteheti, szerintem érdekes választ ad. Ezt a kérdést tettem fel:
Idézet: „Van egy hobbielektronika.hu nevű oldal, ahol szigorúan az elektronikával kapcsolatos dolgok vannak, kivéve néhány fórumtémát, mint pl. "Érdekességek", "[OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik". A fórum használati feltételei között szerepel a politika mentesség és ezt a moderátorok szigorúan be is tartják, ha pártpolitikai téma merül fel. Neked mi a véleményed ezzel a politika mentességgel kapcsolatban, hol érzed, hogy mi az ami még beleférhet és mi az a határ, ami már nem?” Természetesen választ nem másolok ide főleg terjedelmi okból
Úgy tűnik, nem vetted a fáradtságot arra, hogy megnézd én mire reagáltam...
Idézet: „De mi értelme úgy szankcionálni, hogy a célország megkapja máshonnan? Ugyanúgy megépítik, amit akarnak, max az EU-s országok biznisze csökken, de legalább elmondhatják, hogy ők "mindent" megtettek.” Én az aláhúzott mondatrészre értettem, hogy rossz irány, amerre nem kellene tovább haladni. És hogy egyértelmű legyek: Nem ezzel a mondattal van bajom, hanem azzal, ami erre reakcióként jöhet. Amikor valaki a szankciók ellen vagy mellett kezd érvelni, mert ez egy lehetséges folytatása ennek az állításnak. Ezt nem szeretném itt látni! (És teljesen lényegtelen, hogy a fenti mondattal egyetértek vagy sem!) Idézet: „Elektronikai alkatrészekről, gyártókról, és egy durva konfliktusról van szó, amelyik mindannyiunkat hasonlóan felháborít.” Igazad van! Ameddig ezen a területen maradunk, addig teljesen egyetértek veled, hogy itt helye van! De azt taglalni, hogy az EU-s országok elmondhatják, hogy "mindent" megtettek - ez a része a politika (szerintem). És ezt a gondolatmenetet nem kellene folytatni. És az is teljesen lényegtelen, hogy "anyázásig" fajulna-e... Ha minden hozzászólás pontosan ugyanazt mondja, mert mindenki egyetért vele, akkor sincs itt helye a folytatásnak. A szankciók politikai céljainak, okainak (mert nem gazdasági célja/oka van, hanem politikai!), hasznosságának kitárgyalása már nem elektronikai, szakmai kérdés, hanem politika!
Mindig végigolvasom azt, amire reagálok, a jelölt részt is láttam, értettem.
![]() Ettől függetlenül tartom túlzónak a félelmeidet. Ebben nem értünk egyet, de úgy szép az élet, hogy nem vagyunk egyformák. Engem nem zavar bármerre is csavarodik egy gondolatmenet, ameddig az normális mederben zajlik.
Egyetértek, ezért is írtam korábban, hogy "ha törlődik akkor túlment a lélektani határon" mert abból lehet megtanulni, hogy itt hol van az a bizonyos vonal.
Érdekes tokozàsEsetleg találkoztatok már TO-39 tokba épített trimer potméterrel?Eddig még én se, de mutatok egyet. Nagyon érdekes.
Van. Már nem emlékszek rá, mekkora. Arra se, hol van.
Nem újdonság, van belőle nekem is egy marékkal, de vehetsz az ebayon is... nem is olyan drága... https://www.ebay.com/itm/252461500483 Amúgy nem voltak olyan rosszak, sőt....ráadásul árnyékolt... elég sokan gyártották különböző kivitelben.... például : tesla adatlap: https://www.teslakatalog.cz/TP095.html
Igen ezeket ismerem, ez nem teljesen olyan. Jó funkcióba az, valóban.
A 80-as években az Orionban a mikrohullámú berendezésekben használtunk ilyeneket. A Spectrol, a BOURNS is gyártotta ezt a tokozású potit. Aztán a valutastop idején ráfanyalodtunk a TESLA gyártmányra. Van a fiókban pár darab. Katonai, meg űripari célra fejlesztették, stabil fém-üveg tokozásban ezeket a precíziós cermet trimmereket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |