Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Dehát én pont ott voltam, vártam sokat a pótlóbuszt, miért hazudtolsz meg?
![]()
Egy másik villamos egy másik áramszedö, különben minden stimmel.
![]() ![]()
OK. Akkor úgy tűnik, az nem egy új típus, hanem az az áramszedő csak erősen megbicsaklott...
![]() Na ebbe is bekerült egy rendkívül fontos, és nagyon hasznos funkcióKezdődik...A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2025
Elektronika általábanEgy afrikai barátom hivta fel a figyelmem, hogy mi történik ezen a rohamosan feljödö kontinensen.Valoszinüleg már több helyen megégették az ottani döntéshozok a körmüket és a legujabb pályázatokbol ( a barátom cikkel alátámasztott irása szerint) elkezdték kizárni az europai mozdonygyárakat a versenyböl, mert nem tudnak mit kezdeni a jármüvek elektronikájával. A kinaiaktol ( akik az uj vasutakat épitik) a vasutak mellé csucstechnologiával felszerelt mühelyeket is kaptak - CNC vezérlésü szerszámgépek, 3D nyomtatokat fém és müanyag alkatrészek potlására stb) viszont az elektronikához alig valamit. Ott viszont annyival jobb a helyzet, hogy a kinai mozdonygyár állami és hatalmas vállalat, igy van remény az elektronika támogatására is, ami az europai beszállitoktol nem várhato el. Az elsö modern jármüvek már elérték a 10 éves kort, a 10 éves elektronika meg általában temetö érett, uj egyenesen csereszabatos meg többnyire nincs. A javitás esélye meg a 20%-t sem éri el, legyen az fedélzeti display vagy valamilyen primitiv kütyü ( pl ajtomozgato) a motorvezérlésröl nem is beszélve. S mindez olyan környezetben ahol 50-60 éves jármüvek meg szerkezetek rendszeresen üzemben vannak tartva. Ráadásul szöges ellentétben van a korábbi történelemmel. Emlékszem pár éve Eritreában dicsekedtek az 1911ben épitett vasuthoz tartozo a mai napig remek állapotban tartott fömühellyel, ahol még ma is müködik a transzmisszo, csak már villanymotor hajtja a szijakat. A dánoktol kaptak néhány modern szerszámgépet ( esztergapadot, marógépet, gyalut. A mühely annyira fel volt eredetileg szerelve, hogy gözmozdonyt is tudtak ott épiteni. ). okostvKértem egy táblázatot a chatgpt-től, az okostv-k adatgyűjtési módszereiről (képesek a HDMI forráson érkező képek elemzésére is: ARC)? ACR – Automatic Content Recognition Elemzi, mit nézel, akár HDMI-n keresztül is. Gyakran nem kapcsolható ki teljesen. Cél: tartalomazonosítás és célzott reklám. ? Mit tehetsz? Intézkedés Eredmény Adatgyűjtési opciók kikapcsolása Csökkenti a nyomkövetést, de nem szünteti meg teljesen TV leválasztása az internetről Megszünteti az adatküldést Vendéghálózat használata Izolálja a TV-t a többi eszköztől Külső médialejátszó használata TV csak kijelzőként működik, nincs adatgyűjtés A hozzászólás módosítva: Pé, 11:12
Egykor az NT korai verzióira írták. Akkor biztonságos, ha nem csatlakozik semmilyen más kábellel sehova, csak a hálózati tápkábellel. Mint tapasztaltuk, ez később is így maradt.
![]()
Nem veszek okostévé-t csak tv-t. Ha csak okostévé lesz akkor meg nem veszek... Ez a legjobb módszer. Ha csak kínálat van de nincs kereslet, akkor nincs értékesítés, nincs bevétel, nincs haszon.
Szerintem már jó ideje nem lehet "nem okos" tv-t kapni a boltokban.
Az már "okos TV"-nek minősül, amelyik saját rendszerrel rendelkezik és például bármi egyéb eszköz nélkül betölthető rajta a YouTube.
"Egyéb eszköz"... a wifi/lan internet router is. Na majd akkor lesz okos, ha ezek nélkül fog működni a jútyub!
![]()
Rendben, "egyéb eszköz" alatt a tévé csatlakozóira csatlakoztatott külső eszközöket értettem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |