Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
 
Témaindító: csaadaam, idő: Máj 31, 2005
Témakörök:
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1236 / 1236
(#) Pethical válasza balog hozzászólására (») Vas, 13:23 /
 
Lamináló függő, próbáld ki!
Az előbbi hozzászólásomban pl. írtam, hogy az aldis a 0.8-as nyákkal és kínai papírral jól elvan mindenféle módosítás nélkül, gyári állapotában.
(#) balog válasza Pethical hozzászólására (») Vas, 14:47 /
 
Kikapcsolt állapotban át tudtam rajta dugni akkor biztos átviszi nem?
(#) morgo válasza balog hozzászólására (») Vas, 16:50 /
 
Szia!
Én nem próbálkoznék vele. Megsérülhet a gumihenger. Kapcsold be, úgy nézd meg, hogy átmegy-e.
(#) RoliNyh válasza balog hozzászólására (») Vas, 17:29 /
 
A jobbakban a két hengert rugóval szorítják össze. Szedd szét nézd meg a tiédet is. Ha abban is ez a helyzet, akkor mehet közé vastagabb anyag is. Ha nehezen kapja be a 1.5 -ös panelt, meg kell élezni az egyik oldalát alul és felül is, úgy majd bekapja. De azt is nézd meg, a két henger előtt nincs -e valami vastagságkorlátozó rés, mert akkor csak olyan vastag megy bele...
(#) adapter hozzászólása Vas, 18:35 /
 
Tisztelt fórumtársak,
Nehezen szántam el magam e hozzászólás megírásához, bénaságom ékes mementójaként mégis hadd kérdezzek valamit:
Ti, milyen papírra nyomtattok milyen nyomtatóval, hogy szép nyákok szülessenek? Fotó eljárást is figyelembe véve nektek mi vált be?
Eddig, ugyanis csak vasalásos módszerrel készítettem nyákokat, de mostanság átálltam a fotó eljárásra is, azonban a problémám abból fakad, hogy kiváló céges lézernyomtatónk (amit eleddig korlátlanul használtam), lehalt egy ideje. (Ennek segítségével egész elfogadható nyákokat tudtam produkálni, műnyomópapírral stb-stb...) Most egy tintasugarasra lett cserélve.
Van egy régi HP1200-am is, de nem jó minőségben nyomtat már..
Visszaolvastam valamennyit, de vagy elkerülte a figyelmemet, vagy nem voltam elég kitartó 1230 fölötti oldalszám pedig elég ijesztőnek hat...

Előre is köszi a válaszokat!
(#) Bakman válasza adapter hozzászólására (») Vas, 18:46 / 1
 
Írásvetítő fólia, két példány, előre lakkozott panel. Kb. a legkevesebb hibalehetőséget tartalmazza, nem mellesleg a rézréteg hibátlan a folyamat végén. Lehet kapni tintasugaras nyomtatóhoz való fóliát, annak az egyik fele finoman érdesített, arra kell nyomtatni.

Én a tintasugarasnál egy érdekes jelenséggel találkoztam, a tinta ráragadt a lakkra vagy a lakkot tépte fel. A megoldás némi hintőpor volt, puha ecsettel szétkenve majd a felesleg lefújva.
(#) adapter válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 20:32 /
 
A helyzet az, hogy az új tintasugarassal már próbáltam, ink fóliára (ahogy mondod picit érdes felületű) de az nem is kicsit áttetsző, még akkor is, ha felveszem a felbontást fullsötétre állítom, eco-módot tiltom stb.
Valóban, ilyet használok egyelőre, és ezt a duplaréteges megoldást még nem próbáltam, habár már szemre nézegettem, de ez sem tünt teljesen átlátszatlannak, de mindenképp ki fogom próbálni! (esetleg 3 réteg?)
Köszi!
(#) Bakman válasza adapter hozzászólására (») Vas, 20:43 /
 
Nem tudom, hogyan nyomtatsz rá, de én normál (80 g/m2) papírt állítottam be fóliához is. A fóliás beállításnál nálam is igen kevés tintát használt.
(#) adapter válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 21:32 /
 
Nem világítja át az UV?
Nekem az első próba rém ronda lett! (Ilyet lehet írni?)
Olyan mintha átvilágította volna az UV a festéket...
(#) eyess válasza adapter hozzászólására (») Vas, 23:30 /
 
Sima fénymásoló papírra is ha nyomtatsz lézerrel ,akkor az biztos kifogástalan lesz , aztán lehet vasalni.
(#) adapter válasza eyess hozzászólására (») 9:17 /
 
Eddig pont ez volt, de mint jeleztem, jó minőségű lézernyomtató kifeküdt, tulajdonképpen ezért kerestem alternatív megoldásokat.
Fotó eljárást is emiatt próbáltam ki, az említett tintasugaras-fóliás kombóval, de valamit nem jól csináltam, mert nem hozta a várt eredményt (eddig!).
(#) niedziela válasza adapter hozzászólására (») 9:29 /
 
Próbáld ki a dry fóliát, és leírhatnád, hogy mit hogyan csinálsz, hátha van válasz a jelen problémádra.
(#) eyess válasza adapter hozzászólására (») 12:52 /
 
Még nem láttam olyan lézer nyomtatót akármilyen régi is legyen , hogy sima papirra rosszul nyomtatna ki.
(#) adapter válasza eyess hozzászólására (») 13:07 /
 
A probléma vele a következő: töltött kazettája van (többszörösen azt hiszem) a toner nem eredeti ennél fogva szóródik kissé, (igen, belül is van rendszeresen, nem csak a blade hagyja fenn az OPC-n). Pick-up görgő nincs valami jó formában, csere érett, (hiába tisztítom fel, egész fényes a görgő, valamint kissé keményebb is az elvártnál) így időnként elakad, papírtálca hiányzik.
Fixálóra állandó jelleggel felragad a toner, (ez különösen gond, mivel ha nyákrajzolatot fixál, valamennyi felragad, és a következő körülfordulásnál ráégeti) -bár ezt neked nem kell magyaráznom... Ergó a fixálót is javítani kellene.
Na ezért nem akarok már rá költeni, ez így együtt sok lenne, bár viszonylag szerelhető modelről van szó...
(Sima nyomtatásnál a fent említett hibák simán beleférnek, de nyákkészítéshez már nem való..)
(#) eyess válasza adapter hozzászólására (») 13:52 /
 
Vagy úgy .Feltételeztem azt , hogy összességében nincs ennyi baj.Viszont , ha valóban jól nyomtatott anno , akkor megérné belefektetni egy kis energiát , mert egy új azét sokkal drágább lenne.
(#) STamás válasza adapter hozzászólására (») 15:34 / 1
 
Esetlegesen a gumigörgő regenerálására használhatsz Protegumot a kissé meg is "dagasztja" a gumit. Én a papírbehúzó görgőnél alkalmazom ha kell, másolónál.
Alapvetően nyomdában használtuk a gumihengerek tisztítására.

Bővebben: Link
(#) adapter válasza STamás hozzászólására (») 15:48 /
 

Szoktam is használni, egy másolószervizes haver hozza, de tán még a copy depot-ból is lehet szerezni... Azzal is próbáltam már, ideig óráig jó csak, sajnos csere érett már..
Annak idején magam szervizes voltam.....
(#) adapter válasza niedziela hozzászólására (») 18:37 /
 
Remélem megláttok valamit amit én nem:
-kinyomtattam a nyákrajzolatot tintasugarassal, fóliára
-foto nyákot használva ledes UV levilágítóval megvilágítottam egyik (teszt) panelt 10 percig másikat 20 percig
-TN140-et használtam előhívónak
(Itt egyébként nem tűnt fel, hogy rossz lenne az előhívás, bár a szememnek talán nem volt annyira kontúros, de őszintén szólva soha nem láttam még, hogy milyennek kellene lennie....)
-vaskloriddal szoktam maratni, nem túl töménnyel, 15-20 perc alatt marja le kb..
Egyébként a panelek nagyjából egyformán néztek ki rosszul, úgy kellene elképzelni, hogy sok kis apró folton "alámart" a vasklorid, és úgy általában hasonló volt ahhoz, mint mikor valaki koszos, zsíros rézfelületen dolgozik. (fotót sajnos nem tudok mellékelni, első bosszúságomban kihajítottam a kukába...)
Egyébként ezen leírás alapján igyekeztem dolgozni..
Remélem felfedezitek a hibát...
(#) Bakman válasza adapter hozzászólására (») 18:51 /
 
Korábbi kérdésedre válaszolva: két rétegben tuti nem világítja át, a lakk egyenletes. Lehetséges buktató: A nyomtatott oldalak nem a panel felé, hanem a LED-ek felé néznek, nincs meg a kellő leszorítás.

Ahogy én szoktam: Egy réteg fóliát maszkolószalaggal felragasztok az üveglapra. Erre, szintén maszkolószalaggal, a második fóliát. Viszonylag könnyen lehet pozícionálni, nekem bejött az eljárás. Természetesen a fólia nagyobb, mint a panel, a nem használt keretnél ragasztom le, két szemben lévő oldalon. Erre a szedvicsre fektetem az előre lakkozott panelt, majd leszorítás következik (nálam ez annyit tesz, hogy lecsukom a levilágító fedelét aminek a belső oldalára szivacs van ragasztva). UV csövek bekapcsolnak és készen is van. Egy időben 10 percig világítottam, de ez néha nem volt elég, a 15 perc már biztosan jó. A panel nem nagyobb és nem is kissebb, mint a végleges, eleve akkorrára vágom, mint amekkora a kész panel, maratás után nincs méretre igazítás.

A levilágító üvege normál üveg, semmi trükk nincs benne.
A hozzászólás módosítva: 18:52
(#) adapter válasza Bakman hozzászólására (») 19:15 /
 
Ha többiek nem szúrnak ki más hibát, egyelőre feltételezem a dupla réteg hiányát...
(A panel felé néztek, és szkenner volt a donor, aminek a fedele olyan műanyag, kemény fóliára ragasztott vékonyabb szivacs, amit lenyomtam egy fénycső fojtótrafóval. A ragasztást nem tettem meg, de legközelebb nem mulasztom el...)
A levilágítási időt meg legfeljebb több fokozatban ki próbálom még majd.
Most kiállításra kell készülnünk, nem lesz már rá időm szerintem, de amint van eredmény utána megírom....
Következő: »»   1236 / 1236
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Jan, 16. Hé
20:18:34
Jelenleg 718 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu