Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
google --> How to panelize PCBs in Eagle CAD
plusz ott a panelize ulp ami erre való. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2025
Eagle-ban célszerű más néven másolatot készíteni a kiinduló brd fájlról (ehhez a művelethez zavaró, ha létezik a nyák tervhez kapcsolási rajz is, ami miatt problémázhat az inkonzisztencia miatt).
A brd-t megnyitod a nyáktervezőben, majd a "fájl/importálás/eagle rajz" menükben hozzá tudod adni azokat a nyákokat is amiket rá szeretnél még tenni. Amikor ezzel megvagy a dimension (20) rétegen meg kell rajzolni a közös körvonalat és a belső kivágásokat, hogy szét tudd majd választani őket.
Eagle-ban nem ismerem...
Ha kész a nyák, elmented, csinálsz másolatot az egyes verzióról. A másolaton kijelölöd blokkban a panelod, majd Copy-Paste (másol/beilleszt) módszerrel egymás mellé rakosgatod, ahogy kifér. Nem tudom ott a kontúr milyen layer-en van, ott meghúzgálod hol vágják (vcut-al) tördelhetőre a nyákdarabkákat. Arra figyelj, ezek a vonalak a nagy panelon végig át kell tudni haladni, "zsákutcában" nem tudnak vcut-ot csinálni
Sajnos ez nem hozza létre a furatokat!
Ez működik, most próbáltam.Bővebben: Link
Felteszed a brd-t megnézem működik-e? A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2025
Nekem semmi gond nem volt a furatokkal. Minden réteg láthatósága be volt kapcsolva?
Bocsánat , itt már visszajelezted a működő vcut vágást:Bővebben: Link
Ez viszont nálam nem működik , legalábbis a JLC nem mutatja a V -vágást a kész termék darabszámánál sem: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2025
A csatlakozó komponensed szerintem hibás.
Segítsetek egy öregrókánakSkacok segítsetek!Ha lenne valaki aki segítene egy öregrókának azt megköszönném. Van egy jóképű nyák tervem pdf és png formátumban és gerbert kellene csinálni belőle hogy akárhol legyártatható legyen. Öregszem már és nagyon nem vagyok képben az ennek mikéntjében így segítséget szeretnék kérni. Ha lenne valaki vállalkozó szellemű azt megköszönném. Aki esetleg meg tudja oldani az keressen meg pm-ben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |