Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
nyák lakkVan tapasztalata valakinek, melyik lakk jobb nyák lakkozásra?Ezeket néztem: Due-Ci V66, AG Termopasty PVB 16, KONTAKT CHEMIE Plastik 70. Lehet más is, ha van jobb. Az SK10-et ismerem, de az lassan szárad, még hetekkel a lakkozás után is ragad a panel egy kicsit és szerintem az inkább csak átmeneti védelemre jó. Viszont tényleg jól átforrasztható, ami előny.
A pontosítás kedvéért a már beültetett panelt akarom lakkozni. A PLASTIK70-nél azt írják, hogy átforrasztható, továbbá acetonnal lemosható.
Sima akrillakkot is szoktam használni néha, de az nem igazán forrasztható. Ezért gondolom, hogy a PLASTIK70-ben valami más is van, de nem próbáltam még. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2026
PLASTIK 70 tulajdonképpen átforrasztható, de beleragad a folyasztószer, maga a lakk pedig megég, összességében csúnya lesz. Szobahőmérsékleten megszilárdul két-három óra alatt teljesen, de az idő előrehaladtával egyre keményebb lesz. Kb. három éves panelt javítottam (vízhatlan dobozban van, de hidegnek és melegnek kitéve), az is átforrasztható volt de inkább lemostam és újra fújtam az egészet.
Nálam Plastik 70 néhány évtizede, pontosabban 50 éve...Van ennél is jobb, de drágább, valamint minek? Valamikor használtam valamilyen színtelen magyar fújhatót, de a járt utat alapon maradok a Plastik 70-nél. Meg az is biztos, hogy azt a magyart már nem gyártják, nagyon régen volt.
Mindegyik kellemesen büdös, az alapján még lehet válogatni, ki melyiktől lesz jobban rosszul.
Igen és lelki szemeim előtt az a régi kiszerelés képe, ami már nincs, de a termék valamilyen formában most is lehet. A Pl70 nagyon gyorsan szárad, szépen terül és jól mutat a nagymisén is...
pipi & Alkotó
Köszönöm a válaszokat. Hát itt a szűk méret lesz a probléma. Talán a korongossal majd megpróbálkozom... SB
Nem azért nem vágták mert cakkos, nem egyenes a vonal? Ide szerintem a dremel pici flex korong vastag, esetleg a gyémántporos fém tárcsa vékonyabb lehet. Vagy ollóval...
Neked szerintem igazad van.
Mivel emlékeztem arra, hogy a HE Store féle univerzális FR4 próbapanel mennyire durva anyag (~ 1 fúrás, 1 HSS fúró, fűrészlappal is hasonló), csináltam egy próbavágást a karos lemezollóval. Az viszi erőlködés nélkül, nem gyűr, repeszt és sorja sincsen.
A cakkos szélekkel nincs gond. A többit simán vágták.
Lehetőleg fém vonalzó, tapétavágó. Mindkét oldalon mélyen belevágsz, eltöröd, csiszolod.
Szerintem rossz layer-en adtad meg a körvonalat. Az Edge.cuts layer alapban szürke és az látszik is, hogy körbe megy, de a tervben belül már nincs berajzolva.
Én sok egyforma panelnél sem használok többszörözést, hanem a darabszámot növelem. Így rábízom az algoritmusra, hogy hogyan helyezi el a darabokat. Így biztosan azt kapom, amit kérek.
Kaptam választ:
Idézet: „We have checked the submitted files with our engineering team. It appears that the file naming was incorrect. The layer was named GML, while it should be named GM1. Because of this, our engineer interpreted the board outline from the GKO layer, which resulted in the V-cut not being applied during production.” OK... Ezzel csak annyi a bibi, hogy a rendelés másik 3 tételben is GML volt a kiterjesztés. Azok rendben megjöttek. Még egy vagy több 2020-as rendelésnél is. Biztos számít, hogy éppen melyik mérnők dolgozza fel a gerbert. A szürke az a dimension, a körvonal. Az nem mehet belül. A cián(kékes) az a Milling V-Cut minta Pl a mellékelt multi mem pcb.png-ben is ott a cián amit jól daraboltak...... ![]() hopppááá... pilll... eureka(?)Nos, az eltérés a feldarabolt és a nem feldaraboltak között részemről annyi, hogy: - a feldaraboltakban NINCS Dimension (szürke) nyomvonal... Talán így megvan a hiba tényleges forrása. Rákérdezek... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

hopppááá... pilll... eureka(?)