Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Ezt hogy érted?Az egyik csatorna nem szól.( L-R ?)Scarton nem adja ki?Az RCA csatlakozókat próbáltad?Rá tudod kötni erősítőre,és optikai,vagy koaxiális csatikat ellenőrizni?Ha tudod,ezeket próbáld ki.Olyan ritkán van,hogy egyik oldal elnémul.
A következő a helyzet.Egyik csatorna sem működik.Rca megoldású a videó kimenet,de a tv fele nem megy hangkimenet(ezt múltkor elnéztem),csak a hat hangszóró felé az is tüskés megoldással.
Üdv! Akkor először egy soft reset kéne csinálni a menüből, hátha a proci bolondult meg, ha ez nem jön be, lehet, hogy végfok hibás, ehhez viszont lehet, hogy nem ártana egy szakember, mivel elég bonyolult SMD digitális végfok van benne...
Ilyen funkcióval nem találkoztam a menüben.
Üdv! A legtöbb DVD-ben van, mindenféle elnevezéseken pl: "gyári beállítások visszaállítása", "default", "factory reset"
Rákerestem erre a típusra,és ha azt találtam ami neked van,akkor ez egy beépített erősítővel rendelkező lejátszó,ugye?Hangfalaid is megvannak hozzá.De tudod mit,inkább fényképezd le a hátlapját,amin a csatlakozók vannak,és ha tudod a belső panelt is kattintsd le.Úgy többet tudunk meg a gépedről
![]()
Hello.Van egy Samsung dvd lejátszóm.Az a baja hogy zöld a kép.Nem a tv-nek van baja mert az jó.Mi lehet vele?Szalagkábel az oldasónál?
Ilyet sem láttam még
![]()
Sziasztok!
Hibajelenség (síma CD egység+magnó): - Fókuszál - Track motor működik, mert ha kézzel elhúzom visszaáll alaphelyzetbe - Lézer nem működik, kamerával néztem - Optó dióda nem kap ezért lézer fényt, így nem pörgeti fel a Disc motort - Disc motor jó - Pár fókuszálás után leáll "DISC" kijelzéssel Itt kérdezném tőletek, hogy az opto dióda a proci fele általában negatívot közvetít. Ha én erre a szálra direktbe negatívot rakok, mintegy szimulálva a lézeregység működését, akkor (ha más nem rossz), akkor Disc motornak meg kéne mozdulnia? A lézeregység KSS-210B, a proci TA8191F Kösz előre is
Üdv! Miért olyan biztos, hogy jó a TV? Ennek a jelenségnek 3 oka is lehet, ha RGB jelekkel kommunikál a DVD a TV-vel, kivéve a szalagkábelt. A TV-t addíg nem lehet kizárni, amíg egy másik készülék jól nem működik rajta, ami szintén RGB jeleket ad ki. Szóval leggyakrabban SCART kábel hibája okozza ezt a jelenséget, de lehet a TV bemnete is rossz, vagy a DVD kimenete. A DVD-n először menüből egy Resetet próbálj meg, ha minden mást kizártál és biztos abban lesz a hiba, ha nem jön be, akkor szervíz...
Üdv! Szerintem nem kéne összevissza kötözgetni a készülékben, mert csak kárt okozol benne, mivel az optoérzékelő kimenetén digitális impulzussorozatnak kell lennie, ezt érzékeli, és azonosítja be a proci, nem sima konstans negatív feszültség, ezért így nem lehet egy lézerfejet helyettesíteni, szimulálni. Ott inkább kikéne cserélni a lézerfejet, vagy a szalagkábelt.
Készítettem néhány képet.
Üdv! A hűtőborda alatt vannak a végfokok, azok hajtják meg a hangszórókat. Valószínűleg itt lehet a gond. Vagy még a tápegység is lehet hibás, és nem kaptápot a végfok. Dupla táp van benne, az egyik folyton megy, készenlétben is, a másik "nagyobb teljesítményű" csak bekapcsoláskor indul, ez szolgáltatja a tápfeszültégeket, a végfoknak is. Lekéne ellenőrizni a tápegység kimenetein a feszültségeket, bekapcsolt állapotban megvan-e mind. A tápegységre felül rá vannak valósztínűleg írva az értékek, minek kéne lenni. +/- 20...30V körüli feszkónak kell mennie a végfokra, ha jó a táp...
Lényegében F-Yoci mindent leírt,amivel segíteni lehet.Gondolom nem találtál a menüben visszaállítási lehetőséget....A táp panelen esetleg mérd meg a feszültségeket,amik mennek az alaplapra. +/- feszeket is.A Panelon rajta van,mennyinek kéne lenni,bár ha rövidzár van valamelyik végfokban lehet,hogy letilt néhány feszt is.Házilag nehéz eset,valamint az alkatrész beszerzés szinte lehetetlen lesz.
Teljesen átnéztem.A feszek rendben.Megnéztem a két végfok ic-t.Jó kis smd.Lehet kapni,de drága és ki tudja.No meg smd-t forrasztani nem könnyü.Inkább hagyom.Köszi a segítségeteket.
A szervíz nem éri meg.6000 Ft-os Tescós.ezzel el mondtam mindent.
Próbáltuk másik kábellal de nem változott.A tv jó mert normál módban minden rendben.
Sajnos ez van
![]() ![]()
Üdv! Ebből még mindíg nem derült ki számomra, hogy jó a TV, mert normál módban teljesen máshonnan kapja a jeleket, ezért össze sem lehet hasonlítani ezt a két módot (normál tuner vs scart RGB bemenet) A DVD-t másik kimenetről esetleg próbáltátok-e? RCA Composit. Ott sima videojellel kommunikál, ha azon keresztül sem jó, akkor a DVD a hibás. Menüből resetelni próbáltad?
Az a helyzet hogy maga a dvd az iskolában van.Csak a tanár megkért hogy próbáljuk meg hátha lehet vele valamit kezdeni.Majd ha lesz vele óránk akkor megpróbálom a RCA-van,meg a resetet.Köszi
Sziasztok!
Samsung DVP-109 típusú lejátszóm van kb fél éves. Múltkor amikor be akartam kapcsolni fekete- fehéren jelent meg a logo és a filmeket is így játssza le? Mi lehet a baja?
Üdv! Vagy S-video kimenetre lett átkappcsolva, vagy más színnormára (pl NTSC). A menüben RGB-re vagy SCART-ra kéne váltani a kimenetet, a szinnormát pedíg PAL-ra. De lehet, hogy ezek a funkciók a távról azonnal is elérhetőek, nemkell a menüben barangolni, először keress olyan gombokat a távon, hogy "P/N", "NORM", "Video out" , ha így nem jön össze, akkor menüben kell megpróbálni.
ÜDV!
Hoztak hozzám egy Orion DVD lejátszót és nem tok rájönni hogy mi a baja. Van egy sejtésem de az nem 100%-os. A kérdésem: Nem jelenik meg a kijelzőn semmi , gombnyomásra semmit sem csinál , de a led világít a kijelző alatt. Én a kijelzőmeghajtó IC-re gondoltam de nem vagyok benne biztos. Mi lehet a kehe? ![]()
Szia. A tápon mérd meg megvannak e a feszültségek! A szekunder kondikat (elko) én kicserélném mindet!
Szia.
Az volt az első amit megnéztem. És meg volt. Végülis a tápon annyit vettem észre, hogy az 5V megvan a -12V megvan terhelés nélkül -13.45V terheléssel -11,9V DE ami fura, hogy a +12V terhelés nélkül +14V TERHELÉSSEL +10,5 V itt van egy nagy eltérés. Ez esetleg lehet-e?
Sziasztok!
A következő ügyben szeretném a segítséget kérni, a dvd készülékem kijelző fénye nem működik pár napja. Minden más funkció jól üzemel, csak a kijelzőn nem látni semmit. Szétszedés után látni, hogy a kijelző szegmesei működnek, csak az előlep plexin keresztül ezt nem látni. Meg lehet ezt oldani kis költséggel , vagy komplett kijelző csere szükséges? Töltöttem fel Bővebben: képeket a látottakról. köszi!
Üdv! Ha nem menüben lett elállítva a kijelző fényerő, akkor valószínűleg a kijelző fűtése kevés (kb 3-4V az ideális), ez a tápegység hibájából adódhat, nem kijelző hiba. Valószínűleg néhány elkót kéne cserélni a tápegység kijelzőhöz tartozó részében. Vagy a negatív segédtáp hiányzik a kijelzőről ez kb -20V körüli feszültség szintén a kijelző fűtésén mérhető GND-hez képest.
Üdv! Nem hiszem, hogy ez a feszültségeltérés lenne a hiba oka, de ahogy patexati írta, a szekunder elkókat, főleg az 5V os ágét cserélni kéne valószínű megnőtt az ESR értékük, ami miatt + impulzusok lehetnek az egyenfeszültségen, ez keveri meg a procit.
A menüben nem lett elállítva erről meggyőződtem. A kijelzőn 3. 7 voltot mérek. Az említett 20 v körüli érték viszont nincs meg. A második képen is látható a tápból érkező 5 eres kábelen illetve a csatakozó alatti panelen fel van tüntetve -26V , de ezt nem mutatja a műszerem ha a gnd-hoz teszem a másik pólust. Akkor ez a probléma? No amatőr lévén a tápban lévő sok kondi láttán most ismét tanácstalan vagyok . Mindegyiket ki kell forrasztani és átmérni? Gondolom a 5 eres kábel tápfelőli oldalán kell kereskedni, de ott is van bőven....
![]()
Igen ezért írtam a cserét mert lehet,hogy semmi nem látszik de a kondi meg nem szűr és elég nagy a freki nélküle amit a chip nem szeret sőt sokszor el sem visel! Találkoztam több készülékben ezzel a hibával. Be sem kapcsolt semmit nem reagált.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |