Fórum témák
» Több friss téma |
Hasonló volt a gyári felépítés. Ez mennyivel jobb?
A kép az netes, sajnos az enyémek elvesztek.
Anno sok quadot barkácsoltam , sajnos abban az időben meg nem volt digitális kütyü igy csak emlékek vannak , legutóbb egy éve dobozoltam át egy kökorszaki épitmenyt.
Akkor meg abban is batár régi pufferek voltak de azóta már cserélve lettek azok is . Itt is minimalista vezetékek ,
Kapcsolási rajzot nem küldtek hozzá. Milyen eltérést látsz?
A túl sok és hosszú vezetékelésre gondolsz? Azokon módosítani fogok. Egy hónapja építettem, már akkor sem terveztem így hagyni. A trafó és a hűtőborda adott volt, eredetileg is így volt az erősítőben, a kondik nem férnek el a trafó mellett, azért kerültek a másik oldalra.
Alapvetően a vezetékelés az az elrendezestől függő , az elrendezést kell jó előre kitalalni oszt minden ok.
Netán érdekes lehet tudok mutatni az általam "épitett erősitőkről képeket , arról esetleg lehet lesni hogyan legyen minél egyszerübb a vezetékelés .
Sajnos a kökorszakban nem dokumentáltam az épitéseimet , de van több ezer fénykepem igy is . Egyet ide teszek , csak úgy random , igaz nem quad de erősitő ez is ! A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2026
Idézet: „Hasonló volt a gyári felépítés. Ez mennyivel jobb?” Nem a kifogásolhatóból kellene kiindulni. És nem bírálni akartam, csak elgondolkodtatni... Quad 405 kérdésSziasztok!Sikerül csinálnom végre kettő jól működő Alkotó féle végfokot. Tudtam szerezni megfelelő műnyomó papírt (130g) és sikerült beszereznem jó minőségű forrasztó ónt is, a korábbi nagyon magas hőmérsékleten olvadt. Ami módosítva lett benne: BC303 helyett 2N5401 BC307 helyett BC556 NE5534 műveleti erősítő a vég tranzisztorok helyett pedig ezeket tettem be. C5242A és A1962A Kb másfélórát hajtottam, nem volt gond vele. A végfokok nem melegedtek, csak az 1W ellenállásokon éreztem, hogy melegek, illetve a 2N2219 tranzisztor volt egy hangyányit épphogy langyos. Jelenleg 33-0-33 a tápfesz a kondenzátorok után, amivel üzemel kettő darab 63V 10.000uf kondival. Mennyit bír el még biztonságosan a végfok? Lenne egy másik trafóm ami egyenirányítás után 57-0-57 körül lenne..
A képen látszó sárga forr-lécekre miért volt szükség?
Karbatartás, Tűzeseti havária panel csere.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2026
Ha az erősítő panelen van bármilyen forrfülecske, akkor pont ugyanolyan feladat onnan leforrasztani a vezetéket mint a forrlécről. Éppen ezért merült fel bennem hogy milyen célja van ennek a forrlécnek, hiszen csak szaporítja a kötéseket, és helyet is foglal.
Mindezzel együtt sem zavar engem, csak ha van számomra eddig ismeretlen, de nagyon hasznos funkciója, akkor a jövőben én is meggondolnám a használatát.
Műszakilag nem annyira indokolt, kicsit hajaz a 80-as évek műszaki megoldásaira. Egyébként szépen összerakott amatőr konstrukció összességében.
Mivel nem fix-re akartam építeni, pusztán csak szórakozásból, így ezt a megoldást választottam.
A nyáktól a forrlécig 0.8mm tömör kábel megy, onnan pedig vastagabb méretre vágott sodrott. A cél az volt, hogy szóljon. A későbbiekben így akár másik végfok is beépíthető, akár a 200w változat. Aminek a nyákja már ki van marva... Hasonlóképpen csináltam, szintén hobbiból egy quad 707 végfokot is. Majd a megfelelő topikban, nemsokára feltöltöm a fotókat róla. Azt a végfokot az aliexpress-ről vettem, én raktam össze, csak a nyák volt kész-0 A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2026
|
Bejelentkezés
Hirdetés |