Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Én nagyon jónak tartanám ha lenne 4-6 programozható gyorsgomb (elférne), amivel egy nyomásra bejönne az általam beállított "Setup". Ilyen egyiken sincs, más szkópoknál sem. Illetve ami van, hetvenhét gombnyomásra jön elő menű sokadik almenűjében, aminél sokszor egyszerübb a beállításokat állítgatni. Ha percenként kell pár beállítás között váltogatni, ez nagy segítség lenne.
Szia!
Nem volt még szerencsém ilyen szkópokhoz, de láttam programozói kézikönyvet hozzá. Minden funkció elérhető távvezérléssel. Annak idején Motorola szervizműszerem menüjében kellett sokat ugrálni, és sok paramétert beállítani. Mikor meguntam pc-re egyszerűen BASIC-ban írtam kezelő programot aminél már egy gombnyomásra beállított mindent. Még a kezelőszervek kímélése is lehet szempont ha sokszor kell végigmenni a beállításokon. A beállításokon kívül automata mérőprogramot is lehet írni, ami szintén nem egy ördöngős feladat. Szerintem ezt a szkópoknál is meg lehet tenni. Pc úgyis ott van az asztalon legalább valami hasznosat is csinál. Üdv: Gábor
Köszönöm.
Sajnos nekem ez a programozás nagyon magas, ill. én vagyok ehhez kicsi. De belenézegetek hátha.
Ha jól láttam, az új (SDS800X HD) Siglent-ekben vannak elmenthető állapotok (a beállításokra).
Szia!
Aki nálam lámább a programozáshoz az már festi magát ahogy szokták mondani. Nekem soros terminálon keresztül is sikerült megszólítani a gépet. Pár lementett szöveggel is megoldható. Ahogy elnéztem egyáltalán nem bonyolult. Üdv: Gábor
Szinte mindben vannak elmenthető állapotok, csak macerás, menü almenünek almenüjében keresgélni sok nyomogatással, ha ezt gyakran -percenként- kell csinálni. Helyette lenne praktikusan néhány külön gomb, csak egy nyomásra meglenne a kívánt beállítás.
Ha billentyűzetről is vezérelhető a szkóp, akkor olyan billentyűzet kell aminek hardveres makrót rögzítő funkciója van mert azzal valószínűleg meg lehet oldani, hogy azt csinálja amit szeretnénk.
Csak sajnos nem tudok ilyen keyboard-ról.
Nekem SDS814X HD van, ezen van Quick Action gomb, bár nem sok mindent lehet rá beállítani. Néhány menüpont közül lehet választani hogy mit hozzon elő ha megnyomod, de nem igazán látom értelmét.
Értem, akkor sajnos nem erőltették meg magukat.
Megérkezett.
1, benyomás, ez kisebb, mint mire számítottam. 2, tetszenek a mérőzsinórra pattintható színes karikák, amivel olyan színnel jelölhetem meg, mint amilyet a menüben beállítottam. 3, a multiméter egy ceruza akksira 1,35 Volt-ot jelez, ha megfordítom 1,25-öt. 4, az ábra rajzoló vonalát vastagnak tartom a DSO138-hoz képest. 5, azt írja a hasz.ut. hogy a multiméter részét ne használjuk, ha töltjük. Jaaa, 3. pont így már oké. 6, nem is olyan bonyolult. 7, jó lesz ez.
Nem azért vastag a vonal, mert zavarjel van rajta?
Vastag vonalat nézd meg "Single" egy lefutás módban, akkor milyen lesz.
Esetleg "Peak detect" módban van, ha van rajta ilyen.
Ennyire még nem megy
egyenlőre még nem látom vagy nem tudom hol kell bekapcsolni, hogy lássam, hogy a triggert, ha állítom hány volton van.
Ha a zajt akarod eltüntetni, akkor átlagoló (average) módot keress.
Amikor rendelni akartam tőlük, akkor a visszaigazoló e-mailben 6-8 hetes szállítási időt írtak: azt hittem, hogy elírás és rákérdeztem... Aztán megerősítették, hogy tényleg annyi: ekkor jeleztem nekik, hogy ez számomra elfogadhatatlan és elállok a vásárlástól. Helyette megrendeltem a Batronix-tól, mert Németországból a 10. napon meghozta a futár és csak minimálisan volt drágább.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |