Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   183 / 183
(#) sdrlab válasza img hozzászólására (») Márc 14, 2026 / 1

Ez a kombináció már bennem is felmerült
(#) nagym6 válasza img hozzászólására (») Márc 14, 2026 / 1

Én nagyon jónak tartanám ha lenne 4-6 programozható gyorsgomb (elférne), amivel egy nyomásra bejönne az általam beállított "Setup". Ilyen egyiken sincs, más szkópoknál sem. Illetve ami van, hetvenhét gombnyomásra jön elő menű sokadik almenűjében, aminél sokszor egyszerübb a beállításokat állítgatni. Ha percenként kell pár beállítás között váltogatni, ez nagy segítség lenne.
(#) HA5AWS válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 14, 2026 / 2

Szia!
Nem volt még szerencsém ilyen szkópokhoz, de láttam programozói kézikönyvet hozzá. Minden funkció elérhető távvezérléssel. Annak idején Motorola szervizműszerem menüjében kellett sokat ugrálni, és sok paramétert beállítani. Mikor meguntam pc-re egyszerűen BASIC-ban írtam kezelő programot aminél már egy gombnyomásra beállított mindent. Még a kezelőszervek kímélése is lehet szempont ha sokszor kell végigmenni a beállításokon. A beállításokon kívül automata mérőprogramot is lehet írni, ami szintén nem egy ördöngős feladat. Szerintem ezt a szkópoknál is meg lehet tenni. Pc úgyis ott van az asztalon legalább valami hasznosat is csinál.
Üdv: Gábor
(#) nagym6 válasza HA5AWS hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

Köszönöm.
Sajnos nekem ez a programozás nagyon magas, ill. én vagyok ehhez kicsi.
De belenézegetek hátha.
(#) img válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

Ha jól láttam, az új (SDS800X HD) Siglent-ekben vannak elmenthető állapotok (a beállításokra).
(#) HA5AWS válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

Szia!
Aki nálam lámább a programozáshoz az már festi magát ahogy szokták mondani. Nekem soros terminálon keresztül is sikerült megszólítani a gépet. Pár lementett szöveggel is megoldható. Ahogy elnéztem egyáltalán nem bonyolult.
Üdv: Gábor
(#) nagym6 válasza img hozzászólására (») Márc 15, 2026 / 1

Szinte mindben vannak elmenthető állapotok, csak macerás, menü almenünek almenüjében keresgélni sok nyomogatással, ha ezt gyakran -percenként- kell csinálni. Helyette lenne praktikusan néhány külön gomb, csak egy nyomásra meglenne a kívánt beállítás.
(#) img válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 15, 2026 /

Ha billentyűzetről is vezérelhető a szkóp, akkor olyan billentyűzet kell aminek hardveres makrót rögzítő funkciója van mert azzal valószínűleg meg lehet oldani, hogy azt csinálja amit szeretnénk.

Csak sajnos nem tudok ilyen keyboard-ról.
(#) zenetom válasza img hozzászólására (») Márc 15, 2026 /

Nekem SDS814X HD van, ezen van Quick Action gomb, bár nem sok mindent lehet rá beállítani. Néhány menüpont közül lehet választani hogy mit hozzon elő ha megnyomod, de nem igazán látom értelmét.
(#) img válasza zenetom hozzászólására (») Márc 15, 2026 /

Értem, akkor sajnos nem erőltették meg magukat.
(#) teddysnow válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 19, 2026 / 2

Megérkezett.
1, benyomás, ez kisebb, mint mire számítottam.
2, tetszenek a mérőzsinórra pattintható színes karikák, amivel olyan színnel jelölhetem meg, mint amilyet a menüben beállítottam.
3, a multiméter egy ceruza akksira 1,35 Volt-ot jelez, ha megfordítom 1,25-öt.
4, az ábra rajzoló vonalát vastagnak tartom a DSO138-hoz képest.
5, azt írja a hasz.ut. hogy a multiméter részét ne használjuk, ha töltjük. Jaaa, 3. pont így már oké.
6, nem is olyan bonyolult.
7, jó lesz ez.

DSO3D12.jpg

(#) bbatka válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Nem azért vastag a vonal, mert zavarjel van rajta?
(#) nagym6 válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Vastag vonalat nézd meg "Single" egy lefutás módban, akkor milyen lesz.
(#) teddysnow válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Nem látom vékonyabbnak, ez ilyen.
(#) nagym6 válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Esetleg "Peak detect" módban van, ha van rajta ilyen.
(#) teddysnow válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Ennyire még nem megy egyenlőre még nem látom vagy nem tudom hol kell bekapcsolni, hogy lássam, hogy a triggert, ha állítom hány volton van.
(#) szapcsika válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Ha a zajt akarod eltüntetni, akkor átlagoló (average) módot keress.
(#) teddysnow válasza szapcsika hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Köszönöm a tippet, megnézem.
(#) img válasza Ge Lee hozzászólására (») Kedd, 23:46 /

Amikor rendelni akartam tőlük, akkor a visszaigazoló e-mailben 6-8 hetes szállítási időt írtak: azt hittem, hogy elírás és rákérdeztem... Aztán megerősítették, hogy tényleg annyi: ekkor jeleztem nekik, hogy ez számomra elfogadhatatlan és elállok a vásárlástól. Helyette megrendeltem a Batronix-tól, mert Németországból a 10. napon meghozta a futár és csak minimálisan volt drágább.
Következő: »»   183 / 183
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem