Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyák nyomtató kérdések
Lapozás: OK   11 / 11
(#) Massawa válasza gyulank hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
A gép felemeli a tollat ( az én gépemen kb5 mm-t -azaz legalább 3 mm-t a NYAK fölé). A csötollból nem folyik a viszkozutás miatt a festék, ha nem ér a laphoz. Egy kicsit el kell szorakozni a megfeleloö viszkozitással.
De az eddingel minden ilyen gond megoldott. Az szépen ir és jol takar.
A vékony 0,5 s eddinggel akár egy levelet is megirhatsz s ma már kapni 0,3mm-s Edding irónt is.
(#) gyulank válasza Massawa hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
Nekem a filccel is jobb lenne, mint kézzel, de hol lehet olyat venni? Meg olyan kéne ami az említett oprendszereken képes kinyomtatni lehetőleg még létező portokon. Én nem tudok programot se írni.
(#) IOsys hozzászólása Márc 6, 2015 /
 
Üdv! Sikerült nekem is összehozni Epson S21-ből egy nyák nyomtatót. Eleinte nem ment könnyen, de utólag visszanézve nagyon egyszerű az egész. Úgyhogy aki szeretne ilyet, ne adja fel, megéri.
(#) Sinike válasza IOsys hozzászólására (») Márc 6, 2015 /
 
Kaphatunk róla néhány fotót?
Milyen festéket használsz?
(#) IOsys válasza Sinike hozzászólására (») Márc 6, 2015 /
 
Nagyon egyszerű egyébként a dolog. 5 hónapot és megszámlálhatatlan ezer forintot öltem bele, de most akár napi 10-15-öt le tudnék gyártani. Az a fontos, hogy a fej jó legyen, meg a nyomtatási beállítások, meg a nyomtatás után azonnal aranybarnára kell sütni a nyákot. Eredeti pigmentes tintát használok. A bordó szín jött be nekem.
(#) Sinike válasza IOsys hozzászólására (») Márc 6, 2015 /
 
Ezt át kell alakítani mechanikailag? Gondolok arra, hogy a papírtovábbító nagy henger tetején lévő görgők (melyek közt a papír fut), vagy a fej megemelése, stb.
Mert annál a nyomtatónál, aminek nekiestem, ilyen problémákba ütköztem...
(#) IOsys válasza Sinike hozzászólására (») Márc 6, 2015 /
 
Meg kell emelni az egész sínt nyákból készült alátétekkel. Az tuti jó méret. Azt írják mindenhol, hogy a fejet kell megemelni, de akkor az a probléma lesz, hogy nem pattannak be a patronok, mivel az az érintkezős rész független a fejtől. Szóval nem értem azokat az embereket, akik ilyen hülyeségeket írtak le az átalakítós cikkeikben.
A függőleges lapadagoló rendszert egy az egyben ki kell hajigálni, nem kell semmi. Ahhoz már kell egy kis kreativitás meg képzelőerő, mert ott minden tart mindent.
A nyomtató elején a "karmos-görgős" fixáló részt ki kell szedni, mert összekaristolja a nyomatot kifelé jövet.
A 3 fehér leszorító görgős műanyag hátulján lévő rugókat gyengébbekre kell cserélni, mert annyira szorítanak, hogy elakad bennük a nyák.

Szerintem vegyél 500 vagy 1000 forintért egy használtat, amit szanaszét buherálhatsz, hogy ki tudd kísérletezni ezeket a dolgokat. Nekem is ráment 1 nyomtató, 2-nek meg eleve be volt száradva a feje. A tesztekhez utángyártott tinta szettet vegyél, ne eredetit pancsolj el.
(#) IOsys hozzászólása Márc 20, 2015 /
 
Sikerült kikísérleteznem a tökéletes körülményeket. A beállításokat a videó alatt megadtam. Epson PCB printing - Color test: RED (#FF0000)
(#) pont válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Én rossz nyomtatóból bontott hengerekkel Ø 10mm(pálcákkal/köracéllal) hengerezek.
(#) KBal76 hozzászólása Ápr 8, 2015 / 1
 
Van itt valakinek olyan lézernyomtatója (rajtam kívül), aminek a driverében nem lehet állítani a toner erősségét (toner density)? Levadásztam és leteszteltem a megoldást, régebbi (HP) nyomtatókra.
(#) elektrorudi válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Igen, van. Közzéteszed?
(#) KBal76 válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 8, 2015 / 2
 
A mellékelt fájlt ki kell csomagolni valahova, ahol könnyen elérjük parancssorból is (Futtatás -> CMD).
Azért mellékelem mert idétlen karakterek vannak benne, tehát nem ajánlott Win alól szerkeszteni.
Tehát ha ez megvan, akkor sajnos le kell menni parancssorba minden nap amikor bekapcsoljuk a nyomtatót (ha kihúzom hálózatból, az enyém elfelejti kapásból).
Be kell gépelni a következőt (vagy azt is lehet, hogy BAT fájlba tesszük, mivel most csináltam én is, így még én se raktam bele. Ez nem nagy ügy, egy fájl, aminek .BAT a kiterjesztése, és beleírjuk amit most mutatok):

PRINT /D:LPT1 C:\elreesiut\prd5.txt

...értelemszerűen fájlnév(..1 vagy ..5) a nyomtatóport(1 vagy 2) és az elérési út is változhat.
Nekem HP1100-am van, nem mai darab, viszont van belőle tartalék is ha elromolna, és szépen nyomtat.
Vannak nyomtatók amik nem támogatják ezt a funkciót (HP LJ 4, 4M)
A kinyomtatott tesztábrán (nyomtató infókkal) vastag feliratoknál, fény felé tartva látható az eltérés, simán asztalra letéve nem.

(u.i.: a prd1.txt a halványabb, az prd5.txt a legerôsebb fokozat)
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015

printset.zip
    
(#) Szabi1 hozzászólása Ápr 26, 2015 /
 
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy adott egy nyomtató HP deskjet F2280. Olyan PCB nyomtatót szeretnék csinálni belőle, ami beveszi a fényérzékeny PCB-t, és egy UV laser dióda rávilágítsa a nyáktervet. Szerintetek megoldható lenne?
(#) IOsys válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
1-2 év munka!
(#) Szabi1 válasza IOsys hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
És ha szereznék valami régebbi nyomtatót? Én úgy gondolom, hogy a nyomtató áramkörében kell legyen egy olyan rész ami impulzust küldött a tintapatronnak, ha abban a pozicióban ahol van a fej nyomjon tintát a lapra vagy nem. És szerintem ha van ilyen azt kellene kihasználnom, és csak be kellen kalibrálni?
(#) IOsys válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Elképzelni könnyen el lehet, nem ezzel van a gond. Meg is kell tudni csinálni. Én egy Epson S21-ből csináltam nyák nyomtatót, voltak hozzá leírások, rengeteg információ, így tartott 5 hónapig. Szóval nem lehetetlen, amit akarsz, de amíg nem tudod, hogy minden egyes részlet hogy fog működni, kár az időért. Először azt kéne kipróbálni, hogy le tudod-e venni a jelet a nyomtatófejről és a nyomtató mit szól hozzá. Egy műveleti erősítővel ez nem nagy szám. Aztán ott van a lézerdióda meghajtása, azt tranzisztorosan kéne. De a legfontosabb, hogy a nyomtatót át lehet-e alakítani, konkrétan, hogy meg-e lehet emelni a fejet, vagy az egész sínt, amin a fej jön-megy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) IOsys válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Meg olyan gond is van, hogy sötét helyen kell működtetni. Szóval nagyon pöpecül kell kivitelezni azt a nyomtatót. Az S21-emhez felügyelet kell, mert bármennyit csiszoltam rajta, meg tud akadni a nyák, be tud akadni a nyákba a fej, aztán vannak gondok. És ne érts félre, nem lebeszélni akarlak, csak arra próbálok célozni, hogy egy ilyen tervhez keményen be kell spájzolni kitartásból.
(#) eyess válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Például ilyesmire gondoltál ?

Bővebben: Link
(#) Szabi1 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Nem, hanem ilyesmire: Bővebben: Link Elég volna ha az UV megvilágítaná a fényérzékenyre kezelt nyákot, és utánna csak bele kellene rakni a savba.
(#) IOsys válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Itt a lézer inkább leéget róla egy bevonatot, nem?
(#) Szabi1 válasza IOsys hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Úgy tűnik, de szerintem az is elég volna, ha pontosan megvilágítaná a fényérzékeny nyákot.
(#) IOsys válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Nem tudom, hogy mennyi a tapasztalatod, lehet, hogy 1000-szer többet tudsz nálam (nem nehéz), de a helyedben ezt az utat hagynám. Nagyon macerás. Azon a rengeteg mindenen kívül, amiket felsoroltam, az UV lézert is fókuszálni kell, meg sötétben is hibamentesen kell működnie, ami azért egy átalakított nyomtatónál nem megy magától. Ha megcsinálod, én minden posztod olvasni fogom. De megcsinálhatod az Epson nyomtatós verziót is, az lényegében nagyon egyszerű, még segíteni is tudok benne.
(#) Szabi1 válasza IOsys hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Egyenlőre megpróbálom az epson-ost, mivel megkell valahogy emelni a szerkezetet benne, hogy a nyáklap átmenjen rajta, meg gondolom valami alkoholos tinta kell a patronba. Majd a nyomtatót szét fogom szedni, mikor lesz egy kis időm, s megnézem milyen áramkör van benne.
(#) IOsys válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Az egész sínt kell megemelni, amin a fej csúszkál. Azt írják mindenhol, hogy a fejet kell megemelni, ez csak legenda, tévedés. Ha megemeled a fejet, a bepattanó pöckök lyukai attól még a helyükön maradnak és nem tudnak rögzülni a patronok. Ezt írd fel magadnak egy fájlba.
Alkoholos tinta nem jó, mert pillanatok alatt beszárad a fejbe és annyi a nyomtatónak. Eredeti epson DuraBrite Ultra tinta kell, ebből egy full szett 10.000 Ft, de lehet kapni apróhirdetési oldalakon negyedáron, én is onnan szoktam venni. Maga a nyomtatás nálam piros színnel megy, de attól még a többi szín is kell a nyomtatóba.
Ha nekiállsz, töltök fel képeket, mert valamennyire dokumentáltam az átalakítást.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) eyess válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Van neked itt Epson os is ha érdekel.

Bővebben: Link
(#) eyess válasza eyess hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Ez a jó link

Bővebben: Link
(#) madazg77 válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 18, 2015 /
 
Hello.

Lehet, hogy már nem aktuális, de hátha...
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2015
(#) morzsa15 hozzászólása Szept 25, 2015 /
 
Sziasztok!

Van egy cannon ip1500-as nyomtatóm már a nyákot beveszi meg minden de a festék ahogy nyomtatok rá szét folyik mi lehet a hiba? Messze lenne a nyák?
(#) kaqkk válasza morzsa15 hozzászólására (») Szept 25, 2015 /
 
Ha figyelmesen olvastad volna a fórumot tudnád hogy az Epson durabrite tinta jó csak erre a feladatra , az van a patronokban ??
(#) niedziela válasza morzsa15 hozzászólására (») Okt 28, 2015 /
 
Szia,

Fej ne legyen magasabban mint eredetileg volt a távolság a papír felett.
Általában a nyomtató tipusához van pigment alapú tinta, az jó erre.
Következő: »»   11 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem