Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Pulzusszám mérő
Lapozás: OK   2 / 2
(#) q765 válasza Bakman hozzászólására (») Máj 2, 2015 /
 
Lézerem nincs itthon. Nemtudom, hogy a vér visszaverődik -e arról. Árnyékolni sokat kell ebben, azt látom. Árnyékolt vezetékek kellenek a csipeszhez is. Ha eret találok, nagyon szép a képe. Márcsak sípolni kellene a végeken.. : )

Igaz nekem vastag a bőröm. Ezzel a jellel hogyan tudnék meghajtani egy ac motort?
Triakos potméter helyére hogyan tudnám illeszteni?
(#) lkiss10 hozzászólása Nov 14, 2021 /
 
Sziasztok,

Tudja esetleg valaki, hogy a fitness gepeken levo fem erintkezos pulzusszammerok hogyan mukodnek? Szeretnem egy Arduinoval kiertekelni, de gozom sincs, hogy az 5 vezetekbol melyik mit csinal. Van valakinek tippje, hogy milyen iranyban erdemes keresgelni?

Udv, Laci
(#) kzozo válasza lkiss10 hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
Szia. A bőr ellenállás-változásait méri. Amikor a szív vért pumpál, az erekben a nyomás megnő, a bőr kicsit feszesebb lesz, ezáltal a két kar közötti ellenállás is megváltozik. A fitnessgelépeken lévő pulzusmérő egy DC-DC konverteren keresztül kap tápot az életvédelem miatt erre Te is figyelj. Nem tartom egy pontos mérésnek, egyszer-egyszer megérintve használható, de állandó mérésre nem alkalmas, valótlan eredményt ad.
(#) bbalazs_ válasza lkiss10 hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
EKG elven mér. A szív dobbanásakor a szívizomban akciós potenciálok keletkeznek, ezek szummálódva érik el a bőr felszínét. A két kar között is megjelenik a feszültségkülönbség (Einthoven I. elvezetés). Csúcsban általában 1mV körül alakul. A csúcsok közötti időből számít pulzust.
(#) Gafly válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
Itt van ábra is.
Jelformáláshoz szerintem a nagy erősitésen kivül jó (aluláteresztő) szűrés is kell.
200-as pulzusnál már úgysem élsz már (sokáig).
(#) lkiss10 hozzászólása Nov 15, 2021 /
 
Koszi a segitseget. Probalkozom
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem