Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » X / Y szkenner galvóépítés
 
Témaindító: Djatis, idő: Feb 22, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 41
(#) PiperR válasza Massawa hozzászólására (») Júl 3, 2017 /
 
Idézet:
„Majdne olyan jo, de az a fototranzisztoros ize nem érzékeny a tükörre, az még a fekete lapot is ismeri. Igy bármi jo neki.”

Ezt most nem értem, te most ami a galvó hátuljában található terelőlapra gondolsz? Én a galvó elején lévő tükörről beszélek ami a lézerfényt továbbítja! Na az vált le a tengelyről, rá volt mókolva vastag tükördarab, ezt akarom helyettesíteni! A terelőlapnak semmi baja, teszi a dolgát.
(#) Massawa válasza PiperR hozzászólására (») Júl 3, 2017 /
 
Azt hittem, hogy a hátso tükör ment tönkre az infraledhez. Ha az elsöre (lézer) gondolsz, akkor hagyd békén a trimmereket.
(#) PiperR válasza Massawa hozzászólására (») Júl 3, 2017 /
 
Muszáj lesz hozzá nyúlnom, mert akkor hogy állítom be hogy ne vergődjön a galvó??? Ugye a két végállás közt megy oda vissza folyamatosan nagyon gyorsan hangosan, nincs szabályzás.
(#) Szebence válasza PiperR hozzászólására (») Júl 3, 2017 /
 
Helló! Csak kérdezem.. Azt írtad még a kommentek legelején, ha a két galvo-t felcseréled, akkor mind a kettő működik rendesen. Miért nem hagyod úgy? Nincs jelentősége, hogy melyik hol van. És akkor nem kell szétcsavargatni úgy, hogy nem tudod, mi-micsoda.
(#) PiperR válasza Szebence hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Hali! Ez igaz, de a tükör részt még kell fordítanom, illetve átfordítanom, mert akkor a hátára menne a fény. Akkor a tekercselés kivezetését is meg kell cserélnem jól gondolom?
(#) Szebence válasza PiperR hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Szerintem semmit nem kell vele csinálnod. Az X és Y galvo-k teljesen ugyanolyanok. felcseréled a kettőt, ahogy a próba erejéig és kész. Nem értem, miért kellene bármit is átfordítani, vagy a tekercselést módosítani.
(#) PiperR válasza Szebence hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
A csatlakozók miatt kell variálnom mert rövidek. A csatlakozók nem nézhetnek lefelé, mert akkor nem érnek el odáig.
(#) Szebence válasza PiperR hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 1
 
Ezek szétszedhető molex csatik. Szétszeded és raksz bele hosszabb vezetéket. Ez miatt kár össze-vissza szétállítgatni mindent.
(#) PiperR válasza Szebence hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Ezen gondolkodtam én is, valószínűleg ezt fogom tenni. Köszönöm a segítséget. Tükörrel viszont bajba vagyok, azt honnan tudnék szerezni, vagy csinálni? Kb. 0,6mm vastag kellene.
(#) PiperR hozzászólása Júl 4, 2017 /
 
Tesztre beszereltem fordítva a galvókat, jó minden, majd az Y csatorna elkezdi veretni a galvót (ugye az X galvó van az Y csatornán). szóval ezt a galvót is rosszul vezérli. Nem igaz... muszáj lesz hozzá nyúlnom a trimmerekhez.
(#) Szebence válasza PiperR hozzászólására (») Júl 4, 2017 /
 
Ha dokumentáci nélkül kezdel neki, még mielőtt hozzányúlnál a helyedben kiforrasztott állapotban lemérném az összes potméter jelenlegi állapotában hány Ohm-ra van beállítva, hogy a későbbiekben legrosszabb esetben is ugyanide vissza tudd tekerni őket.
Következő: »»   41 / 41
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem