Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   130 / 130
(#) uniman válasza somitomi hozzászólására (») Márc 14, 2024 /
 
A 36 cm-est is ajánlják hozzá...
(#) somitomi válasza proli007 hozzászólására (») Márc 15, 2024 /
 
Oké, következő kérdés: termosztátot hol tudok hétvégén szerezni? Természetesen ripityára törik az összes műanyag a bojlerben, köztük a termosztát forgatógombjának a kis tengelye is.
és akkor itt most nem kezdek bele a morgásba, hogy az alkatrészboltok és egyéb szaküzletek miért nem bírnak hétvégén nyitva lenni egy kicsit sem
(#) proli007 válasza somitomi hozzászólására (») Márc 15, 2024 / 2
 
Pakson meg tudom mondani, de hétvégén itt sincs nyitva semmi. (Joggal..)
De azt is én mondjam meg, hogy Pesten sárga a villamos?
De amikor kérdezted, akkor még nem volt hétvége. És igen! Ha az ember a bojlert megbontja, akkor az alaplapon lévő összes alkatrészt előtte célszerű beszerezni.. Nem tudom hol laksz a nyóckerbe, de 5 perc sétával elérted volna a boltot. Ezért ne mást hibáztass!
(#) somitomi válasza proli007 hozzászólására (») Márc 15, 2024 /
 
Nem tudom, hol hibáztattam mást...
De ha már így belekérdeztél, akkor morgás ON: az egy másik kérdés, hogy a bolt térben jó közel van, csak éppen a nyitvatartása pont egy fél órával rövidebb, mint a munkaidőm Kőbányán. Szóval tegnap is egy órával előbb leléptem, hogy még tudjak tömítést meg anódot hozni a javításhoz. És rengeteg ilyen van, hogy még ha előre fel is készülnék a szükséges holmik beszerzésével hét közben, akkor is külön rohannni kell, mert ha ötig van egy ilyen szaküzlet nyitvatartása, az már szokatlanul hosszú. Aztán persze ha valamiről menet közben kiderül, hogy kéne, akkor lehet imádkozni, hogy Obi/Praktiker párosban legyen.
Persze értem én, nem a hozzám hasonló ezermesterek a fő ügyfélkör, szakik meg pont munkaidőben szereznek be anyagot, de ettől még a végeredmény az, hogy pont amikor az ember ráér szerelni, akkor nem tud hova menni, ha valami nem várt alkatrész kell.
Igazából persze mindegy, maga a kapcsoló jó, majd tűzhelyen melegvízzel beállítom összeszerelés előtt, aztán jövő héten szerzek egy újat. Morgás OFF
(#) somitomi válasza somitomi hozzászólására (») Márc 17, 2024 /
 
Na úgy tűnik, hogy a kipucolással nem oldódott meg a probléma, továbbra is hamarabb elfogy a melegvíz, mint régen. Némi utánajárás alapján még az okozhajta ezt, hogy sérült a kifolyócső valahol. Azt még lehet házilag cserélni, vagy érdemes inkább szerelőt hívni hozzá? Illetve ha magam csinálom, akkor milyen alkatrészekkel készüljek a kifolyócsövön kívül?
(#) VIM válasza somitomi hozzászólására (») Márc 17, 2024 /
 
Szia! Szerintem a visszacsapó szelep nem zárhat rendesen az esetlegesen odakerült vízkő hordalékától vagy eltörött benne a rugó. A hidegvíz bemeneti áramlás korlátozó kupak az ritkábban korrodál le a helyéről és azt a vízkő tisztításakor észre lehet venni.
(#) Bakman válasza VIM hozzászólására (») Márc 17, 2024 /
 
A visszacsapó szelep alatt a biztonsági szelepet kell érteni? Ha igen, hogyan függ össze azzal, hogy nem lehet kitermelni a bojlerből az összes meleg vizet? Nem értem az összefüggést.

Nem olyan ritka a kifolyó cső sérülés, így nem a bojler tetejéből jön ki a víz, hanem alsóbb rétegekből, gyorsabban odaér a hideg víz. A felső részen ott a meleg, de nem lehet hozzáférni. A terelő kupak is egy opció, szét kell szedni, megnézni.
(#) somitomi válasza Bakman hozzászólására (») Márc 17, 2024 /
 
Terelőkupak alatt a hidegvíz csonk fölött lévő fémalkatrészt kell érteni? Az megvan, láttam vízkőtakarítás közben.
Azt én sem látom át, a visszacsapó szelep hibájától hogy lesz kevesebb melegvizünk...
(#) gyuszo válasza somitomi hozzászólására (») Márc 17, 2024 /
 
A meleg víz csőnek kell felmenni a bojler tetejéig és ennek végig sértetlennek kell lennie.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2024
(#) zaza99 hozzászólása Márc 20, 2024 /
 
Sziasztok!

Ariston velis evo 80 eu villanybojlert vezérelt áramról szeretném üzemeltetni. A leírása szerint 4 óra áramszünet esetén elfelejti a beállításokat. Bár az eco mód nem kell nekem az viszontlényeges lenne hogy a hőfokot megtartsa. Valaki bajlódott már ezzel a problémával?
Következő: »»   130 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem