Fórum témák
» Több friss téma |
Rajzoltam egy sötét alapon lévő skálát. Ez monitoron egészen jól nézett ki, sőt a nyomtatott kép is csinos volt. Ezért a műszereket szétszedtem, kivettem a skálájukat és az egyikre felraktam az új matricát. A ragasztási tájolás elsőre tökéletesen sikerült (ez meglepett, komplikációkra számítottam).
Sajnos a végeredmény nem jó. A vékony piros mutató egyáltalán nem jól látható a sötét skála előtt. Ezt kudarcként kell értékelnem. Szükség lesz egy másik skálára, aminek fehér az alapja. Szóba került a színes skála, ami azért érdekes, mert a most kivett skálák hátoldalán ott volt az eredeti skála, ami színes. És a végére a legfontosabb, a skálabeosztás nem lineáris (jól látszik). Ha már új skálát rajzolok, akkor ezt is figyelembe fogom venni. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2025
A fekete helyett rajzoltam fehér hátterű skálát, és követtem az eredeti fekete-piros kombinációt. Ezeket fel is ragasztottam, és össze is raktam a műszereket.
Korábban is egyértelmű volt, hogy a két műszer a látszólagos hasonlósága ellenére nem pontosan egyforma küllemű. De csak most figyeltem fel arra, hogy az egyikben rövidebb a mutató kb 5 mm-el. Esetleg nincs valakinek elfekvőben ilyen műszere, amitől meg tudna válni (típusa: GANZ 119...)? A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2025
Az építés során belefutottam két nem várt sajátosságba.
1. A LED foglalalt úgy van kitalálva, hogy egyetlen LED-et stabilan megtart, és tájol az előlapon. Ehhez be kell tenni a LED-et a foglalatba, és ezt az egységet kell lyukon átdugni. De nálam a LED-ek már eleve a panelbe vannak ültetve, ezért azokat nem lehet ilyen módon foglalatba tenni. A megoldásra némi töprengés után jöttem rá. A foglalatban a LED-et tájoló "pöckök" kitörhetőek. Így a foglalat még ugyanolyan stabilan áll az előlapban, de a LED-ek most már hátulról akadálytalanul betolhatóak. 2. A hálózati kapcsolóból ugyanolyat vettem mint általában, ezért hasonló eredményre is számítottam. De nem, ebben a visszajelzés nem egy zöld hatású megvilágítás, hanem egy világos pötty a kapcsoló közepén. A kapcsolás minőségét ez nem befolyásolja, de a látvány távolról sem az elvárásom szerinti.
Gondolom 2 fillérrel drágább a zöld glimm. Én is belefutottam ebbe a kapcsolóba, a mezei pirosas glimm van benne. Pedig szép a zöld glimm, van pár db-om kapcsoló bontâsból
Egyszer kipróbáltam a zöld glimm-et: "gyenge, mint a harmat", nagyon hamar befeketedett belülről és megszűnt világítani, pedig ugyanolyan ellenállást kapott, mint egy normál narancs glimm.
Milyen matrica (öntapadós valami) az amit nyomtatóba is be lehet tenni? Már ha az olyan és nem sima papír megkenve utólag valamivel.
Nem tudom. Ezt egy grafikai stúdió készíti nekem, ahol elég nagy és speciális nyomdagépek (vagy nyomtatók) vannak. Tapintásra egy vékony nejlonszerű anyag, ami nagyon erősen ragad. Vízálló, és ha egyszer felragadt, akkor még sosem tudtam úgy visszahúzni, hogy ne szakadjon el, vagy ne nyúljon meg jelentősen. Itt a műszer belsejében csak a fóliát használom. Ha előlapra kerül a matrica, akkor a kész nyomat tetejére még ragasztanak nekem egy áttetsző további réteget, amitől nagymértékben kopásálló lesz a felület.
Van olyan, hogy üvegtapéta. Van belőle víztiszta, meg mindenféle mintázatú is. Így lehet egyszerűen csinálni katedrál üveget. Én lámpákhoz használom, hogy a LED-ek ne pontszerűen világítsanak. Meg kellene próbálni lasernyomtatóban, hátha lehet rá feliratot, rajzot nyomtatni.
Nem ismerem ezt az üvegtapétát, de biztos nem tenném nyomtatóba. Grafikai stúdióknak van olyan öntapadós fóliája (fehér és áttetsző) amire ipari nyomtatóval tudnak nyomtatni. Én csak fehérre fekete feliratos nyomtatással vettem igénybe a szolgáltatásaikat. Mindenféle fájl formátumból tudnak nyomtatni, de érdemes pdf, jpeg formátumba is odavinni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |