Fórum témák
» Több friss téma |
USB-C aljzat, töltésreSziasztok!USB-C anya csatlakozót keresek, valami ilyesmit vagy ilyesmit, ami valóban kiadja az 5V-ot PD töltő esetén is. Aliexpressről rendeltem ezt, de ezzel nem bírtam a PD-ből kiszedni 5V-ot (vagyis hát, semennyit), hiába raktam be az 5.1 kΩ-ot. Esetleg ha tud valaki olyat ami bevált, megköszönném ha írna.
Köszi átgondolom ezt is. Max valahogy meg kell oldani hogy ott maradjon a karomon.
Tükrös halogén égőTükrös halogén égőt keresek 12V max 10W, tűlábút (G4 foglalat), vagy ilyen "tükrös halogén" kiszerelésű LED égőt 12V DC-re.Ahol eddig néztem csak tükör nélküli halogént és annak LED-es helyettesítőjét találtam, de tükör nélkül nem rögzíthető be abba, amibe kellene.
USB Power Delivery, az több mint 5 volt...ez a lényege. De csak két vezetéken nem működik.
Milyen cucc van előtte, az tudja a szabványt?
MR11-et keress!
A helyedben olyan karpántos (folyadék álló) tokot keresnék, amiben van hely annak is.
A telefonod 18W-os töltése a 9V/2A-t igényli, amit egy sima USB-C töltő nem tud megadni, csak a PD szabványúak. Ahogy láttam 5160 mAh-s akku van benne: annak kell idő, amíg telepumpálja (összehasonlításképpen: a Redmi Note pl. 45W-al tölt). A vezetékre is fordíts figyelmet, hogy egyrészt könnyen hajló szilikon kábel vagy rugóba összeugró USB-C PD - USB-C PD kábel legyen, másrészt (a jövőre tervezve) tudja átvinni az 5A-t (100W) és fontos, hogy legyen benne E-marker! Jól gondolod, hogy az a legjobb ha a powerbank a telefon hátánál van, mert úgy minimális hosszúságú vezeték is elég a kettő közé, és kisebb eséllyel akad bele valamibe. A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2026
Igen, tudom hogy a PD nem sima 5V.
Viszont ezek a töltők elvileg tudnak úgy is működni, mint a "hagyományos" töltők: Simple way to use USB Type-C to get 5V at up to 3A. Ilyenem van: CubeNest S2D0 GaN.
Rengeteg gagyi termék van a piacon...(én is vettem belőlül), amelyekre csak rá van írva a mindenféle szabvány, de a valóságban nem teljesítik.
A simple way linked az USB_C-ről szól, de meg PD-ről írsz. Két csati van a töltődön...jobb lenne, ha leírnád pontosan, hogy mi a terv, mit szeretnél. Netán hossabbítót aljzatttal? Arra is vannak gyári működő megoldások. Kipróbáltad gyári kábellel, azzal rendben működik? De ez már egy másik topikba való... A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2026
Jogos felvetés!
![]() Szóval az eredeti elgondolás az, hogy PD-s töltőt rá tudjam venni, hogy 5V-ot adjon ki. Az eszközt amit meg akarok vele táplálni, arra USB-C anya csatlakozót akarok tenni. Na és ilyen csatlakozót keresek.
Valamit nagyon keversz. Minden PD töltő alapból 5 V-ot ad ki, nem kell rávenni semmire, ha nincs szükség magasabb feszültségre.
DE ott van a nagyobb USB kimenet (az is C-s !) a töltődön...abba dugj egy USB_C-s (Papa-mama) hosszabbító kábelt!
Nekem a is van hasonló töltőm, a PD-be dugva egy gyári PD kábelt, kiadja az 5V-os tápot rendesen (utána kezdene kommunikálni a töltendő eszközzel, hogy nagyobb feszt/áramot küldjön-e...ha kuss van, akkaor marad az 5V ! ) Jó egyáltalán a töltőd, kérdeztem, hogy próbáltad-e...de nem kaptam rá választ! A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2026
Eddig amiket olvastam, azt írták, hogy ez nem így van, pl.: Bővebben: Link
Idézet: „nem elég csak a tápfeszültséget (VBUS) és a földet (GND) bekötni. A CC lábakon lévő ellenállások határozzák meg a funkciót” És ezt tapasztaltam én is. De megmérem majd mégegyszer... Uniman: próbáltam mindenhogy, sehogy se jött ki belőle az 5V. Gyanakszom arra, hogy az aliexpresses csatlakozóval van a gond. Ezért kérdeztem azt, hol lehet kapni megbízható USB-C csatlakozót. Amire ezidáig nem kaptam választ. Köszönöm hogy írtatok, de részemről lezárom a témát.
Javaslom egy USB-C teszter vásárlását mert segít a hibát behatárolni.
Akkor talán hibás a töltőd...
Enyém mindenhogy kiadja az 5V-ot.
...sőt, töltés közben, a "párbeszéd" után, többet is:
A karpánt vízálló ezt már párszor teszteltem. Jó pár esős napot túlélt a telefonom alatta.
Sajnos nincs hová tenni a nagy aksit ezért is a slim választás azaz a max bankártya méret. A futár táska az óránként 3-5 felvétel/lerakáskor csak útban van. Próbáltam. Télen még a kabát zsebben is vittem az aksit de már nem igazán kell. + nehéz is volt. Lényegében nem a gyorstöltés számít nekem hanem az hogy ne 6 óra alatt merüljön le a telefon Mert 14-20 óra közt 100% megy a kijelző azután már elég az 50% vagy alatti fényerő. Ha csak +20% több energia van a telefonban nekem megfelel mert bőségesen kibír még 2órát és még nincs az ajánlott töltöttségi szint alatt(20%).
Értem. Akkor, ha rám hallgatsz, azt veszel, amit csak akarsz.
Passzív membrán boombox-hozSAL BT hangszórónak lerúgták az egyik oldalát.Hol szerezhetnék a helyére kb. hasonló passzív membránt, 130-135mm-es külső átmérővel (keretttel együtt) ? A hozzászólás módosítva: Szo, 17:19
Erre legfeljebb úgy, ha szerzel egy hibásat és arról átműtöd.
Arra nulla esély, bármilyen ilyesmi méret jó lesz oda. Van ilyen méretű leesett mágnessel mélynyomóm, ha nem jön össze semmi, akkor azt beragasztom a lyukba. Saját cucc, munkás készülék... jvanazúgy!
Megpróbálhatod megoldani magadnak, de "ultragányolt" kategóriába ne csússzon át.
Idézet: „de "ultragányolt" kategóriába ne csússzon át.” Huhh Zsombor, azért ezt átgondolhattad volna...
Munkáscucc...jóleszazúgyis. (mert így a hangja nem az igazi) Persze, neutrális, nem ecetsavas ragasztással...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |