Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   446 / 446
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Okt 18, 2025 /

Adatkábel

Nokia 2680s telefonhoz keresek USB adatkábelt, preferáltan belföldi forrásból, használt is jó. Ilyen csatlakozó kell, hogy legyen rajta.
(#) Sly hozzászólása Sze, 9:36 /

Rotary switch

Sziasztok.Szüksègem van egy rotary switch-re.A pontos tipusa SRBM1L0800.
Hol tudok ilyet kapni?Ez nem enkoder hanem egy sima "nyomogomb" ami akkor ad egy zároimpulzust amikor tekerjük.Minden "átkattanaskor" ad egy zároumpulzust,mintha egy sima nyomogombot nyomkodnánk..Sajnos hestorban nincs ès nemis igazan talaltam máshol...
Persze kilehetne váltani egy sima nyomogombbal is,de az nem jarható ut .
Ha valaki tudna segiteni nagyon hálás lennèk.
Köszönöm!
(#) Bakman válasza Sly hozzászólására (») Sze, 9:53 /

A step-dir rendszerű enkóderek ilyenek, legfeljebb csak az egyik kimenetét (step) használod.
(#) Gafly hozzászólása Sze, 10:47 /

Mérőzsinór, óvatosan

Annó amikor az öreg MY-64 (különös tekintettel ellenállás mérésnél) elkezdett butaságokat mutatni, nem gondoltam a mérőzsinórra.
Kellett volna, mert csak úgy rá volt tekerve a mérőtüskére a drót.
Na mondom, veszek egy jobbat.
Kérdezi a srác, hogy van olcsó, közepes és drága is.
Mondom az olcsót már ismerem, a drága árában már benne van a multiméter (de ez csak a mérőzsinór lenne) is, legyen középkategória.
Reggel amikor lehúztam a kupakot, jött vele az egész cucc...
A hozzászólás módosítva: Sze, 10:48
(#) KU202M válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 13:54 / 1

Hogyhogy nincs bekarikázva semmilyen műsor?
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 15:58 /

Legközelebb vedd az olcsót. Mind a három ugyanaz, csak az áruk más. Legjobban azzal jársz, ha készítesz magadnak egyet.
(#) Hutty válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 17:42 /

Gondolkodom egy beszerzésén, rendeljek egyet pluszba neked is?
Alis mérővezeték készlet.
(#) Gafly válasza Hutty hozzászólására (») Sze, 17:54 /

Ha már így felajánlottad, akkor igen.
Legalább lészen valami a fa alatt, aminek örülök, és végre meglepetés.
(#) elektrorudi válasza Hutty hozzászólására (») Sze, 18:29 /

Nekem nem ajánlottad fel, de én is kérnék 3 készletet.
Köszönöm.
(#) elektrorudi válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 18:30 / 1

Idézet:
„Reggel amikor lehúztam a kupakot, jött vele az egész cucc...”
Reggel sosem szabad lehúzni a kupakot!
A hozzászólás módosítva: Sze, 18:30
(#) Hutty válasza elektrorudi hozzászólására (») Sze, 18:59 / 1

Oké fijjug! De az öt féle verzióból melyik?
(#) Gafly válasza elektrorudi hozzászólására (») Sze, 18:59 /

Ez nagyon emlékeztet fórumtársunkra:
- Ráérsz szombaton?
- Az attól függ.
- Mitől?
- Körülményektől, természetesen.
- Pontosabban?
- Ha dolgozni kell, akkor nem, ha enni akkor igen.
- Libacomb?
- Abból nekem kettő kell!!!
(#) elektrorudi válasza Hutty hozzászólására (») Sze, 20:58 /

Szerintem a 4. is bőven jó lenne nekem: 20A, Szilikon, with AC (bár az AC nem tudom mit jelent? Talán a csipeszt?)
De nem akarorok visszaélni a kedvességeddel. Jó lesz, amit magadnak rendelnél. Ha az első, akkor az, ha az ötödik, akkor az.
Az az igazság, hogy nagy elektronikai terveim már nincsenek. Éppen ma kezdtem el összeszedni azokat a dolgokat, amire már biztosan nem lesz szükségem. Tulajdonképpen csak azt szeretném, hogy a meglévő műszereim komplettek legyenek. Van amelyiknek FBS-el ragasztottam vissza a tüskéjét, mert kiesett, van amelyik mérőcsinór eltört, és van egy, amit figyelmetlenségből egyszerűen kettávágtam. Most leginkább banándugóból és valami vezetékből összebarmolt mérővezetékeket használok.
Ha gondolod, előre fizetem a rendelést, mert pár sarokra (vagy pár házra) lakunk egymástól, szóval, nem gond.
Előre is hálásan köszönöm.
(#) Sly válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 8:33 /

Szia.Köszi a segitsèget,viszont nekem mindkèt irány kell.Tehát nekem van 3 vezetèkem,egy a közös ès kettő a bemenet.Egy menüben lèptetne fel ès le.Ezèrt kell mindtèk irany...
A step dir encoder tud ilyet?Olyannal nemvolt mèg dolgom,vagy csak nemtudok rolla....
(#) Gafly válasza elektrorudi hozzászólására (») Csü, 8:54 /

Közben találtam régebbi rendelésből kettő bontatlan ilyet.

Ha Hutty mester magának komolyabbat rendelne, akkor abból 1 kellene (a szememnek).
Ebből a kategóriából viszont ennyi nekem pont kitart egy darabig amennyi fiókban van...
(#) Bakman válasza Sly hozzászólására (») Csü, 14:49 /

Ok, így már érthető a dolog. Azt hittem, mindegy, hogy merre tekered, mindig egy irányba léptet. Ebben az esetben nem lesz jó semmilyen ma kapható enkóder.

Ha te készíted az áramkört, akkor a kontroller programját kell módosítani adott enkóderhez.

Ha egy meglévő masina, akkor egy köztes áramkörrel megoldható az illesztés egy ma is kapható enkóderhez.
Következő: »»   446 / 446
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem