Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   453 / 453
(#) zenetom hozzászólása Máj 13, 2026 /

USB-C aljzat, töltésre

Sziasztok!
USB-C anya csatlakozót keresek, valami ilyesmit vagy ilyesmit, ami valóban kiadja az 5V-ot PD töltő esetén is.
Aliexpressről rendeltem ezt, de ezzel nem bírtam a PD-ből kiszedni 5V-ot (vagyis hát, semennyit), hiába raktam be az 5.1 kΩ-ot.
Esetleg ha tud valaki olyat ami bevált, megköszönném ha írna.
(#) antikzsolt válasza img hozzászólására (») Máj 13, 2026 /

Köszi átgondolom ezt is. Max valahogy meg kell oldani hogy ott maradjon a karomon.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Máj 14, 2026 /

Tükrös halogén égő

Tükrös halogén égőt keresek 12V max 10W, tűlábút (G4 foglalat), vagy ilyen "tükrös halogén" kiszerelésű LED égőt 12V DC-re.
Ahol eddig néztem csak tükör nélküli halogént és annak LED-es helyettesítőjét találtam, de tükör nélkül nem rögzíthető be abba, amibe kellene.
(#) uniman válasza zenetom hozzászólására (») Máj 14, 2026 /

USB Power Delivery, az több mint 5 volt...ez a lényege. De csak két vezetéken nem működik.
Milyen cucc van előtte, az tudja a szabványt?
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 14, 2026 /

MR11-et keress!
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 14, 2026 /

A helyedben olyan karpántos (folyadék álló) tokot keresnék, amiben van hely annak is.

A telefonod 18W-os töltése a 9V/2A-t igényli, amit egy sima USB-C töltő nem tud megadni, csak a PD szabványúak. Ahogy láttam 5160 mAh-s akku van benne: annak kell idő, amíg telepumpálja (összehasonlításképpen: a Redmi Note pl. 45W-al tölt).

A vezetékre is fordíts figyelmet, hogy egyrészt könnyen hajló szilikon kábel vagy rugóba összeugró USB-C PD - USB-C PD kábel legyen, másrészt (a jövőre tervezve) tudja átvinni az 5A-t (100W) és fontos, hogy legyen benne E-marker! Jól gondolod, hogy az a legjobb ha a powerbank a telefon hátánál van, mert úgy minimális hosszúságú vezeték is elég a kettő közé, és kisebb eséllyel akad bele valamibe.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2026
(#) zenetom válasza uniman hozzászólására (») Máj 14, 2026 /

Igen, tudom hogy a PD nem sima 5V.
Viszont ezek a töltők elvileg tudnak úgy is működni, mint a "hagyományos" töltők: Simple way to use USB Type-C to get 5V at up to 3A.
Ilyenem van: CubeNest S2D0 GaN.
(#) uniman válasza zenetom hozzászólására (») Máj 14, 2026 / 1

Rengeteg gagyi termék van a piacon...(én is vettem belőlül), amelyekre csak rá van írva a mindenféle szabvány, de a valóságban nem teljesítik.
A simple way linked az USB_C-ről szól, de meg PD-ről írsz. Két csati van a töltődön...jobb lenne, ha leírnád pontosan, hogy mi a terv, mit szeretnél. Netán hossabbítót aljzatttal? Arra is vannak gyári működő megoldások.
Kipróbáltad gyári kábellel, azzal rendben működik?

De ez már egy másik topikba való...
(#) zenetom válasza uniman hozzászólására (») Máj 14, 2026 /

Jogos felvetés!
Szóval az eredeti elgondolás az, hogy PD-s töltőt rá tudjam venni, hogy 5V-ot adjon ki. Az eszközt amit meg akarok vele táplálni, arra USB-C anya csatlakozót akarok tenni. Na és ilyen csatlakozót keresek.
(#) morgo válasza zenetom hozzászólására (») Máj 14, 2026 / 1

Valamit nagyon keversz. Minden PD töltő alapból 5 V-ot ad ki, nem kell rávenni semmire, ha nincs szükség magasabb feszültségre.
(#) uniman válasza zenetom hozzászólására (») Máj 14, 2026 / 1

DE ott van a nagyobb USB kimenet (az is C-s !) a töltődön...abba dugj egy USB_C-s (Papa-mama) hosszabbító kábelt!
Nekem a is van hasonló töltőm, a PD-be dugva egy gyári PD kábelt, kiadja az 5V-os tápot rendesen (utána kezdene kommunikálni a töltendő eszközzel, hogy nagyobb feszt/áramot küldjön-e...ha kuss van, akkaor marad az 5V ! )
Jó egyáltalán a töltőd, kérdeztem, hogy próbáltad-e...de nem kaptam rá választ!
(#) zenetom válasza morgo hozzászólására (») Máj 14, 2026 /

Eddig amiket olvastam, azt írták, hogy ez nem így van, pl.: Bővebben: Link
Idézet:
„nem elég csak a tápfeszültséget (VBUS) és a földet (GND) bekötni. A CC lábakon lévő ellenállások határozzák meg a funkciót”

És ezt tapasztaltam én is. De megmérem majd mégegyszer...

Uniman: próbáltam mindenhogy, sehogy se jött ki belőle az 5V.

Gyanakszom arra, hogy az aliexpresses csatlakozóval van a gond. Ezért kérdeztem azt, hol lehet kapni megbízható USB-C csatlakozót. Amire ezidáig nem kaptam választ.
Köszönöm hogy írtatok, de részemről lezárom a témát.
(#) img válasza zenetom hozzászólására (») Máj 14, 2026 /

Javaslom egy USB-C teszter vásárlását mert segít a hibát behatárolni.
(#) uniman válasza zenetom hozzászólására (») Máj 14, 2026 /

Akkor talán hibás a töltőd...
Enyém mindenhogy kiadja az 5V-ot.
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Máj 14, 2026 /

...sőt, töltés közben, a "párbeszéd" után, többet is:
(#) antikzsolt válasza img hozzászólására (») Máj 14, 2026 /

A karpánt vízálló ezt már párszor teszteltem. Jó pár esős napot túlélt a telefonom alatta.

Sajnos nincs hová tenni a nagy aksit ezért is a slim választás azaz a max bankártya méret. A futár táska az óránként 3-5 felvétel/lerakáskor csak útban van. Próbáltam. Télen még a kabát zsebben is vittem az aksit de már nem igazán kell. + nehéz is volt.
Lényegében nem a gyorstöltés számít nekem hanem az hogy ne 6 óra alatt merüljön le a telefon Mert 14-20 óra közt 100% megy a kijelző azután már elég az 50% vagy alatti fényerő. Ha csak +20% több energia van a telefonban nekem megfelel mert bőségesen kibír még 2órát és még nincs az ajánlott töltöttségi szint alatt(20%).
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 14, 2026 / 2

Értem. Akkor, ha rám hallgatsz, azt veszel, amit csak akarsz.
(#) uniman hozzászólása Szo, 17:19 /

Passzív membrán boombox-hoz

SAL BT hangszórónak lerúgták az egyik oldalát.
Hol szerezhetnék a helyére kb. hasonló passzív membránt, 130-135mm-es külső átmérővel (keretttel együtt) ?
A hozzászólás módosítva: Szo, 17:19
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Szo, 18:35 /

Erre legfeljebb úgy, ha szerzel egy hibásat és arról átműtöd.
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 19:17 /

Arra nulla esély, bármilyen ilyesmi méret jó lesz oda. Van ilyen méretű leesett mágnessel mélynyomóm, ha nem jön össze semmi, akkor azt beragasztom a lyukba. Saját cucc, munkás készülék... jvanazúgy!
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Szo, 19:21 /

Megpróbálhatod megoldani magadnak, de "ultragányolt" kategóriába ne csússzon át.
(#) mex válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 19:55 /

Idézet:
„de "ultragányolt" kategóriába ne csússzon át.”

Huhh Zsombor, azért ezt átgondolhattad volna...
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 20:04 /

Munkáscucc...jóleszazúgyis. (mert így a hangja nem az igazi) Persze, neutrális, nem ecetsavas ragasztással...
Következő: »»   453 / 453
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem