Fórum témák
» Több friss téma |
Segítségeteket kérem egy mágneskapcsoló(finder22.64.0.230.4310 installációs 4záró 230V/ AC behúzóval)beszerzéséhez,1db. előrefizetéssel,házhozszállítással.
Jan 05-én már egy bolttól megrendeltem,kosárba.Válaszként azt írták,hogy 1napon belül küldik a díjbekérőt.Máig nem küldték.E-mailt is írtam,nem kaptam választ.Lehet,hogy a mostoha időjárás miatt nem foglalkoznak kiszállítással? Hol érdemes ezt a tipust keresni,az ára is megfelelő lenne,huszonezer Ft. Köszönöm.
Addig nincs baj, amíg nem kértek díjbekérőt és nem fizettél.
Én a Daniella-nál szoktam erősáramú cuccokat venni. Igaz, nem postán rendelem, inkább elsétálok valamelyik közeli üzletükbe. Úgy látom, a keresett termékből több darabjuk is van valamelyik üzletükben. Viszont drágább: br. 32eFt. Vagy, ha engednél a minőségből akkor Bővebben: Link
Köszönöm a választ. Ez a szigetelési feszültség kevésnek tűnik.Előtte DIL 2-22 (30kW) volt beépítve,ami 35évet bírt.Így 63A-es tipusban gondolkodom.
Milyen jellegű a terhelés amit kapcsolna? Csak mert ez az installációs kontaktor nem biztos hogy a legjobb választás. Ezeket tipikusan világítás és elektromos fűtés kapcsolására tervezték, a régi DIL-ed AC-3-ban tudta a 30kW-ot, míg az általad kinézett Finder AC-3-ban csak 15kW-ot tud, vagyis a felét. Ha ez elég akkor jó, ha nem akkor viszont valami rendes ipari mágneskapcsoló kéne a helyére ami AC-3 terhelésre is tudja a 30kW-ot.
Bár a régi DIL is még kapható, bár az ára, na az nem szép. ![]() Mit értesz az alatt, hogy a szigetelési fesz. kevésnek tűnik? Az Elko-EP 440V névl. feszültségű és a Finder is. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2026
Csatlakozom elektroncso véleményéhez. Nem írtál felhasznállási területet. A szigetelési feszültség dolgot hagyjuk.
Ha a DIL 2-22 csak 35 évet bírt, akkor egy "63 Amperes" moduláris mégneskapcsoló élettartama hetekben lesz mérhető. Szép-szép, sorba illeszthető, meg minden, de a fizikát nem lehet megerőszakolni. Kell az eredeti méret. Az előző munkahelyem, a karbantartók, hetente cserélték az egyik plázában a 63A-es Schneider moduláris mágneskapcsolókat. Aztán kérték, hogy nézzem már meg, mi lehet a baj? (Akkor még hagyományos fénycsöves lápákat kapcsoltak vele). Meg kellett nézni az adalapot, és a lámpák darabszámát+teljesítményét. Végül DIL márneskapcsoló lett beépítve.
Az Elko-EP adatlapján látom a névleges szigetelési feszültséget
Ui)440V. Tehát akkor ez nem a vizsgáló feszültség,mert úgy tudom,hogy az 2kV.Fűtést (750W-os régi samott fűtőbetéteket) kapcsol naponta 5-10 alkalommal. Most kétfelé veszem a terhelést 2db. mágneskapcsolóval,így max. 15kW jut egy kapcsolóra. Akkor mostmár az AC3-as üzemnek megfelelőt kell választanom,ha jól értem. Köszönöm.
Az Elko-Ep adatlapján ott van a villamos szilárdság ami 4kV.
Az AC-3 induktív fogyasztókat jelent, a rezisztív fogyasztók jele AC-1. Tehát ha csak fűtőszálat kapcsol akkor az AC-1 paramétert kell nézni. Ha a VS463 típust nézed meg akkor az AC-1-ben 400V-on (3fázis) 40kW-ot tud kapcsolni míg AC-3-ban csak 15kW-ot. Most telefonról vagyok nem tudom belinkelni a táblázatot amiben fel van sorolva hogy melyik AC ill. DC paraméter milyen terhelő kategóriát jelent. A hozzászólás módosítva: Sze, 14:53
Köszönöm. mostmár minden világos. Tehát AC1 ben üzemelnek majd a kapcsolók.
KvarcEsetleg tudnátok valamilyen forrást 6.25 MHz-es kvarcra? Az kínai oldalakon (több eladót megkérdeztem már) néztem, nincs készleten, még ha az is van írva, hogy van.
Biztos van? Én nem talàltam.
Mármint nincs raktáron, de lehet rosszat néztem.
Köszönöm!
Én valamilyen narancssárga oldalt néztem.
Visszatérek a DIL2-22-es kapcsolóimra.2db.,zúgott nagyon. Mostmár múltidőben. Teljesen szétszedtem felcsiszoltam a vasmagot,és egy félcsepp olajat cseppentettem a vasak közé.
Először olaj nélkül próbáltam,még volt egy kis zúgása.Mostmár majdnem teljesen csendes. Hogy meddig nem tudom, de nem kellett kb.100Ft-ot kiadni egy újért.Tűz nem lehet belőle,mert olajgőz nem keletkezik és az érintkezőktől is távol van. Aki ajánlotta nekem,először nem vettem komolyan,de tegnap sikerem lett! Ragasztott szigetelőSziasztok!Főleg tápoknál (legyen az PC / servertáp) egy barna színű szigetelővel vannak feltapizva a FET-ek, diódák stb. Ilyen anyag hol kapható, mi a szép neve? Mert, hogy jönnek a "sáskák", kell a FET/dióda, "szedd le!" ja, úgy nem kell, mert sérül minden. Kb. olyan, mint a szalagban lévő alkatrészek, kitépni nem tudom (tudom, a beültető vágja). Ilyen kétoldalasan ragadó szalagot be lehet valahol szerezni? (igazából vettem kétoldalas szuper fóliát, ami 15000000tonnát elbír és alányúlva leválasztható; 22 perc múlva köszönt le a csempéről a törölközőtartó...). |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Mármint nincs raktáron, de lehet rosszat néztem.
Én valamilyen narancssárga oldalt néztem.