Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2555 / 2555
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Hé, 19:50 /

A hatástalanítás abból áll, hogy a bementi differenciál-erősítőből kiveszed az R5052 ellenállást (egyik lábát elcsíped) és a kimeneti pontnak adsz egy test, hogy ne generáljon véletlen DC hibát.
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Hé, 20:04 /

Még annyit talán megpróbálok vele hogy kicserélem benne az összes tranzisztort újra hátha segit rajta.Aztán ha ez sem jön be marad a kiiktatás.
(#) tomi1990120 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Hé, 20:36 /

1 kábel nem volt bedugva azért nem indult el...Az lehet hogy a R5272 ellenálláson nem mérek semmit?
(#) tomi1990120 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Hé, 20:45 /

Újra megmértem a nyugalmit most csak 160mV van az ellenállásokon.
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Hé, 22:22 /

Az eddigi tapasztalatok alapján kell legyen feszültségesés az R5272-n, inkább a mérésben lehetett hiba.
Az Q5262 és Q5252 most bent vannak? Ha igen, nézd meg milyen határok között állítható a 100 Ohm segédellenállásokon eső feszültség a a 2k-s timmer végállásaiban. Ha a trimmer középállásához kb. 500 mV tartozik, akkor ezen az álláson hagyva mehet a segédellenállások helyére a végtranzisztor.
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Hé, 22:48 /

A Q5262 és a Q5252 nincsenek benn.Nem mértem rosszul az ellenállásokat rendesen erintkezett a mérötüske mert amikor áttekertem ellenállás mérésre akkor az kiirta de feszultséget nem mutatott rajta.Q5272 és a Q5282 0.0v van lehet azért mert nincs benn a fentebb emlitet két tranzisztor?
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Hé, 22:52 /

Megvan miért mértem 0v-ot a két ellenálláson.Elfelejtettem hogy ott fel van szakadva a vezetösáv és mikor kivettem a tranzisztort onnan levettem az atkötést is
(#) firstman válasza firstman hozzászólására (») Sze, 20:58 /

Osztottam, szoroztam és végül ilyen lett. A predriver és driver fokozatok le vannak 10 Ohmokkal választva a fő tápsínekről, külön 680µF pufferrel megtámogatva. Több dolgot is elkövettem a parazita oszcillációk elkerülése érdekében. Ebben a kivitelben már van kimeneti L-R szűrő is, ami a gyári modellekben egyébként nincs. A kimeneti tranzisztorok a sor közepéről kapnak tápot. A fontosabb vezetősávok a nyák mindkét oldalán ki lettek alakítva. A kapcsolás elrendezésével visszatértem az Adcom megoldásához, azaz meghagytam a driverek B-E ellenállását, illetve a jelentős kapacitású switchoff kondenzátort. A meghajtó fokozatok A osztályban mennek. Az előmeghajtók bázis kompenzálását is áthelyeztem erre a panelre. Nem maradt túl sok változtatási lehetőség, de ha van valami észrevételetek azt szívesen meghallgatom.
Következő: »»   2555 / 2555
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem