Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A hatástalanítás abból áll, hogy a bementi differenciál-erősítőből kiveszed az R5052 ellenállást (egyik lábát elcsíped) és a kimeneti pontnak adsz egy test, hogy ne generáljon véletlen DC hibát.
Még annyit talán megpróbálok vele hogy kicserélem benne az összes tranzisztort újra hátha segit rajta.Aztán ha ez sem jön be marad a kiiktatás.
1 kábel nem volt bedugva azért nem indult el...Az lehet hogy a R5272 ellenálláson nem mérek semmit?
Újra megmértem a nyugalmit most csak 160mV van az ellenállásokon.
Az eddigi tapasztalatok alapján kell legyen feszültségesés az R5272-n, inkább a mérésben lehetett hiba.
Az Q5262 és Q5252 most bent vannak? Ha igen, nézd meg milyen határok között állítható a 100 Ohm segédellenállásokon eső feszültség a a 2k-s timmer végállásaiban. Ha a trimmer középállásához kb. 500 mV tartozik, akkor ezen az álláson hagyva mehet a segédellenállások helyére a végtranzisztor.
A Q5262 és a Q5252 nincsenek benn.Nem mértem rosszul az ellenállásokat rendesen erintkezett a mérötüske mert amikor áttekertem ellenállás mérésre akkor az kiirta de feszultséget nem mutatott rajta.Q5272 és a Q5282 0.0v van lehet azért mert nincs benn a fentebb emlitet két tranzisztor?
Megvan miért mértem 0v-ot a két ellenálláson.Elfelejtettem hogy ott fel van szakadva a vezetösáv és mikor kivettem a tranzisztort onnan levettem az atkötést is
![]()
Osztottam, szoroztam és végül ilyen lett. A predriver és driver fokozatok le vannak 10 Ohmokkal választva a fő tápsínekről, külön 680µF pufferrel megtámogatva. Több dolgot is elkövettem a parazita oszcillációk elkerülése érdekében. Ebben a kivitelben már van kimeneti L-R szűrő is, ami a gyári modellekben egyébként nincs. A kimeneti tranzisztorok a sor közepéről kapnak tápot. A fontosabb vezetősávok a nyák mindkét oldalán ki lettek alakítva. A kapcsolás elrendezésével visszatértem az Adcom megoldásához, azaz meghagytam a driverek B-E ellenállását, illetve a jelentős kapacitású switchoff kondenzátort. A meghajtó fokozatok A osztályban mennek. Az előmeghajtók bázis kompenzálását is áthelyeztem erre a panelre. Nem maradt túl sok változtatási lehetőség, de ha van valami észrevételetek azt szívesen meghallgatom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |