Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1944 / 1944
(#) BiG_Lui-Gee válasza krisz69 hozzászólására (») Kedd, 11:10 / 1
 
Én úgy emlékszek, limiter szabályzás, de nagyon rég volt.
(#) Linegekko hozzászólása Kedd, 15:33 /
 
Sziasztok.
Szerintetek így erre az oldalra fel szerelhetem a feteket? nagyjából 1cm lenne a Fetek között.

06.jpg
    
(#) krisz69 válasza Linegekko hozzászólására (») Kedd, 15:46 /
 
Igen.
(#) Linegekko válasza krisz69 hozzászólására (») Kedd, 15:47 /
 
köszi!
(#) Alkotó válasza Linegekko hozzászólására (») Kedd, 18:56 /
 
Számomra szokatlan ez a fajta borda gyártási technológia. Van némi aggodalmam a hővezető képesség kapcsán. Fog ez hőt elvonni, csak talán nem annyit mint amennyit a mérete jósol.
(#) krisz69 válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 19:03 /
 
Hasonló bordát láttam fent talán.a Conrád oldalán . Es elég jó hő tulajdonságokkal bírt. Bár ebből a képből nem sok minden derűl ki
.
(#) Gafly válasza krisz69 hozzászólására (») Kedd, 19:12 /
 
Idézet:
„Bár ebből a képből nem sok minden derűl ki”

Mivel az eredeti kérdés és az eredeti kép hárommal lentebb volt

Hogy a kérdező kérdésére is legyen válasz:
- Hűt az így is,
- De ha a fenekére vannak csavarozva a FET-ek, akkor még jobban,
- Ha pedig nem fekszik, hanem áll, akkor méginkább...
(#) Linegekko válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 19:12 /
 
Már jelezte valaki hogy e nem olyan jó mintha az egész egy darabból lenne öntve. De ettől még kért belőle és nem csalódott benne. Ha tudnánk olyan erővel préselni a Fetet a bordára mint ahogy ezek a kalitkák vannak belepréselve, akkor lehetne jelentősége. De mivel a gyenge pont a Fetek bordára való hőátadása szerintem elenyésző az öntött vagy a préselt borda közti különbség. Főleg hogy ez kialakításánál fogva aktív és nem passzív hűtésre való inkább. És elég vastag s szerelő felület. Eddig nem okozott csalódást, de lemérni nem tudom.
(#) Alkotó válasza Linegekko hozzászólására (») Kedd, 19:54 /
 
A borda ügyön átlendülve, megemlítetted az egyik legfontosabb részletet, a félvezető felfogását. Sokáig magamnak sem akartam elhinni, hogy úgy gyártják ezeket a lapos tokozásokat, hogy a tervezett felfogásuk csak részlegesen alkalmas a feladatra.
Nálam több TDA7294-es erősítő építése kapcsán gyűlt össze az a tapasztalat ami alapján ma már kizárólag a kengyeles megoldásokat látom ideálisnak.
(#) bugyi680 válasza patkany hozzászólására (») Kedd, 20:08 /
 
A puffer kondik a tápnál (a kapacitáson kívűl) hogyan befolyásolják az erősítő működését,"szólását"?Mire kell odafigyelni a puffer kondik választásánál?
(#) Alkotó válasza Beringer 600 hozzászólására (») Kedd, 20:13 / 2
 
Mellékeltem amit találtam. A végfok még ma is megvan, amit most nem kapcsoltam be, de szinte biztos hogy működik. Ez egy gyári erősítő panel visszarajzolása, ami nálam volt javításon. Ha jól emlékszem REFLEX felirat volt rajta, és saját mérésem alapján 200 W-ot tudott 8 ohmon. A mérés adatait felírtam a papír sarkára: Ube 1250 mV; Uki=42,7 V; Iki=4,83 A (a műterhelésen kicsit nagyobb mint 8 ohm).
A kapcsolás még egy DOS-os Orcad nevű programmal készült -hú de régen-, ahol a panelről visszarajzolt skiccet próbáltam tisztázni. A panelterv pedig szó a beültetett panel lerajzolásával készült. Nagy munka volt, becsüld meg.
(#) Linegekko válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 20:24 /
 
Egyetértek a kengyeles megoldással. Egyszer kipróbáltam hogy kevés pasztát kenve végig préselődik-e a teljes felületen. A legjobb ha geometriai középen vagy teljes felületen szorítani. Autóerősítőkben láttam sokszor kengyeles megoldást. Ez adaptálható máshova is.
Amit feltettél Reflex kapcsolást az a PPA400-asé?
(#) Alkotó válasza Linegekko hozzászólására (») Kedd, 20:31 /
 
A kengyel jó, csak ajánlani tudom.
A Reflexről nem tudok semmi mást, régen volt már. Csak a hosszadalmas kézi rajzolgatás emléke maradt meg (akkor még nem is volt PC-m). Évek múlva kerültem egy 286-os gép közelébe, amin még fekete alapon zöld betűk voltak, és ezen futott az Orcad. Egy kisméretű flopin volt az alkatrészbázis.
(#) adapter válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 21:32 /
 
Minden elismerésem! Az Orcad volt ami elvette a kedvem a PC-s rajzolgatástól évekre, egér nélkül egy astabil multivibrátor rajzát több mint egy órán át erőltettük gyakorlásként szakkörön a gépbe. Inkább készítettem műanyag fóliából "alkatrész sablont", azzal kézzel is gyorsabb volt, igaz, nem lett szép...
Következő: »»   1944 / 1944
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Jan, 18. Sze
2:49:52
Jelenleg 78 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu