Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó-generátor nem tölt rendesen
Lapozás: OK   160 / 160
(#) VIM válasza huggybear hozzászólására (») Dec 29, 2025 / 1

Szia!
Idézet:
„az akkumulátor negatív saruja meleg volt. Nekem ez kábel hibára utal.”
Talán nem is a kábel hanem inkább a kábel vége ott ahol melegszik (a saruban) ott van az átmeneti ellenállás hiba. Amikor ráindítasz, az önindító akkora áramokat vesz fel, hogy kimelegíti a kötéspontot miközben az oxidálódik. Vágd le azt a negatív akkusarut és csinálj fémtiszta kötést egy új saruval és így teszteld majd a töltésedet.
(#) blasz válasza huggybear hozzászólására (») Dec 29, 2025 /

Ha van mód rá keríts egy tényleg jó bikakábelt,és azzal csinálj negativot a kocsin.Az akkusarun mérj töltést bikával és utána nélküle ez majd megmutatja ha rossz a kábeled.
(#) Inhouse válasza szs hozzászólására (») Dec 29, 2025 /

Sokszor viszik gyárilag is az akku negatívról a testkábelt a kasznira és a motorra is. Semmi gond nincs belőle, csillagpont.
Idézet:
„Nem hiszem, hogy látva jobban tudnánk, hogyan melegedett”

A préselt ólom akkusaru elég rossz hírnévre tett szert az idősebb autók körében.
(#) szs válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 29, 2025 /

Egyről beszélünk, én is ezt mondtam, és hogy a gyári állapotra törekedjen, ne a generátoházra kösse át a testet.
(#) huggybear válasza szs hozzászólására (») Jan 6, 2026 /

Sziasztok!

Boldog Új Évet!

Elvittem ma a szakihoz az autót és arra jutott, hogy meg kell szüntetni ezeket a kábel ellenállásokat (bocs, nem tudom milyen szakszót használt). A lényeg, hogy a sarukat kell forrasztással javítani. Jövő hét csütörtökön megcsinálja. Remélem onnantól jó lesz a rendszer. Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget / tanácsot. Ha megvan a javítás és teszteltem is, akkor jelentkezni fogok az eredménnyel. G.
(#) proli007 válasza huggybear hozzászólására (») Jan 6, 2026 /

Feltehetően átmeneti ellenállásról beszélt..
(#) Inhouse válasza huggybear hozzászólására (») Jan 7, 2026 /

BÚÉK!
Jó meló, ilyenkor jó hosszan rohadnak a sodrat elemi szálai, nem egyszerű forrasztani, előtte megtisztítani... Vágni sem igazán lehet belőle, mert annyi tartalék általában nincs rajta. Ha kábel csere, az meg húzós. De legyen rendbe rakva, fontos.
Következő: »»   160 / 160
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem