Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcillátor építése rajzok
 
Témaindító: Kartalljani, idő: Máj 5, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) Nanok válasza proli007 hozzászólására (») Máj 14, 2020 /
 
Köszi!
Akkor mit nézhettem el? A két 10k ellenállás a helyén. Az 1k5-ös helyet egy 1k és egy 470-es van sorosan. A kondira 102 van írva. Ez elvileg 1000pF.
Alul a 1k5 és a 10k-s ellenállás végez az erősítést? Fent a 1nF-os kondi a 10k-s ellenállással az oszcillációt?
Próbáljak másik kondit nézni bele?
(#) Nanok válasza Ivan93 hozzászólására (») Máj 14, 2020 /
 
Igen, számítottam némi belső ellenállásra. De akkor nagyobbnak kéne lennie, nem a felénél is kisebbnek.
(#) pucuka válasza Nanok hozzászólására (») Máj 15, 2020 /
 
Ez a műszer ellenállást, egy kondenzátor soros veszteségi ellenállását méri, nem kapacitást. Valamennyire közrejátszik a kapacitás is, de nem nagyon. A soros veszteségi ellenállás valamennyire, de nem nagyon frekvencia függő, úgyhogy majdnem mindegy, hogy 100, vagy 200 kHz.
Ha a mérőhíd ki van egyenlítve, a mérőerősítő végén a műszernek nullát kell mutatnia. Ez akkor van, ha a Cx helyén szakadás van. Ha nem így van, akkor nem egyformák a két két ellenállások.
Ha rövidzár van a Cx helyén, akkor a híd teljesen el van billenve, a mérőerősítő kimenetén a műszer végkitérésben van, ezért van a skálán 0 Ω.
A közbenső értékeket ellenállásokkal próbálhatod.
(#) cs_gabor hozzászólása Feb 14, 2023 /
 
Sziasztok!

Kapukból felépített oszcillátort szeretnék építeni, amely logikai jelváltásra indul, "magyarul" triggered oszcillátorról volna szó. Találtam a neten többfélét is, de ahogyan az alábbi kapcsolás esetén, úgy a többinél is az első impulzus szélessége eltérő, nagyobb, mint a többié. Lényeges volna, hogy minden impulzus (már az első is) azonos hosszúságú legyen, ennek kivitelezéséhez szeretnék segítséget kérni.

Köszönöm
(#) game4812 hozzászólása Aug 30, 2023 /
 
Sziasztok!
Egy Class D erősítőhöz lenne szükségem külső oszcillátor áramkörre, hogy egyezzen a két oldal frekvenciája. Viszont soha nem csináltam még ilyet, tegnap délután erről olvasgattam, de konkrét értékeket, kapcsolásokat nem találtam.
670 kHz-et javasol az adatlap, 580-730 kHz között ideális elvileg. Az OSC lábon 5V az ideális "magas" feszültség, és 2,5V a "trip voltage" (?), ez alapján 2,5V lenne az "alacsony" feszültség? Az biztos, hogy 0V feletti feszültséget kell tartani, hogy ne induljon el a belső oszcillátor. ±40V és +5V van a panelen, a 2 OSC csatlakozási pontot is bejelöltem. Az IC-k tetejére kerül egy nagy hűtőborda, tehát sok hely nincs, a bemeneti csatlakozóhoz, a kondenzátorok közé tudok tenni egy kis panelt. Hogy lehetne ezt jó minőségben, minél kisebb zajjal megoldani?

TDA8954 adatlap, az ide vágó bekezdések: 8.4.5, 13.1, 14.4.
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem