Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémák
Lapozás: OK   327 / 327
(#) botesz válasza fabianszabi hozzászólására (») Szo, 20:07 /
 
Mindegyik WH ban nagyából ugyanaz van.És mindegyiknek ugyanaz a baja is kisebb nagyobb eltérésekkel.
(#) aramos hozzászólása Szo, 21:23 /
 
Sziasztok!
Egy Indesit elöltöltős mosógéphez kellene egy kis segítség. Ez egy mechanikus programkapcsolós gép, (több, mint 10 éves), és a hiba az, hogy amikor vége a mosásnak, és centrifugálni kellene, akkor előszőr elkezdi lassan előre-hátra forgatni a dobot, hogy elhelyezkedjen a ruha, de amikor elkezd felpörögni, gyorsulás közben nagyokat ránt az üstön, és csak nagyon rövid ideig pörget, nem is éri el a max. fordulatot. Utána újra előre-hátra forgat lassan, majd megint megpróbál felpörögni. Ezt csinálja addig amig a progra végére nem ér, és akkor leáll, a ruha meg vizes marad. Ruha nélkül, vagy nagyon kevés ruhával, eléri a rendes fordulatszámot, legalábbis szemre úgy néz ki. Kerestem, de sehol nem találtam benne lengés érzékelőnel látszó valamit, az össz. elektronika a motor vezérlője. Merre tovább, mit nézzek meg?
üdv.
(#) attila1 válasza aramos hozzászólására (») Szo, 21:35 /
 
Szia. Nekem is Indesit van,és ezt a hiba jelenséget csak akkor csinálja,ha nagyon sok ruha van benne. Hidd el,jó kis gép,tutira nem cserélném el másikra!! A miénk is több,mint 10éves,de még mindig teszi a dolgát. Vegyél ki ruhát belőle,és menni fog!
(#) botesz válasza aramos hozzászólására (») Szo, 21:37 /
 
Az előző hozzászólóval ellentétben ez hiba.Lehet motorprobléma esetleg szénkefe(bár nem hiszem) vagy elektronika.Ha nagyokat ránt akkor lehet akár lengéscsillapító is.
(#) aramos válasza botesz hozzászólására (») Szo, 23:26 /
 
Szia!
A motornál milyen hibára gondoltál? A szénkefét megnézem, de egyébként úgy tűnik rendesen működik. A motor vezérlő elektronikára gondolsz? látszólag rendben van, kontakt, forr. hibát, égést nem láttam rajta, és a fordulatot szabályozza üres dobnál, egyenletesen gyorsít, lassít. A lengéscsillapítót hogyan tudom leellenőrizni?
Itt van valami ami figyeli az üst lengését?, mert egyéb elektronikát nem találtam benne. Amúgy a gép teljesen normálisan működik.
Kösz!
(#) attila1 válasza botesz hozzászólására (») 7:51 /
 
A miénk egy évben max.ha kétszer produkálja ezt a hibát,én is szétszedtem,de azon kívül,hogy a rugós tappancsokat,ami a talplemezre van fogatva,és vezeti a dobot megzsíroztam,mást nem találtam rajta. Oké,az persze más,ha rendszeresen csinálja,de erről nem írt a tulaj...
(#) laccika77 válasza IQNUKU hozzászólására (») 8:11 /
 
Ugyanolyan panelt nehéz lesz találni, bár ezeket legalább 15éve gyártják fizikailag ugyanúgy néz ki csak a programokat módosítják.
(#) botesz válasza aramos hozzászólására (») 9:44 /
 
Ha tele nem centriz az lehet motor menetzárlat is.Esetleg azt megpróbálhatod hogy a forgórészt kitakarítod.A lengéscsillapítók ellenőrzése egyszerű,leveszed a gép tetejét és megpróbálod az üstöt fel le mozgatni.Ha jók a lengécsillapítók akkor csak nagy erő hatására mozdul el lefelé az üst akkor is csak kis mértékben.Ha rossz akkor úgy ugrál fel le hogy csak na.
Következő: »»   327 / 327
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Nov, 23. Vas
14:05:50
Jelenleg 511 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu