Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémák
Lapozás: OK   438 / 438
(#) botesz válasza czako hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
Szia!A Panelon a Garetz hidat cseréld ki...utána jó lesz.
(#) Znupi hozzászólása Szo, 21:33 /
 
Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem! Van egy lavamat 48540-es mosógépünk. Az utóbbi időben elkezdett furcsán viselkedni. Nem megy végig a program, nem centrifugáz ki. Változó, van hogy elindul. Semmilyen hibakódot nem dob fel. A szűrőt megnéztem tiszta. De van olyan is hogy végigmegy a program, ki is centrizik, de megáll 1 percel a dolga végeztéje előtt. Tehát kiírja hogy 1 perc és vége, de mégsem fut le a program a végére. Már gondoltam arra hogy nem-e a dob pozicionálójával lehet gond. Ami érdekes hogy fura kongató hangot ad. Mintha fazék alján kongatnánk. Vagy egy vagy két hang szokott lenni.

Köszönöm!
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Szo, 21:37 /
 
Szia!Ez hibakódot nem is fog kiírni.Csak tesztmódban.Start+ahhoz legközelebbi nyomvatart majd bekapcsolod a gépet a prk jobbra való elfordításával és 5 mp múlva felengedheted a gombokat. utána a prk fordításával teszeli a perifériákat utána kiiírja az utolsó hibát.De ha nem akarsz ebbe belemenni akkor a motorba a szénkeféket nézd meg.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Szo, 22:06 /
 
Húú nagyon köszönöm! Meg is csináltam, EA6 a hibakód. Azt találtam erre hogy "ajtónyitás dsp-je meghibásodott. Ezért nem centrizik?
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Szo, 22:08 /
 
A dsp az emlékeim szerint dobpozícionáló.Lehet hogy haldoklik a reed benne.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Szo, 22:15 /
 
Köszönöm! Annyi segítséget kérhetnék hogy ne kelljen keresgetnem, hol találom meg? Műszerész vagyok elvileg nem vagyok elveszett a műszaki dolgokban, de ne keljen keresgetnem.
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Szo, 22:15 /
 
Jobb oldalát vedd le az üstön van 2 vezetékkel az ékszíjtárcsa mögött.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Szo, 22:17 /
 
Egy Úr vagy! Holnap meg is nézem! Szép estét kívánok!!!
(#) Znupi válasza Znupi hozzászólására (») Vas, 11:50 /
 
Tisztelt Botesz!

Nagyon köszönöm a segítségedet, sikerült megcsinálnom. Nagy baj nem volt, nem hibásodott meg a reed relé csak nem érintkezett. Úgy oldották meg, hogy van egy műanyag ház, a reed relé bele van úgy téve hogy két rugó nyomja rá a csúszósaru érintkező felületére. Mivel a saruk nincsenek semmilyen felületkezeléssel ellátva ezért el oxidálódtak. Megcsiszoltam, és én rá forrasztottam. Azért írtam le hátha más is találkozik ilyen problémával. Szerelés közben más hibával is szembesültem. A lengés csillapítók el engedték az olajat. Cserélnem kell őket. Tudsz valami jó helyet honnan érdemes rendelni? Ja még egy kérdés.... Kell-e reset-elni az utolsó megtartott hibakódot? Ha igen hogyan kell?

Köszönettel: Tamás
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Vas, 12:20 /
 
Szia!A lengéscsillapítókban nem olaj hanem 2-2 darab fékgyűrű van.Ezt a típust fel lehet újítani úgy hogy még 2-3 évig bírja.Kiveszed széthúzod és vágsz a fékgyűrűk alé 1 réteg csiszolópapírt.Ez jobban kifeszíti és jobban fog fogni.Törölni nem kell a hibát persze ha akarod törölheted.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Vas, 14:10 /
 
Köszönöm ismételten a tanácsod, hihetetlen profi vagy!!!! Furcsa mert a gép alján állt az olaj. és a lengéscsillapító szára is olajos volt. Akkor az milyen olaj lehetett?
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Vas, 14:12 /
 
Jó kérdés.A lengéscsillapítókban biztosan nem olaj van hanem zsír.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Vas, 14:21 /
 
Pedig a szaga illetve az állaga olyan mint a hidraulika olaj. Fiatal koromban amikor az ETZ-men javítottam a lengéscsillapítót hasonló volt a szaga, illetve az állaga
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Vas, 16:55 /
 
Szétszedtem a telókat is. igazad volt megint csak! Zsíros, nincs benne olaj. Nincs baja a telóknak, nagyon húzósak még. Nézegettem mi lehet akkor az az olaj szerű valami az alján. Még egy-re gondolok, találtam egy pici lyukat az üsttömítőn. Azon keresztül látszódik hogy folydogált ki a víz. Lehet hogy a mosószer. De az meg azért fura mert nem ilyen nyomot szokott hagyni a mosószer. De a lyukat jó hogy észre vettem. Na ezt nem is értem hogyan lyukadhatott ki. Nem kirepedt, hanem mint ami rosszul van öntve. A gumi belülről még tiszta szilikonzsír. Nem repedhetett ki. Nem öreg a gép olyan 6 éves lehet. Néztem ezeknek a gumiknak az árát. Jó húzossak.
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Vas, 20:38 /
 
Ha nincs nagy lyuk az üstszájgumin akkor fbs el vagy valami szilóval ragaszd be.
(#) Atti128 hozzászólása Hé, 20:08 /
 
Sziasztok!

Mosógépnél ha a kommutátoron a szénkeféről teljes terhelésen kb 1 cm-es szikrát húz le az sok?
A szénkefe teljes szélességében szikrázik de csak 1-1 ponton van nagyobb ( 1 cm) szikra.
Illetve úgy látszódik mintha minden második kommutátor szelet fényesebb míg a másikak szenesebbek? lennének.
Köszönöm: Attila
(#) botesz válasza Atti128 hozzászólására (») Hé, 20:34 / 1
 
Az sok.Pucold ki a közöket polírozd fel.Mossál a géppel hogy bekopjon ha nem javul akkor motorcsere zárlatos a forgórész.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Kedd, 8:30 /
 
Köszönöm Botesz!

Megcsináltam ezt is, remélem rajta marad!
(#) KipKap hozzászólása Sze, 10:22 /
 
Sziasztok!
Whirlpool awt 2084 mosógép nem centrifugáz. A szintkapcsolót néztem, az rendben van. Okozhatja a motor hibája ezt a jelenséget vagy ha rossz a motor, akkor a mosás sem menne? Öt kivezetés van a motoron és nem egészen értem a működését. A motorvezérlő kimenetén mérem a 230V-ot, ha a motor megy (lassú fordulaton, tehát mos) akkor ez beesik olyan 170-190V-ra. Külön kimenete van a centrifugának vagy ugyanazon a kimeneten adja a feszt a motornak mint mosáskor?
(#) stevepapa válasza KipKap hozzászólására (») Sze, 12:19 /
 
A motor " univerzális" centrinél is az adja a hajtást mint mosáskor. Az , hogy mos nem jelenti a motor " jóságát" !!! Minden szerelés kezdete a motor kitakarítása, szénkefék cseréje. A keféket ha több éve ment a gép, cserélni kell. Ne saccolgassuk, hogy ennek még jónak kell lenni. Nem, attól, hogy a kefe eléri a kommutátort még nem biztos, hogy jó. Egyes típusoknál a legkisebb menetzárlat centrinél gondot okoz. Illetve nem centriz, szikrázni sem feltétlen kell neki !
(#) KipKap válasza stevepapa hozzászólására (») Sze, 12:44 /
 
Köszi! De miért van 5 kivezetése?
(#) stevepapa válasza KipKap hozzászólására (») Sze, 12:49 /
 
A forgásirányváltás miatt, ha kommutátoros a motor akkor ki van vezetve a forgórész, a "tahó", az állórész, valamint egyes motorok állórésze külön csapolással kivitelezett a centri miatt.
(#) KipKap válasza stevepapa hozzászólására (») Sze, 13:02 /
 
Na ez az:
Idézet:
„valamint egyes motorok állórésze külön csapolással kivitelezett a centri miatt”

Emiatt gondoltam, hogy esetleg külön ügyezi a motor a mosás és a centrifuga fordulatát. Tehát elképzelhető, hogy motorhiba lesz. Köszönöm.
Következő: »»   438 / 438
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2016. Okt, 21. Pé
14:59:25
Jelenleg 516 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu