Üdv Mindenkinek!
Remélem nem feleslegesen nyitottam új témát de nem találtam még ilyen topicot ami az újabb mosógépek vezérlésével foglalkozna.
Helyzet a következő: Szomszéd leselejtezte a 6hónapos mosógépét m feladta a küzdelmet a szervízzel aki nem votl hajlandó 100km kiszállni na mind1 lényeg ez egy Ariston ALD80EX típusú. A hiba jelenség a következő: v működik rendesen v működik de csak 40 fokon hajlandó mosni de közbe hibát jelez. azzal magyarázták h beázik rajta a vezérlő egység na most egy télen át nem száradt volna ki?/nem volt használva/ A vezérlő típusa: lb2000c
Várom az ötleteket az elnen a legjobb ha lenne köztünkegy hivatalos szervíz
Hali .
szervízben dolgozom és el kell hogy mondjam ez nem beazonosítás amit te tipusnak írtál!!
PNC E-nr számok kellenek a nélkül nem lehet 1 csavart sem rendelni hozzá!
Oké, akkor holnap ez lesz az első dolgom megkeresni azt a számot, de azt merre találom rajta más szám nem volt az adatlapon hátul. Sztetek mi lehet a probléma h ilyen rapszódikusan hol jó hol nem a panelon külsérelmi nyom nincs. Akkor annyit még legyél szíves megmondani h hol található az a szám.
Ja és teljesen digitális kijelzős így amit láttam belőle a programkapcsoló mint egy hexa kapcsoló jó ez kicsit durva közelítés de vmi hasonló.
Két kép a gépről az adatlapon kívül találtam még 2 vonalkódot azok képét nem mellékelem m rosszul sikerültek.
Slope: milyen gombákra gondolsz hőmérséklet meg ilyesmik?
Kefeúr: Hiba jegyzéket honann tudnék leszdni, m kiírja h F-08 de h az milyen hibát takar azt nem tudom. Ja és van ennek a lapnak sztem számítógép csatlakozása is 5 éren.
Ha beázott a vezérlőpanel, nézd át ,lehet hogy csak v.melyik forrasztási pont hajszálrepedt, vagy a beázás miatt kh-s.Fóliaszakadást (korrodáció)is kereshetsz.
Gondolom már ólommentes forrasztással készült a panel.
Simán ólmossal forraszd át tisztitás után a gyanús forrpontokat.
Esetleg szenzor hiba?
Mérni,mérni,mérni....
Nagy örömre működik a szerkezet szépen mos Beszéltem aközponti szervízzel és egy rendes telefonos srác elmondta h az F-08 hiba kód vagy a fűtőszál relé besülését v a nyomás kapcsoló beragadását jelenti. Végig nézve egyiknek se votl baja de egy ULN2003AN IC gyanus votl és kicseréltem láss csodát működik remélem nem lesz vele gond a továbbiakban.
Sziasztok!
Indesit wt102 vezérlőpanellel találkozott-e már valaki?
A hiba a következő: nem csinál semmit,bekapcsolva egy led villog,ennyit képes produkálni.
zanussi fa1026 probléma: 40 fokos mosás 1 óra 40 perc (rövid program); teljes program kb 3 óra. a gépkönyv nem ír ilyen hibajelenséget, így gyógyírt sem. tudna valaki segíteni?
Kérdés: zanussi fa1032 gép vízszintszabályozójának elégett a szárazjárat védő érintkezője. a hozzávaló meglehetősen drága( 8900) tehetek bele bontott energomat szabályzót? elvileg lehetne, csak csinált-e valaki ilyet,tehát be lehet-e állítani a vízszinte?
Nem akartam topikot nyitni minden mosógéptípusnak lesz már lassan. Ezért itt teszem fel a kérdést.
Van egy AEG öko-lavamat 86820 tipusú gép, ami C9 hibakóddal álldogál. Valakinek nincs véletlen egy kódtáblázata amivel megfejthetném mit akar?
Köszi a választ.
Arra nem gondolt-e még valaki hogy újra lehet-e ezeket a gépeket valahogy programozni mert egy whirpool már pihen a sarokba a program kapcsoló ebbe 36 ezer negyvenért meg lehet újjat venni drágát nem érdemes mert szerintem csak 2évre vannak ezek gyártva.Úgyhogy kár bele a calgon mert a whirpool-nak nem volt ideje bevízkövesedni sem.
De volt valaki aki gondolt rá, bár nem mosógépet - pl: én .
Sajnos már a kezdet kezdetén több problémába ütköztem!
A cucchoz értelmezhető kapcs rajz nincs.
Nem lehet tudni a vezérlés idő és folyamat diagramjait és a szabályzott folyamat jelleggörbéit. A beépített proci felénk nem túl gyakori tipus, gyárilag programozva, és még a tipus is csak nagyon nehezen azonosítható. Az érzékelőkről adat nem található - hiába barátom a gugli.
Gyakorlatilag az egész cuccot újra kellene tervezni, felvenni a beépített érzékelők karakterisztikáit ..... és így tovább! Maradna a szervíz de megszűnt a gyártása. Ha újabb alkatrész meghibásodik mindenképpen kuka.
Nekem csak ennyi a probléma, de sok sikert az átalakításhoz!
NDK automata 23 évet Energomat thermál 13 évet bírt ki nálam kalgon és érdemi hiba nélkül.
Fentebb linkelt fórumon azt írják, hogy az elektronika nem kap jelet a fordulatszámmérőtől, talán kontaktktos, vagy tönkrement a mérő egység... vagy talán maga a motor rossz.
Sziasztok
Az én mosógépemnek elég fura baja van. A motor megy meg minden rendben van vele csak a cntrifugánál lassan forog a motor. Az elektronikája csupán egy időkapcsolós óra (kattogva forog) és egy áramköri lap amin van 1 tranzisztor és egy tda1085c fordulatszabályzó Ic és sok kondi meg elleneállás. Az egyik nagy ellenállás elfüstölt kicseréltem és az ic-t is de ugyanazt csinálja.Szerintetek miért füstölt el az ellenállás? és mi lehet a baja. Ha valaki tud valamit léccike írjon
Egy múzeális értékü félautómata mosogép vezérlő elektronikájáról keressek kapcsolási rajzot. A Google nem segített. Tipusjelnek csak ennyit találtam rajta: "A61", a valamikori NDK-ban gyártották.
Itt van a két oldal képe,a gép típusa egyel fentebb,A probláma okozója pedig az IC alatt lévő,SMD dióda amelyik,szakadást képvisel.. Ami az előző topikban jól látható volt.
Próbáltál már valami diódát betenni a helyére? valami nagyfeszültségű diódát be kellene rakni és kipróbálni vele. A képeknél a méretezést ki kellett volna kapcsolnod, mert így nem sokat lehet belőlük látni.
Nincs is sok értelme...aki nem ismeri fel egyből,annak ez "kinai"úgyis.Nem merek berakni semmit,pont az IC miatt nehogy kárt tegyek benne!Mert most szakadás van tehát/max nem kap áramot/,de ha mondjuk,az egy zener?akkor nagyot rontanék a helyzeten.Az a fura,még ilyennel nem találkoztam,mert sorban van a két dióda!És kissé gyanús a nagyáramú rész,mert csak 3 db,relé van rajta.A motor forog oda vissza,van a centrifuga állás,szerintem ez eleve 3 relé dolga,és még a fűtést is kéne kapcsolni,meg a szivattyút is. A panelon csak ezen oldalt vannak,nagy áramú részek,a többi rész,az gyenge áramú lehet,mert vékony a fólia,és tele apró áramköri elemekkel.
Hát igen. Elég fura, hogy csak három relé van csak. Még valaminek a víz beengedő szelepet is kapcsolnia kellene. De nem látok a panelon sem triakot vagy mást, ami kapcsolhatná ezeket. esetleg ha visszakövetnéd a panelon, hogy mi kapcsolja akkor könnyebb lenne.
Tudod ez a "precíz"Német technológia!Egy kábel kötegben 17 db egyforma sárga vezeték,! Hadd ne írjam le mire gondolok...Bosch...Azt hittem ha megbízható márkát veszek,akkor nem lesz ilyen gondom!2 év garija volt,szerinted hány éves most?/elárulom 2 év 2 hónapos/.Ahhoz hogy végig kövessem,ki kell venni a dobot,és egész szerelvényét,ahhoz meg le kell bontsak,minden olyan dolgot ami,véglegesítve van rajta!Dob szerelvény tömítések,és a többi...Na majd holnap nyugodtabban,lelámpázom valahogy az egész köteget. Szivesen...
Ennyire bízzon az ember a német technikában. De azért ez a vezetékes mizéria nem semmi. Direkt egyszínű vezetékeket raknak, nehogy javítani lehessen. Nekünk amúgy Hajdú automata mosógép van vagy 6 éve már, semmi hibája nem volt eddig (kopp-kopp).
Sziasztok
Én már lassan 3éve javítóm ezeket az elektronika hibás mosógépeket.
Köbzoli: azon a panelon 2relé a motort viszi egyik-másik irányba, és egy triac pedig a fesz szabályzást végzi(ezzel van szabályozva a motor fordulat száma), a 3 relé kapcsolja a fűtőbetétet, a szivattyút meg a mágnes szelepeket egy-egy pici triak, tirisztor vagy tranzisztor, de már láttam FET-et is ilyen szerepben, meg olyan is volt ami SOT23-as tokban volt kapcsolja ami szintén rajta van a panelon!
Ezeken az elektronikákon van egy processzor meg egy eeprom amibe van a progi, nagyon sokszor kb.80%-ban eeprom csere megmenti a gépet! Eddig 2olyan elektronikával találkoztam aminek a procija szált el, az egyik egy villám csapás eredménye volt a másik pedig megfutott a kapcsüzmű tápjának a feszültsége és az nyírta ki!
ULN2003/ULN2004-es tranzisztor telepből viszont rengeteget kellet cserélnem már, ilyen beégett relé meg ilyenek viszont csak nagyon ritkán fordultak eddig elő.
Értem,ebben az SMD dióda ügyben nem tudnál segíteni?Nagyon gyanús ez így nekem,miért van 2 dióda sorban,és teljesen más nevű?Az egyik ami szakadt:FS 27 feliratú,a másik SR 48,feliratú.
Hello
Én 99%-ra mondom hogy ez zener dióda, esetleg tudnál róla feltenni egy élesebb képet, az nagyon sokat segítene, mert abból már kitudnám deríteni hogy melyik részegységében van és hogy mi lehet a szerepe. GORENJE meg BOSCH gépeknél elég sok ilyen megoldással találkozom, hogy két zener dióda sorba van kötve, általában a motor vezérlésnél szokott szerepet játszani!
Üdv:Zoltán