Fórum témák
» Több friss téma |
Hogyan férek a motorhoz? Mert a hátulja egyben van az odalával.
AEG Lavamat 98699 FL E69 hibakód, javítás utáni diagnosztikaSziasztok kedves hozzáértők!Vásároltam használtan egy AEG Lavamat 98699 FL típusú mosógépet, ami kétszer hibátlanul kimosott, aztán harmadszor nem melegítette fel a vizet. Szervízmenüben E69 hibakódot írt, ami ugye elvileg a fűtőszál hibáját jelenti. Kivettem a régit, amin vastag vízkő és koszréteg volt, ami alatt látszott egy kis égésnyom. Kicseréltem egy másik használt, de nemrég cserélt, így szinte új fűtőszálra, amivel szépen melegíti is a vizet, viszont az E69 hibakódot még mindig írja, pedig szèpen végigment vele egy tisztitó mosás és egy gőzölős program is! A szervízmenüben annyit ír, h "Nézd meg a kezelésit" E69. Viszont érdekes módon nem lép tovább a szervízmenüben, hiába próbálok futtatni egy diagnosztikát, tekergetve a programválasztó gombot, nem mutatja a C programokat! Ezt kiírja és ennyi, utána visszalép a mosóprogramokba. A súlyérzèkelőt sem tudtam bekapcsolni, hiába nyomom azt a két gombot, amit a használatija ír, pedig hasznos lenne, ha kiírná a ruha súlyát a gép! Hogyan tudom előhozni a szervízmenüt újra és miért írja még mindig ki az E69 hibakódot, ha szépen melegíti a vizet, ahogy kell? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítő tanácsokat! Üdv! CsM
Egy szőnyegre, vagy valamire fektesd le a gépet az egyik oldalára, így alul hozzáférsz a motorhoz.
Köszönöm az ötletet. Van egy teljesen ugyan ez a típusú gépem, kicseréltem az megy most(remélem beáll, mert annak az üstje lyukadt ki és beragasztottam/hegesztettem, egy 200-ast vert keresztül az üstön a dob) ezt a gépet a hétvégén szedem szét. Akkor többet tudok majd.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2025
Electrolux EVM2100 vezérlőpanelSziasztok!Meg tudná valaki mondani, milyen LNK IC található valójában az Electrolux EWM2100 vezérlőpanelen? EWW167580W a gép (mosó és szárítógép), alkatrésznek vettem, de valaki már gányolta az LNK ic-t benne, és nem vagyok biztos, hogy gyárilag LNK306-os az odavaló. A szervíz manual nem említi ilyen szinten sajnos ![]() Köszönöm szépen a segítséget. Whirlpool AWE6516 promramváltó kapcsolóÜdvözlöm a szakikat!Segítséget szeretnék kérni! AWE 6516 (859365110060) mosógépem programváltó kapcsolója megadta magát. Körbe forgatható, de nem kattog az egyes programokhoz érve, hanem "akadálytalanul" tovább megy. Javitható-e (cserélhető-e) maga a kapcsoló vagy csak panellel együtt. Ha van valaki itt a fórumban, aki segítségemre tud lenni, ne fogja vissza magát! Köszönöm a segítséget!
Ha szerencséd van, akkor csak a kapcsológombról törött le a ricni, nem a programkapcsolóból törött ki.
Megválaszolom magamnak, mert másnak jól jöhet: tehát LNK306G van benne gyárilag és 33 ohmos az ellenállás. Csere után rendben működik a vezérlőpanel.
Köszönöm az ötletet. Gyanítom, annál többről van szó. A "feltételezett" OFF állásnál kattan egyet, mintha az rendben lenne. De csak ott.
Azt is kiolvasom az üzenetedből, hogy a panelen lévő kapcsolót nem lehet csak magában cserélni. Talán nem is lehet kapni külön!
Én még nem találkoztam olyannal, hogy maga a kapcsoló ment volna így tönkre. A leggyakoribb hiba, hogy a gomb szárán lévő "ricni" elnyalódik és ez okozza ezt a jelenséget. Valószínű, hogy egy forgatógomb csere megoldja.
Elvileg lehet cserélni a panelen a kapcsolót, de nem egyszerű, sok türelem kell hozzá. Természetesen ilyen új kapcsoló nem kapható tudomásom szerint, egy donor panelről lehet átrakni, ha tényleg ez a baja.
A kapcsolót nem tudom, de a kapcsológomb cserélhető és kapható is.
LG F10B9Q/TD problémaSziasztok Szakemberek! LG F10B9Q/TD/ 10 év körüli masináról lenne szó, amely a következőt produkálja:- amikor elérkezik a mosó víz ürítéshez, azt még végrehajtja, de az öblítést már ne kezdi el, hanem halkan búg, majd egy kis idő múlva a Medic Rinse és a Pre Wash gobok villognak (csatolmányban fotó erről a helyzetről), ami azt jelenti, hogy a "víz elvezető cső meg van törve, vagy el van tömődve vagy a szűrő van eltömődve", - szétszedtem a gépet, mindent kitakarítottam, kivéve a dobházat. Kb. 2 éve cseréltem csapágyakat, dobkeresztet. A csőrendszerben sok trutyi volt, de a dugulástól még nagyon messze állt. Az ürítő cső nincs megtörve. A szennyvíz szivattyút kiemelve a gépből az elvezető csővel együtt teszteltem, a takarítás után, kiválóan működik, - összerakva a gépet, ugyan az a helyzet, mint az első bekezdésnél, - ezek után ha "öblítés + centrifugálás"-ra kapcsolom a programkapcsolót, akkor vagy végig csinálja, vagy nem tudja befejezni, mostanában már inkább már nem fejezi be a programot, - a légcsapda és vízszintező rendben van, - a fűtőszálat egy éve cseréltem. A fentiekben leírtakat egy hete csinálja. Ezen probléma megoldására szeretnék Tőletek kérni tippeket, segítséget. Ha a leírásban szerepel esetleg szakszerűnek is tűnő kifejezés, vagy gondolat, az csa annak köszönhető, hogy sokat olvastam ezen az oldalon, de az én problémámra nem kaptam választ. Előre is köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2025
Azután is próbálkozok (mint a kiskutya), hogy a fenti témát megnyitottam, és most már a mosóvizet sem szivattyúzza le, hanem áttér az öblítésre halkan nyög, miközben más nem történik.
Most látom, hogy ismét a Medic Rinse és a Pre Wash gobok villognak ("víz elvezető cső meg van törve, vagy el van tömődve vagy a szűrő van eltömődve",). Ez nonszensz, nem valós hibajelzés!!! Holnap megint megbontom, kiveszem a szivattyút tesztre. Ha az rendben lesz, akkor lehet, hogy panel hiba? A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2025
A fotó remélem így jó lesz
Szia! Ha jól értem, a vizet leszívja a mosás után, csak nem lép tovább. Ha így van, akkor nem szivattyú, vagy csőmegtörési probléma van, mert akkor nem szivattyúzná ki a vizet. Ellenőrizd a motor szénkeféit. Ha rövidebbek mint 13mm, akkor már bitosan cserélni kell őket. Párban cseréld! A 15mm is lehet necces, ha nincs megfelelő rugónyomás. Természetesen, ez csak egy tipp, nem biztos, hogy az a hiba.
Szia!
A búgó hangról nincs felvételed? Szénkefét ne keress a gépbe mert DD motoros. Én a DD motoron lévő hall szenzor hibára tippelnék. Orczy ban 3-4 eft. De lehet javítani is. A 4db smd ellenállást kell cserélni benne
Ez nem szénkefés motor.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2025
Kösz a tippet, ma megbontom ismét a gépet, utána nézek a hall szenzornak. Az smd ellenállásokon vizuálisan megfigyelhető az elváltozás? Na, majd elválik.
Bocs, nem ismerem a típust, csak tippeltem. Akkor valóban az lehet, amit Dino71 mond.
két-két darab 680 ohmos(681 felirattal) van párhuzamosan kötve benne.
Tisztelt fórumtársak!
Megoldódott a probléma, tanulságképpen leírom, hogy hasonló tünetek esetén más ne szívjon annyit, mint én: - korábban írtam, hogy kiszerelve a szennyvíz szivattyút, az ürítő csővel együtt teszteltem, és rendben találtam. De!!! Ma, hogy ismét szétkaptam a mosógépet és kézbe vettem ismét a szivattyút, csak üresen, 230 v fesz alá helyezve teszteltem, és láss csodát nem indult el csak remegett, rásegítve egy pöccintéssel, elindult és akkor láttam, hogy az elülső csapágyperselyben nagyon kóvályog a tengely. Többszöri próbálkozással, hol elindult, hol nem indult el. KUKA!!! Debrecenben gyorsan vettem egy újat, beszereltem és a gép precízen dolgozik, teszi a dolgát. Konklúzió: selejtes szennyvíz szivattyú nem üríti a dobot, részlegesen, vagy egyáltalán és akkor a "Medic Rinse és a Pre Wash" gobok villognak (azt jelenti, hogy "víz elvezető cső meg van törve, vagy el van tömődve vagy a szűrő van eltömődve"). Köszönöm a figyelmet, a példámból más is tanulhat. WA2112Sziasztok !Tanácsot szeretnék kérni, a haveromnak van egy WA2112 mosógépe. Az a gond hogy a mágnesszelepet nem nyissa ki, szelepet már cserélt de semmi változás. Oda adta a panelt, hogy nézzem át ilyent még nem csináltam, service manualt nem találtam, gondolom más típusú gépbe is van ilyen panel mi jöhet számításba, merre keresem a hibát ? Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |