Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   596 / 596
(#) még1MbR válasza Josi777 hozzászólására (») Feb 14, 2026 /

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek! Vélhetően a kis furatot nem zárja el a mozgórész, mert semmi más eltérést nem találtam a jól működő és a hibás között.
Szerencsére volt itthon bontott szelep (csak 3-as egység), átszereltem a hibás dupla egységbe és máris működik.
(#) még1MbR hozzászólása Feb 15, 2026 /

Electrolux légcsapda

Sziasztok!
Korábban vettem egy Electrolux EWW187580W mosó/szárítógépet alkatrész donornak. Se kép se hang nem volt, de aztán nekiálltam megnézni a vezérlőpanelt. Kiderült, hogy az előző gazda tett egy sikertelen kísérletet az LNK IC cserére, persze pillanat pákával, meg nem odavaló foglalatú ic-vel aztán feladta.
Kicseréltem normálisan, elindult a gép. Na innentől már sajnáltam szétdonorozni, elkezdtem rendbetenni. Persze gányolásokat találtam, többek között a légcsapdát letörte a jobbágy, aztán összeszilózta.
Most ilyen keresek az elfogadnám, ha ingyen elvihető topikba.
Összeragasztottam ugyan rendesen a szokásos pillanatragasztó+szódabikarbóna megerősítéssel, de azért jobban szeretem, ha minden gyári és nem visszagányolt.

Köszönöm, hogy elovastad!
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2026
(#) madazg77 hozzászólása Feb 18, 2026 /

Inverter cserés, vagy javítható?

Sziasztok!

Van egy Electrolux EW6F429B inverteres mosógép ami E59-hibát ad. A motor és a driver között az eggyik vezeték nem teljesen volt folytonos. Ezt kijavítva tovabra is E59 hiba van. Az hiba leírás szerint ami elvileg ehhez a géphez is jó, a szerint VFD sebesség szenzor hiba. EnnmoEnnektorján nincs tahogenerator, vagy valamilyen jeladó ami a sebesseg jelet szolgáltatná. Lehet hogy az inverter méri a motor fordulatát, és az adja vissza vezérlőnek az aktuális fordulatot? Talakozoztatok már ilyen hibával? Invertert kell cserélni?

Köszönöm.
Üdv.
(#) muslica69 hozzászólása Vas, 8:54 / 9

Univerzális mosógép vezérlő tesztpad projekt (Whirlpool, Indesit)

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek egy saját fejlesztésű, kompakt (43x22x20 cm) tesztpadomat, amelyet mosógép vezérlők asztali diagnosztikájához építettem. Az ötletet egy korábbi projekt adta, amit sikerült víz- és szennyvízigény nélkül, tisztán elektronikai úton megvalósítanom.

Alkalmas:Whirlpool/Indesit,, WAVE Basic, WAVE ECO (K1, K2), BITRON, DOMINO és ezekkel kompatibilis mosógép vezérlők tesztelésére, EPROM tartalomtól függetlenül.

Működés: A rendszer Arduino alapokon, periféria szinten emulálja a mosógépet.
Csatlakozók cseréjével további típusokhoz is adaptálható.

A csatolt ZIP tartalma:

Sprint Layout (.lay) nyáktervek.

Arduino forráskódok (.ino).

Részletes README_HU.txt (leírás és biztonsági előírások).

Várom a szakmai észrevételeket, és szívesen segítek, ha valaki kedvet kap az utánépítéshez.
(#) bitmixer válasza muslica69 hozzászólására (») Vas, 11:55 /

Minden elismerésem! Megépíteni nem akarom, de ha majd bekrepál a gépünk, és a típusa benne van/lesz a repertoárodban, elvinném hozzád...
(#) muslica69 válasza bitmixer hozzászólására (») Hé, 4:31 /

Köszönöm az elismerést, örülök hogy tetszik a projekt! Remélem, a géped még sokáig teszi a dolgát, de ha bármi gond lenne a vezérlővel, állok elébe!
Következő: »»   596 / 596
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem