Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők, és általános problémák
Lapozás: OK   300 / 300
(#) Cztommy hozzászólása Szo, 20:33 /
 
Sziasztok valaki segítsen!
Privileg Dynamic Duo 6613-as tipusú mosógépemnél az a probléma állt fel hogy elektronika ki be szerelés után (jól dugtam össze innen kaptam hozzá segítséget) elindítottam lefutott rajta két mosás aztán kis szünet és újrabekapcsolás után folyamatosan csak szívja a vizet és engedi el a lefolyón meg se mukkan a dob sehol nem gyűlik benne a víz és nem megy tovább a program egyszer pedig E10-es hibakódot dobott ki. Én arra gyanakszom hogy a leengedő szelep folyamatosan nyitva marad valamiért és elengedi a vizet. Szivacsdarabkákat is találtam a vízbe esetleg lehet valamiféle dugulás?
előre is köszi!
(#) zolika60 válasza Cztommy hozzászólására (») Szo, 21:01 /
 
Nem került szint alá a kifolyócső?
(#) Cztommy hozzászólása Szo, 21:16 /
 
az elképzelhető arra nem is figyeltem köszi a segítséget ha nem jön rendbe még jelentkezek.
(#) botesz válasza Cztommy hozzászólására (») Szo, 22:15 /
 
Szia!
Ezt a hibakódot gondolom a szárítás alatt dobta ki.Egyébként nem kap vizet azt okolja a hibakódban.
A szárításnál folyamatosan mennie kell a szivattyúnak közben pedig folyamatosan engedi be a vizet.A dobba nem fogsz látni ilyenkor vizet mert nem is oda hanem a kondenzátoregységbe engedi.
(#) masta_dry hozzászólása Szo, 23:48 /
 
Sziasztok!

AEG Lavamat 41020 mosógép nem hajlandó 450-es fordulatnál nagyobb sebességgel centrizni. Ennél nagyobb fordulat beállítása esetén felpörög egy darabig a dob, utána a motor leáll, lassan megáll a dob, és vége a programnak.
Ha alkatrész hiba, és cserés a darab, akkor honnan lehet alkatrészeket beszerezni?
A hozzászólás módosítva: Vas, 6:22
(#) botesz válasza masta_dry hozzászólására (») Vas, 12:19 /
 
Nem halványulnak el a ledek amikor felpörög?Ha igen akkor paneltáppal lesz a gond ha nem akkor valószínűleg motorprobléma.
(#) szekerzon hozzászólása Vas, 16:51 /
 
Sziasztok! Kérlek segítsetek! Indesit WITXL 109 mosógépünk van, amit faterom próbált kitakarítani, és a kifolyó csövén keresztül vizet nyomott a mosógépbe, ennek hatására ha feltöltöm vízzel valami nekiütődik a dobnak. Nagy nehezen a belsejében lévő lyukon keresztül egy műanyag golyót vettem észre. Mi az egyáltalán és mit lehet vele kezdeni, vissza kéne nyomjam valahova??? Előre is köszi!
(#) yulo5310 válasza szekerzon hozzászólására (») Vas, 17:50 /
 
Szerintem a víznyomás átlökte a bűzelzáró golyót az ülőkéjén. Az ajtóval szembeni ruhatörő kipattintható,benne van a gépkönyvben hogyan! Azon keresztül kiveszed a golyót és elteszed emlékbe,vagy megpróbálod visszanyomni a helyére. Én kiszoktam belőlük dobni,mert több bajt csinál mint hasznot.
(#) szekerzon hozzászólása Vas, 17:55 /
 
sajnos a lukon keresztül nem tudom kivenni, de akkor próbáljam meg erővel visszatuszkolni?
(#) yulo5310 válasza szekerzon hozzászólására (») Vas, 18:09 /
 
Nemigen javaslom,mert leszakadhat az egész ürítőkönyök. Inkább szedd le a jobb oldalát,ha benézel az üst alján van egy szélesszájú gumikönyök,az egy acél drótszorítóval van odarögzítve(ötös csavar+ anya húzza össze),azt kicsavarod amíg lenem tudod húzni,kiveszed a golyót,visszarakod a könyököt,meghúzod acsavart,öntesz bele vizet,nem-e csepeg .
(#) szekerzon hozzászólása Vas, 18:19 /
 
életemben nem volt dolgom még mosógéppel, csak egészséges barkács tudással rendelkezem, attól még meg tudom csinálni, nem szeretnék szerelőt hívni?!
(#) yulo5310 válasza szekerzon hozzászólására (») Vas, 18:53 /
 
Akkor felülről öntsd nyakon folyékony mosogatóval(hogy síkos legyen),és próbáld visszanyomni! Kalapácsnyéllel,sodrófával stb.
(#) botesz válasza szekerzon hozzászólására (») Vas, 19:34 /
 
Általában kézi erővel is vissza lehet nyomni de szerintem felesleges visszarakni ha már egyszer kijött akkor nálam kint is marad pont ahogy az előttem szóló írja miatt inkább kárt csinál mint hasznot.Ugyan van szerepe de elhanyagolható.Nálam az volt hogy kivettem másnap vissza akartam rakni aztán a kutya szájában találtam meg(imádja a golyókat) úgyhogy nem került vissza.
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:34
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Vas, 19:38 /
 
Azt írta Szekerzon,hogy nem tudja kivenni a dob alsó ablakán???
(#) szekerzon hozzászólása Vas, 20:54 /
 
Igen, a ruhatörőt kivettem belőle és alatta két lyuk van, de nem fér ki rajta sajnos, de holnap megpróbálom szétszedni és üzenek hogy sikerült!
(#) yulo5310 válasza szekerzon hozzászólására (») Vas, 20:58 /
 
De vissza is nyomhatod,ahogy írtam. Gyorsabb mint szerelni! Na majd holnap többet tudunk!
(#) szekerzon hozzászólása Vas, 20:58 /
 
Megpróbáltam visszanyomni, de nem tudom mennyire kell, mert részben sikerült, de utána nem engedte le a vizet, így újra belefújtam a kifolyócsőbe és megint kiugrott a golyó.
(#) yulo5310 válasza szekerzon hozzászólására (») Vas, 21:12 /
 
A golyó mellett körbe kb 1 centi távnak kell lenni. Nyomhatod bátran,mert gumi az alja is,és van egy fészek amire felül. Ez úgy működik,hogy a szivattyú megszívja a rendszet,és a víznél nem sokkal könnyebb golyó a szivattyú felé mozdu,utat adva a víznek. Amikor kinyomta a vizet,a szivattyú leáll,és a tömlőben lévő maradék víz visszafolyik,a golyó megemelkedik elfoglalja a helyét a szelepülékben,ezáltal elzárja a bűzt ami a kifolyóban esetleg termelődik a fehérjék és a gombák által.
(#) bladzser2 hozzászólása 22:38 /
 
Sziasztok!
Zanussi T834V típusú mosógép nem hajlandó kicentrizni. Leszivattyúz megfelelően. Majd indul a centri. Ám ekkor aztmondja hogy heló. Pörög lassan a motor, fokozatosan gyorsul, majd amikor eléri azt a szintet (amikor érzed), hogy na most felpörög, leáll. És kezdi előről (fut tovább a centri program). A centri program is végig megy megfelelően, csak kimaradnak belőle azok a nagy fordulatú részek.
Ez miért lehet?
Szénkefék nem szikrítanak, méretük okés.
Tacho tekercse lógott kicsit. Rögzítettem belülről hőálló szigszalaggal. Most stabil. A tengelyen a mágnes nem lóg. Megnéztem szkóppal, szinusz jelalakot kiadja a tacho. Ha lehúzom, akkor centrizéskor, erősebbet ránt bele a motorba, és semmi több.

A T alakú gumicsövet kipucoltam. Illetve a vákumcső tiszta. Kapcsol a szintkapcsolója. Szájjal fújkálva szívkálva próbáltam, érzéssel.
A vezérléshez még nem nyúltam. Valami ötlet?

Szerelő nézte. Először nagyon zörgött. Épp ezért csapágyat cserélt a dobba, és fűtőszálat. Utána meg előjött a centri hiba. Amire azt mondta Ő nem foglalkozik vele "túl költséges". Eléggé nem megbízható szakember volt.
A legfőbb az , hogy mégis miért marad ki a nagy fordulatú rész és nem kapcsol át. Próbáltam rákeresni, de semmi infó (magyar és külföldi fórumokon sem)

Egy service manualnak, vagy kapcsolási rajznak is nagyon örülnék.
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: 22:47
Következő: »»   300 / 300
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Júl, 22. Kedd
23:33:56
Jelenleg 297 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu