Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Csak így ellenőrizetlenül nem taposnék bele egy uj csövet, mer ha a gép a tré akkor ezt is kinyírja.
A fényerő poti asszem csak pár voltot változtat az katódon, nem is értem miért azt mértem
A kettes lábon a fényerő potit csavargatva elő lehet idézni ilyen 550et is úgyemlékszem, de megnézem ismét ha fontos. A c60 118v, c26 496,c27 509. Féltem az életemet de kezd érdekelni hogy belehalok e
Megnyugtatlak túléled. Még nem szkóp de egyszer az lesz.
Idézet: „Féltem az életemet de kezd érdekelni hogy belehalok e” Arra figyelj, hogy mindig csak egy kézzel nyúlj bele, és ha lehet, akkor is inkább a jobb kezeddel! az áramütésbe akkor szokás belehalni, ha az áram áthalad a szíven (pl. bal kéz - jobb kéz vagy bal kéz - láb). Ha jobb kézzel fogod meg, akkor kisebb eséllyel halad át a szíveden... Ha a C60-on a két kivezetése között mérted, akkor az rendben van. Mekkora a feszültség a P3 (fényerő poti) kivezetésein? Min - Max - Középállás Van-e feszültségkülönbség a poti csúszkája és a szkópcső 2-es lába között? Ha igen, mekkora és változik-e? A szkópcső adatlapja szerint az UG1 = -90 V-nál történik meg a fénypontkioltás. De az első mérési adataid (kedd, 20:02) alapján a K - G1 között 0 .. +20 V állítható vagy mászkál. A C26 - C27 értékei alapján 0.65 mA a katódáram. Sajnos nem találtam adatot, hogy mennyinek kellene lennie normál fényerőnél... Még egy tipp: Ha a hátulján lévő "Grid / Rács" feliratú csatlakozót kihúzod, történik-e változás? (Elvileg onnan kapja a markerként szolgáló fénypontkioltást.)
Próbálok nem hozzáérni semmihez de kicsit remegős vagyok
a poti két széle közt van 110-118 volt, a tekerhetésre nem változik. Megrohant a család ugyhogy kénytelen vagyok visszavonulni, jelentkezek amint tudok
Na a vergődésem véget ért. Hála Gabtronic kolléga herkulesi kitartásának és türelmének, végignéztem a képcsövet ellátó cuccokat, és úgy tűnik minden fesz megvan mindenhol. Meglett hol veszik el 100 volt a kettes rácsról, az r44 elott megvan a -600 utána csak -500, de az ellenálláson nem lehetett fesz esést mérni. Kicseréltem és meglett a -600 a csövön is. A grid dugót kihúzva, és a hor és vert kapcsolókat external állásba téve, illetve az eltérítő lemezpárokat 0v potenciálra állítva, így sincs fénypont. Cső fűt, katód -500 volt, 2-es láb -500 és -600 közt állitható, a 4-es rács -344V, és a 7-es rács +151V. Gabtronic említette hogy a -600 volt a sötét, a -500 lenne a teljes fényerő, és mivel az r44 után hiányzott 100 volt, és már régebben is csak teljes fényre csavarva volt kép, felteszem magát a katodsugárcsövet öltem meg hogy évekig így használtam.
Akkor csőcsere lesz? (Megnézzem van-e ilyenem?)
Ha nem nagy tortúra, igazán megköszönném. De ha van valakinek működő szkópja amibe ez a 11 lábas dg7 vagy 3kp1 cső belemegy, csak megnézni hogy tényleg a cső ájult el… Bár a feszültségek megvannak, de sose lehet tudni, pláne nekem akinek majdnem fingja nincs hogy működnek ezek. De ha az új csővel megy és a feszültségek még mindig stimmelnek gondolom csak nem lesz baja.. remélem
A jó hír, hogy találtam 3KP1-es csövet.
![]() A rossz hír, hogy fogalmam sincs, hogy jó-e, és nem igazán tudom kipróbálni... ![]() A másik jó hír, hogy több is van belőle, tehát válogathatsz is! ![]() A másik rossz hír, hogy (tekintettel a jellegére), nem szeretném postázni vagy ilyesmi, tehát személyesen kellene eljönnöd érte. Mivel a munkahelyemen van (Lágymányoson, a Rákóczi-híd budai hídfőjénél) és nyáron csak mutatóban vagyok ott megtalálható, előre egyeztetett időpontban tudjuk csak megoldani (kb. megadok dátumokat).
Én nem vagyok biztos, hogy csőcserével megoldódik...
Könnyen lehet hogy igazad van, én annyira nem értek a csövekhez, ezért kérdezek itt nálamnál okosabb embereket. Mire gondolsz?
Beszélünk még róla mindenképp, de nem szeretnék mégegy csövet kivégezni egy sz@r géppel. Ha eloszlottak a kételyeim bejelentkezek időpontra
Azért az eredeti csövedre ne vess még keresztet. Annyira nem divat hogy egyszer még van képe aztán meg hirtelen semmi. Nem így szoktak megdögleni a katódsugárcsövek, hacsak nem a katódelektróda kivezetése szakad meg. Sajna nekem van olyan katódsugárcsövem amiben láthatóan el van szakadva a katód kivezetése, pedig nem ment sokat (nekem azt mondták.)
Szóval reménykedni kell, hátha jó az a cső.
Kidobni vagy összetörni nem terveztem. Ritkán használtam szegényt és nem is tv-t méregettem vele, rádiókban viszont inkább az alacsonyabb frekik játszanak, ott használtam mindig, de mikor észrevettem hogy nem mén, akkor legutóbb egy jó fél évvel azelőtt használtam. Nem hirtelen halt meg gondolom, és egyre fentebb kellet csavarjam a fényerogombot, de mivel ritkán használtam nem tudom megmondani pontosan mikor ment el. Örülnék ha nem a cso lenne rossz, de valahogy mindig bennem volt az érzés hogy már csak majdnem max fényerőre gyújt, lassan itt a vége. Már ezt mint abszolut laikus gondoltam éveken át, nemtudom hogy tényleg ez e a helyzet..
Kihúzott csővel, a kicserélt 2.2 MΩ-os (R44) ellenállás egyik oldalán -530 V, a másikon -430 V ugyanúgy megmaradt?
Elvileg cső nélkül csak egy kondenzátorra kapcsolódik, amin nem szabad egyenáramnak folynia! A szkóp hátulján van egy átkapcsoló (L.: képen). Próbáld meg kiiktatni "grid" és "int" közötti átkötést! FIGYELEM! Elvileg az +200 V-on van! Tehát kikapcsolt állapotban tedd meg! Ha ezután "megjavul" a 2-es lábon a feszültség ( -530 V), akkor a C37 (0.22 µF) kondenzátor a hibás!
Néztem kihúzott csővel és kihúzott griddugóval is, sőt még úgyis hogy az ellenállás egyik felét lekötöttem és a levegőben lógott, és még úgy is hiányzik az r44 után 100 volt. Gabtronic arra gyanakszik hogy a méterem belső ellenállása közelít a 2.2M-hoz és feszültségosztó lett belole. Azt a kondit is néztem de azon nem megy át a nagyfesz, és lekötve sincs meg a -530. De rövidrezártam az r44et letekert fényerőnél és még most sincs fénypont.
Nem bírtam magammal, így megtámadtam a két eltérítőt egy új szkóppal, amivel pont az volt a bajom hogy lassú és akadozik, ennek ellenére ki tudtam szedni a vízszintes és a függőleges eltérítésből ezt a két mérést. Innentol nem értem hogy ha az eltérítés jó, a ks cső tápja jó, a fókusz, fényerő és anódfesz jó, akkor mi lehet még ami elnyomja a képet…
A szinusz a függőleges eltérítés jele, a fűrészfog meg a vízszintes lemezek jele.
A szkópcső...
Próba és ellenpróba kellene: Ezt a csövet másban, másik csövet ebben kipróbálni...
Kerestem másik gépet, de nem találtam, arra meg nem kérnék senkit hogy potenciális gyilok csövet tegyünk be a még jó szkópba
A végén csak az marad hogy egy új ks csövet vennék tőled, aztán kiderül hogy gyilkos vagyok vagy csak szerencsétlen.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |