Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg oszcilloszkóp javítása
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Lapozás: OK   252 / 252
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Aug 17, 2026 /

Gyanús hogy az alsó sugár hullámosabb mint a felső, lehet a tetejére mozgatva meg egyik sem annyira...

Mindenképpen belenéznék, hátha valaki benne felejtett egy csavarhúzót.

Nekem van magnetométerem, mágnes tér mutató fóliám és iránytűm, ezekkel kikapcsolt állapotban is lehetne a gyanúdat igazolni (szerintem igazad van).
Jobb ötlet hiányában bontott szines TV degauss tekercset (PTC-vel együtt) próbálnék kikapcsolt állapotban köré tekerni, hátha segít valamit.
(#) Temela válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 17, 2026 /

Ez a hullám csak itt a képen látható területen jelentkezik. A képernyő felénél már "rendes"- torzulás mentes, és így feljebb is ok.
(#) Temela válasza Gafly hozzászólására (») Aug 17, 2026 /

Egymásra mozgatva azonos az eltérés. Le-föl mozgatva változik a hullám és görbülete, de csak a képen látható területen van a jelenség. Azért más a hullám, mert a pozícióval változik a hullám alakja. (már kiszedtem, tiszta a belső, minimális por volt csak, szemmel nem látszik semmi...)
A tápegység rész jó forró kézzel érintve(a ház/váz a hűtőborda), nem tudom mennyire volna szabad melegednie, lehetséges tápegység probléma? A feszkók mérve, a penelon lévő értékektől csak tizednyire térnek el.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2026
(#) nagym6 válasza Temela hozzászólására (») Aug 17, 2026 /

Akkor ott alul lehet valami mágnesesség.

Persze, lehet valami tetején tárolták...
(#) Gafly válasza Temela hozzászólására (») Aug 17, 2026 /

Akkor három-nullára vezet a "Le kell mágnesezni" csapat, a "Ki kell cserélni az összes kondenzátort" ellen.
Melegedésről nem tudok nyilatkozni, szerintem nem attól törik a sugár.
Én leszedném a burkolat egy részét, és belenéznék...

Igen, a lemágnesezésen töröm a fejem... a burkolat "csak egy cső" és nem éri teljesen végig.

A külső fémburkolat levétele lehet, változást hoz.

Kipróbálva, negatív!
(#) Gafly válasza Temela hozzászólására (») Aug 17, 2026 /

Én a burkolat alatt nem a csőre gondoltam , de akkor azt már levetted, ha látod a mágneses árnyékolást. Azt már nem bontanám tovább, de valamilyen titokzatos módon az mágnezeződött fel kívülről. Na ezt kellene úgyanúgy kívülről lemágnesezni...

A védőcső egyben az árnyékolása is, alatta csak a csupasz üvegcső... (na most olyan szerencsés helyzet is van -gondolom valami kontakt-, hogy csak hanyatt hajlandó működni.
Szerintem van valami "leválás" a csőben! Forgatáskor hallatszódik kis mértékű fémes/rácsos csörömpölés és a sugarak is mászkálnak... Valószínűleg csak a cső csere hoz megoldást, már amennyiben fogok vele foglalkozni.
Szerintem nem is annyira profin van legyártva már ez a szkóp.

Biztosan a csőben belül? Még ezt kellene megnézni. Ha ott, akkor kuka a cső.

Ez bizony így van! (jó volna bele egy jó, de a net nem sokat segít...)
(#) proli007 válasza Temela hozzászólására (») Aug 17, 2026 / 1

Bakter! Erről hiányzik a mágneses árnyékoló cső!
3:03-nál
(#) Temela válasza proli007 hozzászólására (») Aug 17, 2026 /

Fentebb írtam, hogy az alatt nincs semmi, tehát meg van... és ki takarítottam. (,de feltehetőleg a táp árnyékoló rács az hiányozhat, szerintem annak meg nincs befolyása a dolgokra. a csőbek csörög valami picike darab...)
(#) xxxyyy válasza Temela hozzászólására (») Aug 17, 2026 /

Ilyen cső van benne? (2215A-ból való)
(#) Temela válasza xxxyyy hozzászólására (») Aug 17, 2026 /

Igen, határozottan!
(#) xxxyyy válasza Temela hozzászólására (») Aug 17, 2026 /

p.ü...
(#) szapcsika válasza Temela hozzászólására (») Aug 18, 2026 /

Sajnos elég gyanús, hogy csőhiba. Ha minden időalapban és x-y módban is ugyanez van, akkor szinte 100%. Erős mechnaikai behatásra (futál eldobja a rosszul becsomagolt eszközt...) elmozdult elektróda lehet. Pl. a Tek elég sok csövében van egy félgömb szerű háló, ami az eltérítés érzékenységét növeli, annak az elmozdulása, vagy deformálódása is tud ilyet okozni. (Azt most meg nem mondom fejből, hogy ebben milyen cső van). Ha ez van, akkor értelemszerűen javíthatatlan.
Következő: »»   252 / 252
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem