Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FM antenna kérdés
 
Témaindító: Gál Norbert, idő: Aug 2, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) szs válasza Laci1981 hozzászólására (») Jan 1, 2024 /
 
Nagyon jó, hogy vettel kördipólt. De azt érdemes hosszú kábellel legalabb a padlásra felvinni. Leginkább a tetőn kívülre erdemes.
(#) pucuka válasza Laci1981 hozzászólására (») Jan 2, 2024 /
 
A kördipol nem a legjobb antenna, csak amolyan szükségmegoldás mozgó, vagy változó helyű alkalmazásokra. (lakókocsi, lakóbusz, hajó) Ilyen helyeken is leginkább antenna erősítővel használják.
Azt írtad, hogy "kint a műhelyemben", ez gondolom azt jelenti, hogy családi házas környezetben valamiféle melléképület. Ha ez így van, akkor inkább egy rendes legalább 3 elemes (reflektor, dipól, direktor) Yagi antennát kellett volna beszerezned, és az a lehetó legmagasabbra a helységen kívül felszerelni.
Nem írtad, hogy a Sony vevődnek milyen a bemenete, Mert ahhoz kell igazítani az esetleg szükséges impedancia váltókat. Az ilyesmi kombinált antenna bemanetek, nemigen szoktak korrektek lenni, meglehet itt is szükség lesz némi utómunkára.
(#) ONKYOS válasza Laci1981 hozzászólására (») Jan 2, 2024 /
 
szia
Jó lenne ha közölnéd helyi vétel, vagy távolsági vételt szeretnél.
Mert helye adók vételéhez,teljesen elegendő, VHF, szélessávú antenna is,amennyiben van.
(#) szs válasza ONKYOS hozzászólására (») Jan 2, 2024 /
 
Egyelőre (másként mondva: már) megvan egy új kördipólja. Először csak azt kéne kipróbálni a tetőre elhelyezve -ha már megvette

Persze, sok helyen még egy "derót" is elég, de abban a "szendvicspanel"-ben (a jelek szerint) nem.
(#) elektrorudi válasza Laci1981 hozzászólására (») Jan 2, 2024 /
 
Szia!
- A szendvicspanel (két oldalán fémlemez borítással) szinte egy Faraday kalitka. Rádióhullám szinte egyáltalán nem jut át rajta.
- Egy egyszerű drótot átvezetni a lyukon, nem az igazi. Legalább egy 75 Ohm-os koaxiális kábel kellene.
- Itt van egy adó sugárzási körzete Bővebben: Link Ez egy budapesti példa. Meg kellene nézni, hogy Balatonszabadiban milyen adó vehető egyáltalán? Valami ehhez hasonló térkép kellene.
- A tetőre egy legalább 3 elemes YAGI antenna kellene. Az sem mindegy, hogy függőleges vagy vízszintes polaritással sugárzó adóra akarod kihegyezni a vételt.
(#) pucuka válasza ONKYOS hozzászólására (») Jan 2, 2024 /
 
Az a helyzet, hogy a 88,5 - 108 MHz -es sáv 20,5 MHz -ére nem kell szélessávú antenna. Kabhegyről jó vétel várható, elvileg elég lenne egy dipól is, de ha már vásárol, jobb egy rendes antenna, a javaslatom szerint. Így távolibb adókat is megfoghat, esetleg kis teljesítményú helyi adókat. A távolsági vételhez nem sok reményt fűznék, ahhoz túl foglalt a sáv.
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem