Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma
 
Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   265 / 265
(#) Sanitatum válasza bbalazs_ hozzászólására (») Pé, 0:26 /
 
Hali, újra itt vagyok.. Cseréltem a nagy fesz trafót, mert kocogtatásra változtatta az ellenállást, most ha egyenként vannak rajta a csövek (felül vagy alul) akkor rendesen müködik , de ha mind a kettő egyszerre be van kötve akkor hol az egyiknek hiányzik 2cm a végéből (ami nem világit) hol a másiknak..Több féle variáció volt. Volt hogy az egyik teljesen begyujtott, de a másik pedig részlegesen.. De legalább mostmár mutat valami életjelet.. Ilyennel találkoztál? Hát igen, egyszerübb lett volna ledesre megcsinálni, de a haveromé a monitor és ellenkezett, odakellett volna mókolnom neki egyet
(#) zoli0078 hozzászólása Pé, 8:02 /
 
Sziasztok,

Egy Samsung 913V típusú LCD monitorral küzdöm. Alap probléma volt, hogy a tápban a kondik cserére szorultak ezt követően a monitor bekapcsolt és ment is pár percet. Összerakás után ismét bekapcsoltam és gondoltam járatok de pár perc elteltével lekapcsolt a háttérvilágítás és látszott, hogy próbálja visszakapcsolni de nem megy. Ismét szétszedés és teszt csövekkel próba de úgy sem ment, majd kis mérés után kiderült, hogy az inverter részen lévő 4935 Dual P-Channel fet egyik fele zárlatos lett. Cseréltem (sajnos este nem volt csak 5A-es a 7A-es helyett) majd újabb próba és ismét ment pár percig és utánna szintén zárlatba ment a P-Channel fel egyik oldala (megint ugyan az). Ugyan az a fet kapcsolgatnak mind a két trafóra, de az egyik szekunder oldalán a két pontja között 1280Ohm-ot még a másiknál 1300Ohm-ot mérek.
A kijelzőt szétszedtem és a csöveket megnéztem nem törött vagy fekete-e valamelyik de nem láttam semmi kifogásolnivalót (majd ha eljutok odáig akkor ma másik táppal is kipróbálom a csöveket).
Lehetséges, hogy a csere Fet áramerőssége volt kicsi és azért lett zárlatos vagy esetleg a két trafó közötti különbség okozta a hibát?
(#) Sanitatum válasza Sanitatum hozzászólására (») Pé, 18:58 /
 
Kezd egyre érdekesebb lenni, sajnos a driver ic nevét nem tudom , 16 lábas...a 10. Lábnál egy kondi van lekötve GND-re mikor mértem feszültséget annál a lábnál akkor bekapcsolva maradt ameddig el nem vettem a műszer végét...lehet hogy elszállt az ic?
(#) bbalazs_ válasza Sanitatum hozzászólására (») Pé, 19:34 /
 
Nem hiszem, valoszinuleg a gyujto idozitojet talaltad meg, a multimeter zsinorjainak kapacitasa miatt marad bekapcsolva.
Igy nem szabad futtatni, mert allandoan a gyujtofesz van rajta, melegszik, tonkremegy.
De persze az IC tipusa kellene, akkor lehet biztosat mondani.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Szo, 17:08 /
 
Sziasztok
Belinea 2225 S1W monitor, működik tök jól, viszont néha kidobja a contrast állító menüt, nyomok egy exit-et és megy tovább, ez mitől van?
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szo, 17:31 /
 
Közbe gyanítom, hogy a <- gombjával van valami, szépen pattan ha megnyomom, de valahogy átvezethet, ill. ennek az áramkörébe lehet, mert elkezdett lefelé nyomni a kontrasztot pedig nem nyomtam.
Hát ezt a monitort úgy látszik ezért dobták ki, mert tök lent is volt a kontraszt
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Vas, 13:12 /
 
Érdekes dolgokat művel ez a monitor, leírom, hátha még hasznos lesz valakinek ez az info.
Reggel kapcsolom be a gépet, monitor se kép se hang, led nem világít.
Azt tudni kell, hogy ez a monitor leáramtalanítás után nem bekapcsolt állapotbol indul, szóval mindenképpen kell egy power gombot nyomni.
MIvel tegnap szórakozott, hogy előjön a kontraszt menü, gondoltam az a nyomógomb kavar be.
Gyorsan szétkapom és megnézem mi a gáz. Egyből a nyomógombsort kezdtem vizsgálni, de sajna nem sikerült nyakoncsípni a hibát.
A gombok párosítva vannak, hogy ne kelljen annyi vezeték, a <- 10 kohm a mellette lévő 1kohm ellenálláson nyomja le a 3,3V-ot testre, tehát a gomb ami szórakozik kb 2,5 V-ra nyomja le.
MIvel a nyomógomb tökéletes ezért az a gyanúm, hogy a 3,3V nem volt elég stabil, mert legelőször egy kis feszültség ingadozást is mértem, de sajna csak az elején, aztán már nem produkálta, hiába hűtöttem a kondenzátorokat levegősprével.
Most annyit csináltam, gogy megcseréltem a két nyomógombot és kicseréltem a 3,3V áramkör kondenzátorát (nem volt kapacitás csökkenés).
Aztán most járatom és meglátjuk van-e változás.
(#) Pacso hozzászólása Hé, 12:48 /
 
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek ! Kellene egy kis segítség, kaptam egy ACER monitort hibásan, szétszedtem és a halom púpos kondikat kicseréltem. Most már életképességet mutat, viszont előttem már valaki szét szedte és a képeken látható vezetékek nem voltak csatlakoztatva , viszont én nem tudom hogy melyiket hova csatlakoztassam (nincsen jelzés rajta,csak a színek, a csatlakozók egyformák) . Ha tudnátok ebben segíteni megköszönném !!
(#) vargaf válasza Pacso hozzászólására (») Hé, 12:53 /
 
Hol a kép?
(#) bbalazs_ válasza Pacso hozzászólására (») Hé, 12:59 /
 
Gondolom, a nagyfesz vezetekek azok.
Altalaban a vezetek hossza es a nagyfesz panel helye behatarolja, azon belul meg valoszinuleg tokmindegy.

Olyan sok valasztasi lehetoseg nincs.
De ha mondjuk a feher-kek es a feher-rozsaszin valamilyen konfiguracioban van, akkor a masik oldalon is olyan sorrendben csatlakoztasd. A polaritas a csatlakozok kialakitasa miatt csak egyfele lesz ugyis.
(#) Pacso válasza vargaf hozzászólására (») Hé, 15:03 /
 
Bocsi lemaradt!
(#) Pacso válasza bbalazs_ hozzászólására (») Hé, 15:04 /
 
Bocsi a kép meg lemaradt ! De most pótoltam !
(#) vargaf válasza Pacso hozzászólására (») Hé, 15:05 /
 
A választ bbalazs a kép nélkül megválaszolta már!
(#) uniman válasza Pacso hozzászólására (») Hé, 15:09 /
 
Így pont jó lesz a sorrend...
(#) Pacso hozzászólása Hé, 18:40 /
 
Köszönet mindenkinek ! További szép estét kívánok !
Következő: »»   265 / 265
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Jan, 18. Sze
15:01:11
Jelenleg 570 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu