Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es clip áramkör
 
Témaindító: Dzót, idő: Dec 5, 2005
Lapozás: OK   15 / 15
(#) highand hozzászólása Ápr 30, 2023 /
 
Azt mondják egy kép többet ér ezer szónál. Akinek nem tetszik, hogy két LED-et kell használni, az tegyen oda egy graetz kockát és használjon egyet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2023
(#) Massawa válasza highand hozzászólására (») Ápr 30, 2023 /
 
Ez igy még nem lesz jo. Az ilyen kapcsolásu LEDek felvillanását lehet, hogy nem is fogod látni, de a jel már vigan túlvezérelheti pl a AD konvertort stb..
Hacsak a hangszorora juto jelet akarod mérecsgélni arra jo, mert azokat a túl rövid tulvezérléseket lehet, hogy hallani sem fogod.
(#) highand válasza Massawa hozzászólására (») Máj 1, 2023 /
 
Ezek a ledek, akkor és csak akkor villannak fel, amikor a műveleti erősítő leklippel. Ez független a például a tápfeszültség változásaitól. Szemben a szokásos klippjelzőkkel, amelyel vagy egy adott kimeneti szint felett villannak, vagy pedig arra villannak, ha a kimeneti szint egy adott feszültségnél jobban megközelíti tápfeszt. De egyik utóbbi kapcsolást sem maga a klipp vezérli.

Az AD konverter nem tudom hogyan került ide.

Ez a kapcsolás az akármilyen erősítésű erősítő fokozat túlvezérlését ( klippelését) jelzi.

Ez egy olyan kapcsolás aminek a jelzési pontosságát nem befolyásolja például, ha a végfok tápfeszültsége bezuhan. De az sem befolyásolja, ha pl. 8ohm-os terhelésre van beállítva ( mert nem kell beállítani) és ehelyett 2ohm-al terhelik, mert automatikusan "hozzá áll" a terhelés változásához.

A kapcsolás a bemeneti és a kimeneti feszültség alakját hasonítja össze. Bármilyen okból változik meg a kimeneti feszültség alak a bemenetihez képest - a LED felvillan.

Szóval nincsen olyan, hogy "nem veszi észre" a klippet.

Sőt a kapcsolás megmódosítva arra is alkalmas, hogy előre beállított torzítási szint elérésekor villanjon. Például legyen adott egy erősítő, ami 0,01%-ot torzít 5Veff-nél. Az áramkör beállítható kis módosítással arra, hogy már akkor villanjon, ha a torzítás eléri, vagy meghaladja a 0,5%-ot.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2023
(#) Massawa válasza highand hozzászólására (») Máj 1, 2023 /
 
Nem értetted mire gondoltam.
A nagyon rövid idejü klippelés is gond lehet ( ha ez a feladat, pl a tü impulzusok kijelzése) azt viszont a LEDeken nem fogod látni. Ezért minden klippelés kijelzöben meg kell hosszabbitani a LED ( stb) felvillanását különben nem sok értelme van az egésznek.
(#) highand válasza Massawa hozzászólására (») Máj 1, 2023 /
 
Szerintem, egy erősítőben nincsen jelentősége azoknak a rövid impulzusoknak, amiket a felvillanás rövidsége miatt nem lát meg az ember - mert azt nem is lehet hallani. Egy peak hold -al fejleszteni a kapcsolást nem ügy.

Az eddig megjelent kapcsolásokhoz képest ez így is két nagyságrenddel többet ér.

Amúgy a digit felvételek túlnyomó többsége tele van klip-el, ami a keverő egyes csatornáiból jön. Bárki ellenőrizheti, elég szkópon nézni a DA kimenetét együtt a hallgatással.

Részemről a kapcsolást közreadtam -- a témát lezártam.
Következő: »»   15 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem