Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Panelműszer túlcsordulás - méréshatár kiterjesztés
Lapozás: OK   2 / 2
(#) mex válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 7, 2008 /
 
Úgy érted,hogy a tizedespont nem mozdul el?
(#) Zoli_bácsi válasza mex hozzászólására (») Nov 7, 2008 /
 
A tizedes pontot változtathatom. Mindíg csak 200mV-os méréshatárban van, hiába cserélgetem az ellenállást. Papír szerint 20V-100K; 200V-10K Az RA értéke mindenhol 10Mohm. Az RB értéket kell módosítani, de hiába... Papír szerint kötöttem be mindent
(#) Zoli_bácsi válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 7, 2008 /
 
A hozzá adott útmutató teljesen hibás. A Mivel két Típushoz is egyazon papíron van a bekötés és a határváltás, így szépen összekeverték a két műszert, illetve annak leírását. Az egyik a PM129A, a másik PM129B. Nekem 'A' típus van és a 'B' bekötést alkalmaztam.
(#) Csonty hozzászólása Aug 28, 2009 /
 
Sziasztok!

Milyen áramkörrel lehetne azt megoldani, hogy a digitális panelműszer automatikusan váltson méréshatárt?
Arra gondoltam, hogy lenne két referencia feszültség, mondjuk 1,9V-nál meg 19,9V-nál és ha a mérendő fesz eléri ezt akkor átvált! Nekem is hasonló műszerem van mint amiről beszéltetek (3 és 1/2 digites), csak én nem a nyákon akarok átforrasztani egy ellenállást értelem szerűen, hanem a mérendő feszt egy helitrimmerrel akarom leosztani! Ézok közötti váltást és a pont kiosztását kéne megoldani a referencia feszültség környékén! De hogyan?

Csonty
(#) Csonty hozzászólása Aug 30, 2009 /
 
Senki se tud segíteni?
(#) malay válasza Doncso hozzászólására (») Szept 28, 2009 /
 
Sziasztok! Nekem is van egy PM-435 legegyszerűbb kis panelműszerem.
(#) malay válasza Doncso hozzászólására (») Szept 28, 2009 /
 
Sziasztok! Nekem is van egy PM-435 legegyszerűbb kis panelműszerem. Szépen az adatlap alapján tudom állítgatni a feszültségméréshez a méréshatárt. Az árammérés is megy, de kérdésem az lenne, hogy ez a kis műszerre, ha bekötök az RC-re egy 0,01ohmos (ilyet meg honnan lehet szerezni? ezek lennének a 0 ohmos ellenállások?? most 2x0,1 és 1K ellenállást kötöttem párhuzamosan) ellenállást, akkor valóban rátehetek 5A-t??? Olyan kis vékonyak a kábelek, meg a panelon is a vezetősávok... Az adatlap azt mondja. Gondoltam arra, hogy az ohm törv alapján kiszámolom, h mekkora ellenállást rakjak a műszerrel párhuzamosan, h mondjuk a tized áram follyon csak a műszeren,(ekkor csak tizedest kell állítani) de ahoz tudnom kellene, hogy a műszer mekkora ellenálláson átfolyó áramot mér. Mérni nem tudom, mert olyan kicsi. Ebben kérném valaki segítségét. Köszönettel,
(#) karesz01 hozzászólása Jan 18, 2010 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy (már az előzőkben is említett)
pm 428-as panelműsuerem!
Ezt tudom egyszerre feszültség illetve áram mérésre hasznlni ha igen hogyan?
Előre is köszönöm!
(#) Balipapa hozzászólása Dec 29, 2010 /
 
Szép napot!

Azt szeretném megtudni hogy a mellékelt képen szereplő panelkijelzőt
Deprez műszer helyett hogy tudom használni? Ugyanis a kapcs rajzon 100ľA
alapműszert mutat.
Ha tud valaki vmit mondani erről, előre is megköszönöm!
Tisztelettel: Gyula.
(#) mate080 hozzászólása Jún 21, 2011 /
 
Sziasztok!

Egy PM428-as panelmérővel szeretnék hőmérsékletet mérni. Hogyan tudnám ezt megoldani? Elég ha egy sima és egy hőellenállásból feszültségosztót csinálok hozzá?
Előre is köszönöm segítségeteket!
(#) Medve válasza mate080 hozzászólására (») Jún 21, 2011 /
 
Elég, de ügyelj azért a részletekre! (használd a keresőt)
(#) Spyro1411 hozzászólása Okt 14, 2012 /
 
Sziasztok!

Van kettő panelműszerem (Voltmérők) az alkotó féle labortápot építem, és abba kell. Sajna figyelmetlenségből nem 2x200mV méréshatárút vettem, hanem 1x200V és 1x200mV. Most ezt szeretném valahogy korrigálni.
Amikor szétszedtem akkor azt vettem észre, hogy egy kondin, és egy más helyre beforrasztott ellenálláson kívül nincs sok különbség a kettő között. Kapcsolást a neten nem találtam, üzletet is csak egyet ahonnét rendeltem.

(A képek túl nagyok lettek, ezért linkelnem kell.) Kép1 Kép2 Kép3 Kép4

A tervem annyi, hogy azt a SMD ellenállást amin egy 0 van átrakom a legalsó helyre, ami mellé 0,2V van írva. A kondihoz nem férek hozzá, ezért azt benne hagynám, ahogy minden mást is.
Ha valaki tud, akkor kérem, hogy segítsen.

Előre köszönöm a válaszokat/tanácsokat!
(#) sanyisuzuki89 hozzászólása Nov 5, 2014 /
 
hello.
Van nekem egy PM428 -as műszerem sajnos tévedésből vettem a boltban az eladónak fogalma nem volt a méréshatárról én kocsiba szeretném használna tehát max 15V ig kellene mérnie!
A kérdés az volna,hogy hogy lehetne kitolni a méréshatárt 15V -íg vagy ha azt nem akkor mi kell hozzá pontosan hogy tudjon hőmérsékletet mérni????

images.jpeg
    
(#) CIROKL válasza sanyisuzuki89 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /
 
Bővebben: Link

A link tartalmazza a méréshatár kiterjesztést !
(#) pucuka válasza sanyisuzuki89 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /
 
Előtét feszültség osztóval tudod a méréshatárt kiterjeszteni.
Pl. ha a műszer méréshatára 199.9 mV (200 mV), akkor egy 1:10 osztóval 2 V, egy 1:100 osztóval 20 V lesz a méréshatár. Lehet kapni direkt erre a célra készült ellenállás láncot.
(#) qvasz2 válasza sanyisuzuki89 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /
 
Kell egy 99 kohmos (100 kohm is megteszi) ellenállás és egy 2 kohmos heli trimmer sorbakötve, meg egy digit multi a beállításhoz.
A hőmérő az bonyolultabb, kell egy hőérzékelő, de az pici jelet ad, azt fel kell erősíteni, majd visszaosztani, hogy jó legyen a kijelzés.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem