Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   733 / 733
(#) svgyula válasza yagi hozzászólására (») Júl 26, 2025 /

Szia! Én a lusta lettem a szórakozáshoz, csináltam párat szép hangja van. De a befektetett idő energia alkatrész ár messze meghaladja egy ilyen cucc árát. Ennél lehet "mókolás" nélkül kapcsolni
a közép-magas tartomány vágási frekvenciáját. Álló torony hangfalba raktam bele és nagyon szépen szónak.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2025
(#) Zaji válasza svgyula hozzászólására (») Júl 27, 2025 /

Sziasztok,
Ezzel egyetértve lenne egy kérdésem. Van 4 pár régi hangfalam, hibás mikró hifik hangfalai.
Ezekhez szeretnék olyan low budget erősítőt amit a hangfal hátuljába építve egyfajta aktív hangfalat tudnék belőlük varázsolni.
Ehhez tudtok ajánlani erősítőt? Az Ali-n találhatók közül.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2025
(#) yagi válasza svgyula hozzászólására (») Júl 27, 2025 /

Szia. Tényleg nem megbántani szeretnélek, de amit linkeltél, az köszönő viszonyban sincs azzal a váltóval amit én terveztem és építettem a hangdobozomba. Egy hangváltónál nem csak az a lényeg, hogy egy adott frekvencián váltson. Figyelembe kell venni az adott hangszórók frekvencia és impedancia görbéit, és ahhoz illeszteni, esetleg ha szükséges akkor notch szűrőt alkalmazni, valamint a Zobel tagot is beletenni, nem beszélve a Baffle Step kompenzációról stb. Ja, és nem elektrolit kondenzátorok használni, legalábbis a kisebb értékeknél . . . Ezek így valóban sok időt elvesznek az ember életéből - a pénztárcájából meg mást. Nekem a célom az volt, hogy tervezzek és építsek egy olyan hangdobozt, ami a hasonló árkategóriába eső gyári dobozokkal felveszi a versenyt. Véleményem szerint ez sikerült, így én elégedett vagyok a végeredménnyel.
(#) Zaji válasza Zaji hozzászólására (») Júl 31, 2025 /

Akkor ezt is felejtsem el?
(#) reloop válasza Zaji hozzászólására (») Júl 31, 2025 / 1

Szia! Bármennyire is hihetetlen, de egy ilyen vált be.
Írom ezt úgy, hogy tucatjával van kedvtelésből épített jobbnál-jobb végerősítőm és szinte bármit meg tudnék még ezeken felül is építeni.
(#) Zaji válasza reloop hozzászólására (») Aug 1, 2025 /

Köszönöm.
Ezt hogy tudom BT-szal "felokosítani"?
(#) reloop válasza Zaji hozzászólására (») Aug 1, 2025 /

Ezzel az MH-M18-cal adom rá a jelet.
Nem a témába vág, de itt kell megemlítsem, a bluetooth vevő táp bekötési pontjára a lehető legrövidebb lábbal szoktam rákötni egy 10 µF kondit, és az erősítőtől teljesen függetlenül táplálom.
A TDA2822 előtt 7808, a vevő előtt pedig 7805 stabkockát használok. A trafó 2x9 VAC, 5-15 VA-es Bővebben: Link
(#) david87 hozzászólása Aug 1, 2025 /

hanszóró

Sziasztok!
Újra meg mértem 1 hét után a hangszórót.
(#) david87 hozzászólása 11:17 /

Potrt növelés

Megnöveltem a portot.
Képen látható let az eredménye.
Következő: »»   733 / 733
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem