Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   225 / 225
(#) szs válasza erbe hozzászólására (») Márc 19, 2026 /

Állandóan délben kapcsolod be

Egyszer menj haua délrlőtt, és nézz rá a tápegységre. 1 óra szabadidőd csak akad néha...
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Márc 19, 2026 /

Pl. TV-t cserélhetnél egy távolabbi ismerősöddel mert azzal ki lehetne zárni a külső hibaforrásokat.
(#) img válasza szs hozzászólására (») Márc 19, 2026 /

Szerintem kedve nincs, vagy a kedvenc játéka a barkochba.
(#) erbe válasza szs hozzászólására (») Márc 19, 2026 /

Ritkán nézem a TV-t, nem én szoktam bekapcsolni. Kedden pl. Kaposvárról a PET CT-ről kicsit nehéz lett volna haza szaladgálni.
Ma pl. még reggel telefonáltak, hogy áll egy gép, menjek javítani. Oda néhány perccel 12 után indultam. Fél órával indulás előtt már ment a TV. Hazaértem, kimentem fákat metszeni. Kezdett sötétedni, mikor bementem, addig nem hibázott. Megy a híradó, készítem a vacsorát, szentségel az asszony. Akkor sorban 6-7 alkalommal elment. "Próbálj csatornát váltani!" Azóta megy hiba nélkül.
Ilyenek miatt gondolom, hogy a szolgáltató zagyvál bele valamit, ami újraindítja a TV-t.
Majd ha sok szabad időm lesz, kimászok a föld alól és megnézem.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Tegnap este már összeesküvés elméleten tanakodtunk. Ment a film, semmi hiba. Jött a reklám, elején 5-6 újraindulás, időnként olyan sűrűn, hogy fel se éledt, már újra indult. Később kicsit ritkábban, de néhány képkockánál többet nem nagyon láttunk. A film következő szakaszát megint leállás nélkül végigjátszotta.
Ma már nem válogat és egyre sűrűbben újraindul. Kihúzom a Conax egységet, akkor is. Külső HDD-ről bármilyen filmet végigjátszik. Ha benne van a Conax, bolond. Ha kiveszem a Conaxot, de az antennakábellel csatlakozik a beltérihez, bolond. Szétszedtem. A kondik szemre jók. Feszültségek jók, nem ingadoznak, hullámosság néhány mV, amit a táp rajtahagy. Az a baj, hogy szétszedve nem tudom "üzemi körülményekkel" próbálni. Még antennakábelt tudnák hozni akkorát, amivel elérem a beltérit, de lábraállítani, kapcsolgatni és méregetni együtt nem megy.
A vevő panelen nincs elkó, csak SMD kondik.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2026
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Élére állítottam az asztalon, elölről-hátulról megtámogattam 1-1 számítógéppel. Próbálgatom, egyelőre csak külső HDD-ről. Beleraktam a Conaxot kártyával együtt is. Egyelőre megy. A CPU jó meleg, nem sokáig tapogattam. Nem értem, miért nem raktak rá gyárilag hűtőbordát. Rögzítési lehetőség nincs. Ragasztani legfeljebb kétkomponensűvel merem, mert ha lepottyan, még több bajt okoz.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Jól van, akkor haladunk, ezért javasoltam, hogy valamivel (akár a kártya és az antenna eltávolításával) tesztelni kell a készüléket.

Kérhetnél a szolgáltatótól másik kártyát mondván, hogy ez újraindulásokat okoz.

"Nem értem, miért nem raktak rá gyárilag hűtőbordát."

Nem azt írtad, hogy ez egy használt készülék? Mert akkor lehet, hogy korábban távolították el.
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Márc 20, 2026 / 1

Amikor vettem, akkor még új volt.
Ragasztottam egy méretre vágott hűtőbordát a CPU-ra. Most raktam a helyére. Egyelőre megy.

Most hűvös van - ha valóban ez a baja, akkor mi lesz vele nyáron: ventilátort is kap?
(#) kadarist válasza erbe hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Az ilyen BGA-val feltett IC-k hajlamosak a rejtett hibákra, leállásokra. Kicsit megmelegszik, aztán elenged a forrasztás.
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Mitől lenne hűvös? Nálunk napközben 25-26 fok van a lakásban. Nekem 20 elég lenne, de a párom nagyon fázós.
Mint korábban írtam, egyre inkább a hulladékudvar felé veszi az irányt a TV.
A hűtőborda kicsit magasabb, mint a hely, ahova bekerült. A hátfal elég vékony, de egy ideig támasztani tudja a CPU-t.

A külső hőmérséklethez viszonyítottam, a párod egyedi hideg érzéséhez képesti beállítást nem tudtam figyelembe venni mivel nem volt ismert az általa képviselt együttható.

Mindenesetre nyáron gondolom melegebb lesz bent is, ha csak nem folyamatosan légkondiztok.
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Márc 21, 2026 /

Jóformán soha nem légkondizunk. Ilyenkor megy inkább. De ha csukva hagyjuk az ablakokat, nem megy fel a hőmérséklet 29 fok fölé. De ha beengedjük azt a kis meleget, akkor igen.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Márc 21, 2026 /

Én máshogy vagyok bekötve mert ha valamilyen projekthez szükséges, akkor ha kell hűtök, ha kell fűtök, stb vagy amit az adott munkakörülmények megkívánnak. Magyarán ha le kell tesztelni egy eszközt akkor addig nyúzom amíg ki nem bukik, hogy mi a baja és észszerűen megoldható-e.

Innentől már rajtad áll, hogy a kapott tanácsok alapján mennyire hatékonyan csiklandozod a TV-t, hogy elkezdjen hibázni: ha egyre sűrűbben teszi az jó jel, hogy egyre gyorsabban halad a megoldás felé.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2026
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Márc 21, 2026 / 1

Egyelőre a leírt megoldás stabil működéshez segített. Ha újra elkezd hibázni, az eddigi ismeretek alapján el lehet dönteni, hogy az irány a munkaasztal vagy a hulladékudvar. Sok dolgot megjavítottam, aminél egyáltalán nem érte meg a javítás, sőt akár újat is lehetett volna venni a ráfordított időből. Ez a TV már bőven túl van rajta. "Rendes" szerelőnél már régen az esőverte udvaron végezte volna. (Van ismerősöm, aki ott gyűjti az ilyeneket.)
(#) szs válasza erbe hozzászólására (») Márc 21, 2026 /

Az tök jó, ha segített.
Én is túlmelegedésre gondoltam, csak a tápegység felé próbáltalak (félre) irányítani
Ha ez a hűtőborda beválik, az nagyon jó.
Egyébként: igen, volt már olyan TV előttem, amin nemcssk borda (az szokotz is lenni sokszor), de aktív hűtés is volt. Ventilátorral, burkolattal, ami vezeti a levegőt...
Furcsálltam is (merthát mégiscsak plusz zajforrás), meg nem is (merthát jó hőelvonás).
Szagértő meg úgysem vagyok.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Márc 22, 2026 /

Ez a melegedés mellett lehet még BGA hiba is, de jó lenne, ha a borda tartósan megoldaná.
(#) img válasza szs hozzászólására (») Márc 22, 2026 /

A plazmáknak (pl. Panasonic) kivétel nélkül mind aktív ventilátoros hűtése volt.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Csü, 22:50 /

"Örülünk, Vincent?"
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Pé, 11:22 / 1

Eddig még jó.
Következő: »»   225 / 225
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem