Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiós adó-vevő modulok
Lapozás: OK   33 / 33
(#) pucuka válasza JZoli hozzászólására (») Vas, 17:15 /
 
A hbat adó hat vevő nem jó megoldás, azonos térben nem lehet szeparálni. Ahhoz kevés a rendelkezésre álló RF sáv.
Megoldható 1 vevő, és hat adóval, de néhány dologra ügyelni kell. Egyidőben egyszerre csak egy adó adhat, mert különben az interferencia miatt a vevő nem fog semmit venni. Ezt csak úgy lehet biztosítani, ha mindenhol adó/vevők vannak, és hálózatot szervezel. A host időnként körbekérdezi a hat információ adó állomást. Ezt pedig csak mikrovezérlővel tudod megoldani, ami amúgy is könnyebbséget hoz a "vevő" oldalon, a hat relé különválogatásánál.
Biztos meg lehetne oldani fix logikával is, de mikrovezérlővel könnyebb.
(#) JZoli válasza pucuka hozzászólására (») Vas, 18:08 /
 
Na én ennyire nem szeretném megbonyolítani! Most úgy működik ahogy előted gerenk kolléga írta, csatornánként egy adó- és egy vevő van. Csak szerettem volna egyszerűsíteni. Itt csatornánként és naponta három-négy bekapcsolás szokott lenni, így nagy keveredés nem szokott kialakulni.
Van egy olyan készletem amiben van egy távirányító, és négy bedugható konnektor. Ennek van minden konnektorhoz egy be- és egy kikapcsolója. Nos ez kellene csak fordítva,
Ha nem megy másképpen akkor marad így a hat vevővel, csak jobb megoldás lett volna, ha egybe van, valami olyasféle mint amit gerenk kolléga elsőre linkelt is.
Következő: »»   33 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Dec, 22. Hé
11:33:15
Jelenleg 359 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu