Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 25 W-os Texas erősítő
 
Témaindító: punkkazy, idő: Okt 11, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 50
(#) reloop válasza Robertó11 hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Üdv! A TL072 és az LF353 dual műveleti erősítő, belőlük ilyet építhetsz. A szokásos Texas panelek TL071, vagy társaira épülnek.
A "±18,3 V primer trafó" nem értelmezhető kifejezés. A primer gondolom 230 V lesz, a szekunder pedig 2x18,3 VAC, vagy egyenirányítva pufferelve adja a ±18,3 V egyenfeszültséget. Ennek pontosítása a Zener-dióda előtét-ellenállásának meghatározásához szükséges, amit 10 mA körüli áramra méretezünk.
(#) Potkiller hozzászólása Nov 12, 2023 /
 
Sziasztok! Lekoppintottam saját felhasználásra a topikban fellelhető kapcsolást. A szakikat kérném, esetleg rá tudnának nézni, hogy nem-e vétettem nagy hibát? A kimeneti R-C tag a csatlakozókon lesz rajta, így azok hiányoznak. 2 kapcsolást vettem alapul hozzá, ezeket alap1 és 2-nek neveztem el, az átláthatóság kedvéért. Kínai panelos rendelés lesz, így bátorkodtam 2 oldalasra tervezni, bár a rétegugrálás bevallom nem igazán szemetgyönyörködtető látvány, de remélem nem fog bezavarni semmibe. (A kapcsolás szerinti 5 voltok csak vizuális megtévesztés)
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2023
(#) kadarist válasza Potkiller hozzászólására (») Nov 12, 2023 /
 
Szia!
Ha kétoldalas a nyák, akkor miért viszed körbe a GND-t a C2 és a C102-nél? A földhurok lehetőségét érdemes minimalizálni.
(#) Potkiller válasza kadarist hozzászólására (») Nov 12, 2023 /
 
Kezdő pálya nekem ez a 2 oldal.. Köszönöm az észrevételt, javítom is!
(#) scooby_ válasza Potkiller hozzászólására (») Nov 14, 2023 / 1
 
Illetve, tápvezeték, GND vezeték, kimenet, azaz minden olyan vezetősáv mehet vastagabb vezetősávval -bátran- ahol teljesítmény van. Ne spórolj. A kínai nem fogja olcsóbban gyártani.
(#) segítő válasza Potkiller hozzászólására (») Nov 14, 2023 / 1
 
Sok sikert!
(#) Karesz 50 válasza segítő hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Ezt én is írhattam volna, de nem akartam gonoszkodni : )
(#) tunerman válasza Potkiller hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Idézet:
„Lekoppintottam saját felhasználásra a topikban fellelhető kapcsolást. ”


Nekem csak egy kérdésem van - milyen műsorforrásokhoz fogod használni ezt az 1973-as Texas erősítő utánépítést?
TJ.
(#) Potkiller válasza Karesz 50 hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Ennyire bajos az erősítő, vagy a nyákrajzolat lenne ludas? olvasgattam a témát, de nem igazán találkoztam óvaintésekkel, ha netán bírtokában vagytok ilyesminek, olvasnám szívesen
(#) Potkiller válasza tunerman hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Leginkább PC, tablet, bluetooth modul lenne a fő használatos
(#) Potkiller válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Köszönöm a tanácsot! Mivel itt a hangszóró a táp földjéről fogja kapni a földet, ezért amennyire értem a kapcsolást, nagy teljesítmény nem fog száguldozni a panel földjén. Jól értem? A táp, illetve kimeneti sávokat vastagítottam, köszönöm! (Megoldás lehet, ha a nagy teljesítményű sávokat ellátom solder mask réteggel, így nem fogja a gyártó cég lemaszkolni, át tudom forrasztani/réz vezetékezve forrasztani? Sok tapasztalatom nincs ez ügyben, de láttam pár helyen ezt a megoldást, gondolom hasznos tud lenni.)
(#) tunerman válasza Potkiller hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Idézet:
„Leginkább PC, tablet, bluetooth modul lenne a fő használatos”


Ezek a mai digi jelforrások mind vonalszintű kimenettel rendelkeznek (kb. 2v eff.), ide feleslegesnek tűnik a Au=40dB-s erősítése Texas végerősítőnek.
Szerintem ma egy végerősítő kapcsolásnak az Au=20-26dB értéke már reálisabb paramétere.

TJ.
(#) scooby_ válasza Potkiller hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Persze, az is egy jó megoldás. Nagyobb teljesítményű eszközöknél rendszerint én is így teszek főleg, ha nincs lehetőségem kellő vastagságúra beállítani a vezetősávot. Annyi, hogy a GND vezetősávjait legalább a főgerincen vastagabbal vinném. Saccra neked ez most 1mm. Legalább 1,8-2mm.
(#) Karesz 50 válasza Potkiller hozzászólására (») Nov 15, 2023 / 1
 
Nem szívesen kotyognék bele ebbe a témába. Próbáld ki, aztán majd úgyis kérdezni fogsz.
Valószínűleg az lesz az első kérdésed, hogy mitől gerjed.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2023
(#) Potkiller válasza Karesz 50 hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
A T1-T101 nincs közvetlen a bordán, ezen kívül lenne esetleg még jó tipp? holnap rendelem meg a nyákokat, de ha valamit tudok javítani addig, szívesen tenném. Ha mást nem is, 2 hét múlva szerencsétlenebb esetben úgy is feltenném ugyan ezt a kérdést.
(#) segítő válasza Potkiller hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
A kínaiak valószínűleg kiváló minőségben le fogják gyártani a NYÁK-ot. Ami HOBBI szinten is megoldható otthon. Nem egy nagy durranás. Sem a nyák, sem a kapcsolás.
(#) Karesz 50 válasza Potkiller hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Az az egyetlen jó tippem lenne, hogy ezt így ne gyártasd le... de úgy is ki fogod próbálni, ami nem baj mert tanulni fogsz belőle.
(#) Ódenka válasza Potkiller hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Több évtizeddel ezelőtt, amikor ez a Texas még friss gondolat volt, megépítette az egyik kollégám. Megcsodáltuk a zajtalanságát. Aztán néhány nap múlva az egyik hangdoboz és a végfok zárlat eredményeképpen ezt a kapcsolást soha többé nem hoztuk szóba...Bizonyára sokan elégedettek vele és sikeres, de akkor úgy döntöttünk, hogy ez egyszerűen nem éri meg a benne leselkedő veszélyekkel. 1978-ban aztán egy egy tápos Texast építettem meg, ami kicsatoló kondenzátoros nyilván és egy fürdőt hangosítottam vele, sosem romlott el és oda jó is volt...
(#) segítő válasza Ódenka hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Nosztalgia. Utólag vissza gondolva 80-as években inkább építtem volna egy egyszerű, 2N3055 végfokot. Sajnos drága volt. Anno.
Következő: »»   50 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem