Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádió építés a kezdetektől a világvevőig
Lapozás: OK   279 / 279
(#) Kera_Will válasza geri12 hozzászólására (») Máj 7, 2026 / 2

Itt talaltam egy egyszeru WBFM vevot.
Lehet tetszeni fog.
Igaz smd , valoszinuleg hagyomanyos alkatreszekkel felepitve is mukodhet.

Bővebben: Link ukv radio
(#) Feri007 válasza Kera_Will hozzászólására (») Máj 7, 2026 /

Az a két 2mH tekercs + kondik adják az össz. KF szelektivitást?
hááát...
(#) geri12 válasza Kera_Will hozzászólására (») Máj 24, 2026 / 5

Köszi a tippet, de a kapcsolás adott volt. Itt az ötlet egy összerakható KIT-ből indult. Saját panelt terveztem az én verziómhoz, ami az eredetinél valamivel nagyobb. A KF szűrők módosítottak az eredetihez képest, 10x10-es méretűt tekertem át, és azzal terveztem a panelt. Beállítás után a szelektivitása valamivel jobb, mint a KIT verzióé. A helyi oszcillátort, az RF bemenő fokozatot, valamint a keverő részt érdemes lenne még árnyékolni, de így is meglepően jó lett. Ha újra kéne csinálni a panelt, akkor a felső oldalt is auto GND-vel csinálnám, és több helyet csinálnék az árnyékoló lemeznek. A jövőbeli terv egy csöves FM heterodin.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2026

IMG_3836.JPEG

(#) tomi1990120 hozzászólása Csü, 0:06 /

hu-017b radió kit

Sziasztok vettem egy ilyen rádió kitet de az istenért nem akar mükodni,be bekapcsol led is világit hangeröt is tudok állitani de ha rádióállomást akarok keresni lefagy az egész es a kijelzö 118.9-et ir és onnan csak az áramtalanitás hozza vissza.Esetleg valakinek volt ezzel a kittel tapasztalata vagy megépitette már valaki?
(#) VJ72 hozzászólása Pé, 22:33 / 2

BBC Long Wave lekapcsolás

A BBC leállítja a hosszúhullámú sugárzását 27.-én úgy tűnik végleg.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Pé, 22:41
(#) Gafly válasza VJ72 hozzászólására (») Szo, 5:24 /

Remélem emlékként megőrzik a cuccok egy részét.
Következő: »»   279 / 279
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem