Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző vezérlése, életre keltése
Lapozás: OK   76 / 76
(#) Honda130 válasza user1914 hozzászólására (») 7:38 /

Igen. Max meg lehetne próbálni zebra szalaggal, de az a helyzet, hogy tönkretenni nem akarom a gőzölt érintkezőket.
(#) Honda130 válasza user1914 hozzászólására (») 8:17 /

Lehet hogy test nélkül marhaságokat láttam? Ha a ceruza elem negatívjára csiptetem a szlóp érintő vezetékén lévő negatív szálat, akkor már ilyen jelet ad. Így kell csinálni?
(#) user1914 válasza Honda130 hozzászólására (») 8:54 /

Mondtam olyan beállításba legyen a szkóp.
(#) Honda130 válasza user1914 hozzászólására (») 9:16 /

Elnézést! Azt hittem az előtte lévő beállításokkal kell.
(#) user1914 válasza Honda130 hozzászólására (») 11:56 /

Áll a quarc oszcillátor nevárj kijelzést.
(#) Honda130 válasza user1914 hozzászólására (») 12:20 /

Köszönöm!
Erre már én is következtettem. DE amíg a kondenzátorokat nem vettem le, addig biztosan működött, mert láttam.
Itt a kérdés most az volna, hogy lehet-e ezzel mit kezdeni? Kívül lehet-e a gond, pl. azért, mert a kondenzátorokat bántottam, vagy maga a chip?
Ugye most még több kérdés keletkezett.
Először is, hogy lehet-e utánozni ezt az óra áramkört úgy, hogy az ébresztés funkció működjön rajta? Ha igen, akkor megcsinálom. Persze, ha valaki mutat egy olyan áramkört, amit meg tudok csinálni. Akár úgy is, hogy valahol külön el van helyezve egy panel.
A másik kérdés pedig az, hogy le kell tesztelnem ezt a kijelzőt, és megállapítani, hogy használható-e vagy sem egy új projekthez? Ha kell új projekt.

Félreértés ne essék, picit úgy érzem, hogy ezt a dolgot kívülálló fejcsóválva nézheti. Mit kell kihozni egy 45 éves rádiósmagnó óra kijelzőjéből?! Igen. Tudom. Egyszerűen arról van szó, hogy meg szeretném csinálni. Úgy, hogy nem az életem múlik rajta. Annyi, hogy mikor ránézek a készülékre, látnám, hogy megérte megjavítani és mosolyoghatnék. Idő van rá, szívesen csinálom, amíg nem fogy el az ötlet.
(#) sany válasza Honda130 hozzászólására (») 12:53 /

Ez az óra magától ment esetleg? Arra gondolok , hogy csak külön az 1,5 V-os elemmel nézted-e vagy az áramkörével is? Az mit jelent, hogy nem tetszik a kivett kondi? Hiszen lemérted kb 50 pF, ahogy írod.
Nem mondom, hogy a kondi a baj, de már lehet az is.

Nem lehet, hogy nem azért nem kapcsolt be a kijelző, mert valami engedélyező jel kell a kijelzéshez?
Ahogy néztem a rajzot, lehet lesz ott más is...
A hozzászólás módosítva: 12:57
(#) Honda130 válasza sany hozzászólására (») 13:33 /

Ez az óra ugyan rá van ültetve egy közös panelre, de a működése független mindentől. A ceruza elem működteti. Egy kapcsolat mégis van a magnóval. Az pedig, hogy az óranak van egy óra által vezérelt szála. Ez is be tudja kapcsolni az egész készüléket. Ez úgy van megvalósítva, hogy a nagy power kapcsolónak van egy bekapcsolt állapota, egy kikapcsolt és egy harmadik állás, ami az óranak ezt a vezérlő szálát kapcsolja. Ha ide van kapcsolva a kapcsoló, akkor az óra be tudja kapcsolni ezen az ágon a keszülék főreléjét.
Nem kell a kijelzőnek külön jel szerintem.
Az a kondi azért nem tetszett, mert leforrasztáskor úgy látom, megsérült az egyik oldalon a forrpontja. 22pF-os. Rendeltem helyette ugyanolyat, de az új nem 22pF, hanem. 50pF-os.
A hozzászólás módosítva: 13:35
(#) proba válasza Honda130 hozzászólására (») 15:38 /

Ha 22pf-et rendeltél, és az van a kapott tasakon is, szinte biztos hogy mérési hiba amit tapasztalsz.
(#) sany válasza Honda130 hozzászólására (») 15:56 /

Én azt hittem a régi az 50 pF.
(#) Honda130 válasza proba hozzászólására (») 16:22 /

Én is ezt mondanám. Ha az eredeti 22pF-os esetében nem fele akkora értéket mérnék. De az eredetit kb. 25-nek mérem. Akkor ez mennyi?
Következő: »»   76 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem