Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Behringer keverőpult javítása
 
Témaindító: huhuu, idő: Okt 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 8
(#) ferci válasza reloop hozzászólására (») Szept 20, 2020 /
 
Igen...
(#) Endre22 hozzászólása Okt 8, 2020 /
 
Sziasztok.

Van egy Behringer DJX700 keverőm.
Kicsit overkill a feladatra amire szeretném (viszont olcsón szereztem), de lényegében annyi lenne a dolga, hogy három PC hangkimenetét keveri.
Ez működik is, semmi gond.

Viszont megfigyeltem, hogy a három FET, egy kis lemezzel le van csavarozva a doboza aljához (lásd csatolt kép). A három FET viszont elég szépen melegszik.
A terv szerint ez a cucc legalább napi 16 órában üzemelne. Ebből adódik a kérdés:
Szerintetek érdemes lenne a FET-eket kivezetni és egy nagyobb, mondjuk egy PC táp bordájára csavarozni? Netán egy ventivel is hűteni?
Vagy hagyjam így, mert úgy is bírják ezek a strapát?
(#) reloop válasza Endre22 hozzászólására (») Okt 8, 2020 /
 
Szia! Hagyd így! Amit FET-nek nevezel az szerintem feszültségstabilizátor. Nem ildomos vezetéket toldani a lábaihoz.
Amit tehetsz érte, jól szellőző helyre rakod a készüléket, esetleg újra pasztázod a stabilizátorokat.
(#) promise válasza reloop hozzászólására (») Okt 8, 2020 /
 
Kisebb keverőt javítottam pár napja a gyártótól,a három tok 7815, 7915 és 7805 volt.
Nagy valószínűségel ebben is ezek a stabilizátorok találhatóak.
(#) kolko hozzászólása Jún 19, 2021 /
 
Sziasztok, látom előfordult már a topicban a Behringer LPA1180 típusú végfok. Van itt valaki aki ennek ismerője?
Egy ilyen végfok van egy bass kombóban és egy szerintem zárlatos tekercselésű hangszóró miatt elnémult. Nem is sistereg a kimenete.
Van ezeken valami védelem arra az esetre ha túl alacsony a hangszóró ellenállása, vagy tuti a végtranzisztor lesz hibás?
Az történt, hogy hangerőn emeltem a hangerőt vágott a hangszóró, kvázi torzított. Másik hangszóróval tökéletes volt. Ezután áttettem a hibásnak vélt hangszórót egy autós erősítőre, azzal ordított, meg leverte a vesémet a mély. Azt gondoltam esetleg forrasztási hiba lehetett.
Vissza a kombóba, megint hallottam ahogy vágott egy pillanatig ahogy a g húrhoz értem, de nem vettem észre hogy az előző hangzóróval magasabban hagytam a hangerőt és megpengettem az E húrt és a mély erős vezérléssel már nem jött ki csak mukk, elhallgatott a kimenet.
Utána gondoltam végig, hogy az autós végfok 2ohm-ot is elvisel és még mindig lehet, hogy áthúz a tekercs a hangszórón, csak az ott nem gond, ezt a végfokot viszont kinyírja. Szóval mostmár a végfok is hibás. Rámértem a végtranzisztorok lábára dióda állásban, de zárlatot nem találtam egyiknél sem. Melegszenek, szóval áramot kapnak.
Így hogy tuti a hangszóró miatt így nincs valakinek egy erős tippje, hogy melyik alkatrész lesz a bűnös? Nincs autóm és rohadt nehéz a kombó... jó lenne itthon meggányolni...
(#) kolko válasza kolko hozzászólására (») Jún 19, 2021 /
 
bocsánat, ez semmis, megoldódott
(#) Norby30 hozzászólása Dec 26, 2021 /
 
Sziasztok mesterek olyan kérdésem lenne hogy Behringer xenix Qx1622 miért nincs fülhalgató, és control kimeneten efekt? Pedig elvileg kapcsolóval lehet kapcsolni a main mixel 2 éves de újkorától ígyvan. Köszi a választ előre is
(#) Cinema válasza Norby30 hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
Olvasd el a leírását.
Elképzelhető, hogy a csatornákra beállított effekt csak a lábkapcsoló aktiválásával fog működni, tehát a kimenetekre akkor kapcsol. (Egyéb beállítások is befolyásolhatják.)

Üdv!
(#) Zola08 hozzászólása Máj 7, 2022 /
 
Sziasztok!

Van egy Xenyx 1632-es keverőm, aminek van egy-két baja. Eleinte volt, hogy egy idő után, megadta magát az effekt részleg, de ez úgy tűnik, hogy egy átkondizással megjavult.
Viszont, nem tudom, hogy eddig is iyen volt-e, de jelenleg csak a jobb csatornára adja ki az effektet. Elvileg mind a két csatorna belemegy, de a a kimeneten a bal csatorna az eredeti marad. (Ha balra pan-olom a forrás csatornáját, akkor a kimeneten szintúgy megjelenik jobb oldalt az effektes hang)

A másik probléma, hogy a "grafikus eq" működik, viszont a kis ledek a potikon nem világítanak. (Amikor kikapcsolom a pultot, egy pillanatra azért felvillannak)

Ezekben kérném a segítségetek.
Előre is köszi!
Zola
(#) pisti hozzászólása Szept 13, 2022 /
 
Sziasztok!
Nekem jól működik a keverőm, nem javítás ügyében kérem a segítséget.
A Behringer XENYX X 1204 USB keverőről szeretnék hangfelvételt készíteni. Az USB-n keresztül lehet-e és milyen programmal?
KöszönömÍ!
(#) uniman válasza pisti hozzászólására (») Szept 13, 2022 /
 
A "hozzáadott" programokkal próbáld meg...
(#) pisti válasza uniman hozzászólására (») Szept 13, 2022 /
 
Feltelepítettem az Audacity programot, de nem jött jel USB-n keresztül. A keverő ad ki jelet az USB-re vagy csak bemenetként tudom használni?
(#) Inhouse válasza pisti hozzászólására (») Szept 13, 2022 /
 
Azt nem tudom ad-e ki, ehhez minimum az kell, hogy mint hangkártya megjelenjen a gépen (driver települ és működik az eszköz), és az Audacityben is ki kell választani a hozzá tartozó bemenetet.
(#) Gafly válasza pisti hozzászólására (») Szept 13, 2022 /
 
Az Audacity jó program, de ugye szerintem inkább így.
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem