Fórum témák
» Több friss téma |
Két lehetőség szokott lenni, az egyik az-ahogy írtad- számolja az adagokat, a másik meg van a gépekben átfolyásmérő, annak az adataiból tudja, de ez még mindkét esetben függ a beállítható vízkeménységi foktól is.
Magnifica ESAM3000 hibaVan egy régebbi DeLonghi Magnifica ESAM3000.B tipusú kávégépem. Már elég régen romlott el, de akkor idő hiányában csak félretettem. Most elővettem, hogy jobban átnézzem. Ez még régi laposkazános, ha ez mond valamit a hozzáértőknek. Olyan gondom van vele, ha bekapcsolom a gépet, elkezdi csinálni a teszteket, a prorammotort megjáratja, ekkor jön elő a hibája is, ha a programmotor a felső végállásbamegy, az az a főzőegységet felemeli a főzési helyzetbe, akkor ott van egy mikrokapcsoló ami érzékelné, hogy a főzőegység a felső helyzetében van, ilyenkor a mikrokapcsoló átváltásakor a gépen "kigyullad" a piros háromszög jelzés, és ebben a helyzetben marad hosszú ideig. Látszólag fűt is mivel a két csésze LED villog a fűtésnek megfelelően, de ahogy megjön a háromszög jelzés a fűtésről leveszi az áramot a vezérlőpanel. Már mindent átnéztem, de semmilyen hibát nem látok. Nem tudja valaki, hogy mi lehet ilyen esetben a gép hibája?
Mostanra de sikerült megoldani a híg kávé problémát, illetve, hogy a tartály mellé löki ki a zaccot. A hibás daráló volt a gond. Nagyra darálta a kávét és ez okozta mind a két hibát. Köszönöm a segítséget, én nem gyanúsítottam a darálót, a segítséged kellett hozzá!
Delonghi Magnifica ESAM 3200Szevasztok!A fenti KV-géppel kapcsolatban lenne kérdésem. Melyik tömítést kellene esetleg cserélni a következő hiba megszüntetéséhez. A KV-t lefőzi rendesen. A zaccot nem a tartóba dobja, hanem valószínűleg feltapad a tőmítő egységre, és amikor a főzőegység elmegyen a kidobó pozícióba a feltapadt zacc a főzőegység mellé jobbra leeseik. Az esetek 50%-ában ittt landol a zacc, amely eléggé nedves az érzésem serint. A tömítő szűrő is elég nedves ilyenkor. Régebben nem csinálta ezt. A tömítő egységen most fogom kicserélni a tömítést (36*4). Előre is köszönöm a segítséget. Üdv. M.
Az a "tömítőegység" okozhat ilyen gondot még, a fejrészen van egy kis korong alakú szűrő, egy csavar fogja a közepén. Ha azt leveszed akkor ott van egy "fejszelep" az is okozhat nedvességi problémát. Sőt az a tömítőegység egy sárga serleghez tömöríti a kávét abban a sárga serlegben is van egy búvárcső jellegő csövecske amit szintén egy csavar tart abban is leehet gond, esetleg ennek a csövecskének az "O" gyűrűjei (2db) is lehetnek kopottak. Szóval ott tüzetesebben körül kell nézni!
Ezen Delonghi gépeknek a főzőegység mozgása közben van egy erős - jellegzetes kattanása! Hallgatni kell főzés közben: főzés indításakor közvetlenül a darálás után kell kattannia, mikor a főzőegység elindul felfelé. mikor a kávé lefőtt és a főzőegység lefelé megy, akkor közvetlenül a alsó holtpont előtt kell hallani a kattanást, mielőtt kidobja a zaccot. Ha ezek a kattanó hangok nem ekkor hallatszanak, akkor nem jól működik: vagy nagyon szorul a dugattyú a főzőegységben, vagy a belsejében alul könnyen átugrik a "rugós alkatrész" (nem tudom a nevét) . A főzőegység dugattyújának kézzel hüvelykujjal nyomva könnyen kell járnia. Megszorulni a gumigyűrűk túlzott szilikonozásától tud, megdagad a gumigyűrű a sziliontól. Ekkor már csak a gumigyűrű csere segít. És nem szabad szilikonozni vagy csak félévente egyszer leheletfinoman!!!
A másik ok: Csatoltam két képet: Alul a főzőegység szétszedhető. Van benne egy rugós alkatrész. Ennek tisztának kell lennie! Zsírozni szigorúan tilos! A fehér pöcöknek ( ami alatt a rugó van belül) nagyon nehezen kell csak átugrani a fekete csőszerő műanyag belső kiálló hornyán!! (ez adja a kattanó hangot) Én szoktam a rugó alá még tenni egy alátétet ( kb 2mm vastag) , hogy még erősebben nyomja kifelé a fehér műanyag tartóját. De először hallgatni kell!!! Ha nem jókor kattog, nem jó helyre esik a zaccpogácsa! Vagy szorul a dugattyú, vagy könnyen átugrik az említett alkatrész! A hozzászólás módosítva: Sze, 20:10
Szevasztok!
Köszönöm mindkettőtöknek. A felső sárga egységben lévő gumi gyanús volt az én fejemben is. Ezen utóbbi kattanást megfigyelem, hogy hol adja. Megbróbálok nyitott ajtóval lefőzni egy KV-t, és akkor jobban látszik az egész főzőrész mozgása, kattanása. Emlékeim szerint egyébként azt mondanám ott adja ahol írtad. Köszi. Ha megvan visszaírok. Üdv. M.
Szia! Szerintem JZoli a felső "sárga serleg" belsejére gondolt, nem a kívülről látható gumigyűrűre! Csatolok egy pdf-et. Az mutatja a felső dugattyú belsejét és hogy hogyan lehet szétszedni. Abban is van egy szelep, ami részben szintén felel a krémesítésért és a nyomásért. Ha még nem szedted ennyire szét, bonyolultnak és időigényesnek tűnik, de a sokadik szétszedés már csukott szemmel is megy
. Ebben a doksiban nem látszik egy kis cső, amire gondolt szerintem JZoli, ez alul a műanyag szűrő levétele után hozzáférhető, egy csavar fogja középen. Óvatosan mozgatva lefelé kihúzható, de célszerű előtte csere gumigyűrűket beszerezni, mert kivételkor elvághatja ( 3 db van rajta). Ezek ha kopottak, akkor átereszti a vizet, feltelik az átlátszó ( sárga?) dugattyú és a tetején lévő fekete gumicsövön a tálcába folyik a víz egy része minden főzéskor. Csatoltam egy képet is, bekarikáztam, mire gondolok... Ennek a gépnek, ha mindenhol jók a tömítések, nem lehet víz a tálcájában sosem! Száraznak kell lennie, oda sosem öblít. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

.